mayfer Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 fazlamesai.net'ten alıntıdır. nightwalker yazıyor. not: mart 2004'te yazılmış bu yazı. çok yeni olmayabilir ama aradım bulamadım. ben de yazayım dedim. 25 Kat Ucuz GSM Türkiye'de akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler üzerine araştırmalar yapan Mobinex şirketi, cep telefonuyla konuşma ücretlerini 25 kat daha uzuca mal eden bir yazılım geliştirdi. Chatin adı verilen yazılım sayesinde Symbian (Series 60) uyumlu akıllı cep telefonları, adeta bir telsize dönüşüyor. Chatin sayesinde cep telefonlarından e-mail atıp fotoğraf ve ses paketleri gönderen kullanıcılar çok düşük bir ücret ödüyor. Program da şimdilik telefonlara ücretsiz yüklendiğinden Turkcell, Aria ve Aycell'in şu anki tarifesiyle 50 bin mesaj veya 10 bin e-mail ya da 20 resim, sadece 1 milyon 200 bin liraya aynı programı kullanan başka bir aboneye gönderilebiliyor. Mesajlaşma ve konuşma maliyetlerini ucuzlatan bas-konuş teknolojisi, normal konuşma yerine, cep telefonlarından internete ulaşmayı sağlayan GPRS bağlantısı üzerinden ücretlendirildiği için yazılımı kullananlar neredeyse bedavaya konuşuyor. Yazılım, şimdilik Nokia'nın 7650, 3650, N-gage, 6600 modelleri ile Siemens SX1 model telefonlarında çalışıyor. Türkiye'de bu teknolojiye sahip cep telefonu kullanıcı sayısı 300 bin civarında. Piyasaya yeni giren fotoğraf makineli, GPRS özellikli akıllı telefonların çoğu da Chatin yazılımını kullanacak teknolojiye sahip olacak. Henüz tanıtımı yapılmamasına rağmen iki haftada şirketin internet sayfalarından Chatin yazılımına ulaşan 2 bin kişi programı cep telefonlarına yükleyerek 25 kat daha ucuza konuşmaya başladı. Cep telefonu operatörlerinden bağımsız olarak çalışan Chatin, cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını telsiz gibi kullanarak birbirlerine sesli mesajlar gönderebilmesine, bunu yaparken birbirlerine metin mesajları ve görüntü göndermelerine de imkan veriyor. Chatin kullanıldığında, cep telefonu operatörüne konuşma ve mesajlaşma ücreti ödenmediği için kullanıcılar çok daha ucuza iletişim kurmuş oluyor. Chatin ile yapılan 1 dakikalık ses, resim ve metin iletişiminin ücreti, 1 dakikalık konuşma ücretinin yaklaşık 25'te birine denk geliyor. Cep telefonlarında GPRS (genel radyo paket servisi) ücretlendirmesi konuşma ücretlerinin aksine süreyle değil, gönderilen verinin miktarı üzerinden yapılıyor. Şu anki operatörlerin GPRS ücretleri 1 megabaytı 1 milyon 200 bin lira. Cep telefonlarına Chatin programını indiren kullanıcılar bütün gün boyunca GPRS'e bağlı kalsalar bile 1 megabaytlık veri kapasitesiyle saatlerce konuşabiliyor. Yazılım cep telefonlarından wap.chatinonline.com adresinden ya da internet yoluyla www.chatinonline.com adreslerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Aynı firma, daha önce televizyon görüntülerini cebe taşımıştı. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde çalışan Mobinex, daha önce televizyon görüntülerini cep telefonuna taşıyan (broadcaster) ve cep ezan uygulamasıyla dünyanın her yerinde ezan okunmasını sağlayan yazılımları piyasaya sunmuştu. Ar-Ge proje maliyeti 250 bin doları bulan Chatin yazılımının 20 ayda geliştirildiğini anlatan Mobinex Proje ve İş Geliştirme Koordinatörü Osman Çelik, "Ürünümüz özellikle genç cep telefonu kullanıcılarına cazip gelecek. Sürekli birileriyle irtibatta kalmak ve haberleşmek isteyenlerin yeni tercihi Chatin olacak." diyor. Çelik, Chatin'in, bilgisayarlardaki MSN Messenger, ICQ, Yahoo programlarıyla yapılan yazışmaların benzerinin (chat) cep telefonu üzerinden ses ve görüntü paketlerinin de ilavesiyle yapılmasını sağladığını kaydetti. Yazılımın Mobinex bünyesindeki 10 Ar-Ge mühendisinin aylarca süren emeği sonucu oluştuğunu belirten Mobinex Satış Pazarlama Müdürü Murat Bahar ise 1 milyar cep telefonu kullanıcısının tamamının hedef kitleleri arasında yer aldığını söyledi. Yazılımı tanıtım ve yaygınlaşma amacıyla şimdilik ücretsiz sunduklarını kaydeden Bahar, yeterince yaygınlaşmasının ardından "yazılım ihraç eder" hale geleceklerini, tüm dünyadan müşterileri olacağını ifade etti. Özgün teknoloji geliştirme projelerine destek veren Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın (TTGV) Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Selim Sarper, Mobinex'in ürettiği yeni yazılımın cep telefonu iletişim sektöründe önemli bir başarı olduğunun altını çizdi. Sarper, "Cep telefonlarında push to talk diye adlandırılan bas-konuş teknolojilerini tüm kullanıcılara, operatör ayrımı yapmadan kullandırma ve ucuz konuşma imkanı sağlayan bu yazılım, eğlence ve ucuz iletişimi tercih eden gençler arasında büyük ilgi görür." diye konuştu. [Bu mesaj mayfer tarafından 29 Ocak 2005 12:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Daniel Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 of yeni uyandım okumaya üşendim :) ama güzel bişeye benziyo ucuzza[signature][hline]Lathor Wyrm :)
gokhaan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 walla usenmeden hem senin yazini hemde linki okudum gerci ikiside ayniymis ama olsun :lol: ya muhtesem bisey olur gercekten. ama buna acaba gsm operator sahipleri izin verirmi. cunku onların karlarını muhtesem oranda dusurecek bi sistem mutlaka ona karsida bi yontem bulurlar. ama gercekten harika bisey olur ya. ya bide 3650 n-gage ve 6600 da oluyomus lanet olsun daha 2 hafta once 6600 ımı sattım be:([signature][hline]TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TURKİYE HALKINA TURK MİLLETİ DENİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. M.KEMAL ATATÜRK
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 benim bildiğim chat-in dolandırma harikası. zaten icq, msnmsgr gibi programları çalıştırabilen telefonlara chat-in yüklüyorsunuz ve size aylık 10 milyon ödeyerek kullanabileceğiniz söyleniyor. ama aşağıda ufak bir not var.. "gprs ücretleri dahil değildir" e bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
gokhaan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 ama sadece chat demiyoki konusma da 25 kat daha ucuza diyo.[signature][hline]TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TURKİYE HALKINA TURK MİLLETİ DENİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. M.KEMAL ATATÜRK
Cintonik Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 alla alla bole bi servis varsa ve tarifeleri boleyse atlamak lasım...[signature][hline]Sen Hiç Birini Kaybetmemek İçin Kendini Kaybettin Mi ? [C.J] Only Cla.Jackal.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 benim bildiğim o da konuşma değil, ses mesajı kaydedip yollama. ayrıca gprs üzerinden onu da yapabiliyorsun.. //şimdi detaylarını araştırıyorum, düzgün açıklama yapmamışlar.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün) [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 29 Ocak 2005 12:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Jabba Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 herşeyin freeware'i olduğunu unutmamak lazım ;) sürekli msn kullanıyorum telefondan 6630'um var ve aylık gprs ücretim 2milyon falandır heralde.program zaten freeware.yakında kendi ekibimizin geliştirdiği bu yöne uygun bir programı s60 lar için piyasaya sürücaz oda freeware olucak (GPRS hariç illaki)[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
Jabba Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 said: Mum_Chamber, 29 Ocak 2005 12:35 tarihinde demiş ki: benim bildiğim o da konuşma değil, ses mesajı kaydedip yollama. ayrıca gprs üzerinden onu da yapabiliyorsun.. //şimdi detaylarını araştırıyorum, düzgün açıklama yapmamışlar. dediğin doğru agile messenger yine freeware bir program sesi kaydetip yolluyor msn vasıtasıyla..[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
hellspe Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 evet bende okumaya usendim:-)... ama gzl bisie benzio[signature][hline]Msn : [email protected] Yavas konus,hızlı dusun Cheester Nası Biri? Sozlukte Cheester
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 konuşmayla ilgili olarak, bahsedilen konuşma bas-konuş'muş. o da telefona bağlı birşey.. chat-in olmadan da yapılabiliyor.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! şakası bile komik.. (kendisini sen düşün)
gokhaan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 demekki ben yanlis anlamısım. bende sevindim normal aramalarinin fiyatınıda etkiliyo diye.[signature][hline]TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TURKİYE HALKINA TURK MİLLETİ DENİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.. M.KEMAL ATATÜRK
Jabba Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 şubat ayına kadarda bas-konuş ücretsiz arkadaşlar :) basın konuşun tavsiye ediyorum zevkli bir olay hehehe.. her telefonu desteklemiyor bu arada turkcellden detayı alın sitesinde var.2 adet program yükliceksiniz cepe oda turkcellin sayfada var sonra müşteri hizmetini arıcan sana ayarları yollucak.gerisi işte malüm liste falan yapıyorsun yes tuşuna basılı tutup yaşasın beleş konuşma diyorsun :D[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
The_ Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Beleşşşşşş[signature][hline]Spectator, 20 Temmuz 2003 15:00 tarihinde demiş ki: ben yaptırmadım ama acımıyo. İşte Ben!!!
kickass Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 iyi 1 sene oncesine kadar orneyin telsimle anlasıyorsunuz sınırsız GPRS 5 milyon diye tamam işte 15 milyona cillop gibi oldu aylık[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop -Aeris-, 15 Ocak 2005 09:53 tarihinde demiş ki: Spastikmisin dostum ya? Bi defol...
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 bende gprs 25 kat ucuz sandım ya chatin miş peh :([signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin'' Albert Einstein *'Amcamız'* BenCss ateş ederek yaptığım amblem
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Bu da bizim geliştirdiğimiz bir aplikasyon. Ve tamamen bedava ! www.chatlat.com[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum ! [Bu mesaj nedanko tarafından 29 Ocak 2005 13:45 tarihinde değiştirilmiştir]
SoulCube Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 said: nedanko, 29 Ocak 2005 13:45 tarihinde demiş ki: Bu da bizim geliştirdiğimiz bir aplikasyon. Ve tamamen bedava ! www.chatlat.com abi siteye girdim en alttaki yazı beni çatlatı :-P ''Basit yapısı sayesinde Chatlat!, chatlama problemlerinize kökten çözüm buluyor! Çatlamamak için, çabuk chatlatın!'' .............[signature][hline]'' 3. Dünya savaşında ne olacağını bilmem ama 4. Dünya savaşı taş ve sopalarla olcağı kesin'' Albert Einstein *'Amcamız'* BenCss ateş ederek yaptığım amblem
hellspe Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 allah karetsin yavs benim tel. e uyumlu deil yavs....[signature][hline]Msn : [email protected] Yavas konus,hızlı dusun Cheester Nası Biri? Sozlukte Cheester
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 bas - konuş olayı değilmi bu[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
KucukHusamettin Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 said: Mum_Chamber, 29 Ocak 2005 12:30 tarihinde demiş ki: benim bildiğim chat-in dolandırma harikası. zaten icq, msnmsgr gibi programları çalıştırabilen telefonlara chat-in yüklüyorsunuz ve size aylık 10 milyon ödeyerek kullanabileceğiniz söyleniyor. ama aşağıda ufak bir not var.. "gprs ücretleri dahil değildir" e bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu... ama ben chatinin bağlantısındean agile messengera giriyordum 10 dakika falan bile kullandığımda 1 kontör gidiyordu[signature][hline] Sevmek bize haram! Gönül eğlendirmeli... UO'nun zararları example iki: *!Odaya anne girer* -Hadi ben yattım -Hani nerde? Hemen geliyorum! Msn
Teddy Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Bende agile kullaniyorum çok güsel msn, icq ,aol, yahoo u ayni anda açiyodun felen süper tavsiye ederim :)[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 adamlar aşmış :-p[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 139)
hellspe Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 29, 2005 harbi asmıslar he :lol:[signature][hline]Msn : [email protected] Yavas konus,hızlı dusun Cheester Nası Biri? Sozlukte Cheester
Öne çıkan mesajlar