Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2inci Greuzkreutz olayı-Galatasaray'ın yönetim faciası


KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Lynetta Kizer. Amerikalı kadın basketbolcu. Amerikan milli takımında da oynamış. Galatasaray'ın basketbolcusu.
Galatasaray'ın basketbol yönet(emey)icileri çok akıllı oldukları için Amerikalı kontenjanında 1 kişilik daha yer açıp Avrupalı statüsünde oynatmak için federasyona başvurup Avrupalı lisansı çıkartıyorlar (kadın aynı zamanda boşnak pasaportuna sahip). HATA 1. Oysa FIBA kuralları gereği bir oyuncu hangi milli takımda oynamışsa oynayacağı ülkede lisansı o milli takıma göre çıkartılmalı. Bunu Galatasaray yönet(emey)cilerinin bile bile bu hareketi yapmaları mı daha kötü yoksa bilmemeleri mi daha kötü? Bilemedim.
Neyse. Federasyon bu lisansı çıkartıyor. Federasyonun daha ilk baştan oyuncunun geçmişine bakıp Galatasaray'ı uyarması gerekiyor. "Nabiyonuz olm? Bu kadın Amerikalı statüsünde oynayabilir." demesi lazım. Demiyor. HATA 2.
Sonra durum bir şekilde Galatasaray'da ki bazı yönet(emey)icilerin kulağına gidiyor ve "mal mısınız lan?nabiyonuz?düzeltin bu durumu?"diyorlar. Bunun üzerine federasyona "ya abiler, halledelim şu işi, ha?hadi,n'olur?"deniyor. Basketbol Federasyonu Tüzüğü'ne göre sezon içerisinde bir sporcuya sadece tek bir lisans çıkartılabilir. İkinci bir lisans çıkartılması söz konusu olamaz. Oluyor.HATA 3.
Federasyon tükürdüğünü yalıyor. Oysa ki bu sporcunun bu sezon lisansının değiştirilmesi söz konusu değil. Bu durum doğrudan bu oyuncunun artık bu sezon oynayamaması anlamına geliyor. HATA 4.
Galatasaray bu oyuncuyu bu şekilde kaç maç oynatıyor, araştırıp bakmadım. Ama haberlere konu olan kadarı ile şöyle bir durum oluyor. Abdullah Gül Üniversitesi ile maç yapıyor Galatasaray. Maçı Abdullah Gül Üniversitesi kazanıyor. Ama oradan birisi diyor ki,"yenilseydik itiraz ederdik çünkü Galatasaray FIBA ve Federasyon kurallarına aykırı şekilde lisans verilmiş oyuncu oynatıyor." HATA 5. Rezillik.
Sonra haftasonu Fenerbahçe ile maç öncesi Fenerbahçe 1 gün önceden açıklama yapıyor. "Ya Galatasaray, akıllı ol. Bak bu oyuncuyu oynatıyorsunuz ama oynatmamalısınız. Eğer bu oyuncuyu oynatırsanız sonuç ne olursa olsun biz federasyona itiraz edeceğiz ve her durumda hükmen mağlup olacaksınız. Demedi demeyin!" Uyarıyor resmen Fenerbahçe Galatasaray'ı 1 gün önceden (helal olsun Fenerbahçe'ye).
Galatasaray sallamıyor bu uyarıyı. Çıkıyor maça bu kadınla birlikte. HATA 6. Maçı 76-72 alıyor. Ama Fenerbahçe federasyona itiraz ediyor ve maçı hükmen kazanıyor.
Bu hükmen mağlubiyet sonrasında Galatasaraylı yönet(emey)icinin biri de açıklama yapıyor ve Fenerbahçe'yi suçluyor,federasyonu taraf tutmakla suçluyor. HATA 7. Ayıp!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üşengeç patidaşlar için özetliyorum...

galatasaray amerikalı ama boşnak pasaportu da olan oyuncuya amerikan milli takımında oynadığı için fiba kurallarına aykırı olmasına rağmen önce avrupalı lisansı çıkartıyor. sonra hatasını anlayınca amerikalı lisansı çıkartıyor. ama bu arada yapılan her iki lisans çıkartma işlemi de hatalı ve en az galatasaray kadar federasyon da hatalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim yönetim ömrü hayatım boyunca gördüğüm en kötü yönetim. Futbol tarihindeki tüm takımlar içerisinde. İnanılmaz beceriksiz, şapşal, dötü kalkık, param var insanlar beni tanısın diye takımın başına geçmiş gerizekalı bi başkan ve çevresi kumda oyun oynar gibi, kahve işletir gibi koca çınarın içini oyuyorlar. Umarım hepsi acılar içinde yanarak ölür ya... Bu yetolar oldukça gram başarı beklemiyorum...
UNAL BAŞGAN geri dönse keşke... Dedeye de razıyım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...