Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Yine wot yazmıştım, sonra ne yapıyorum artık yeter dedim. Kısaca soruyorum. Çeşitli sebeplerden ötürü İngilizce speaking'i geliştirmek ve TOEFL sınavından falan min 25 alabilmek için yurt dışı kurs yapmayı planlıyorum. Kendime has evde yaptığım ülke filtreleme işlemlerinden sonra bu iki seçenek geriye kaldı. Şimdi önümdeki iki ülke için tecrübesi olanlar, tecrübesi olanı tanıyanlar vs. varsa önerebileceği şeyler var mı? Kanada'yı yaşam standartları ve ülkenin bana büyük ölçüde hitap etmesinden, ayrıca son dönemlerdeki öğrenci akınından bol bol pratik yapacak farklı ülkelerden benim gibi adamlar bulabileceğimden dolayı istiyorum. Avustralya'yı da para sıkıntısı büyük ihtimal olmaz ama dil gelişimine faydası dokunacağına inandığımdan ötürü çalışma izni verdiklerinden dolayı istiyorum. Haftada 20 saat mi ne yasal çalışma izni veriyorlar her türlü öğrenciye araştırdığım kadarıyla. Neyse işte, bir dil kursuna gidecek olsanız hangisini seçerdiniz, seçtiniz mi ya da seçen tanıdığınız var mı bu ikisinden birini? DP: "Malta git, orası güzel" tartışma dahilinde değildir. tşk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 ingiltereye git..ingilizler disindaki herkesden uzak dur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 pound pahalı, ülke pahalı. para sıkıntısı olmaz dedik tamam da sonsuz para da yok en nihayetinde :( gittiğimde düşünmeden rahat rahat harcamak istiyorum. kanada sanırım bunun için en ideal ülke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 bu gidisle forumu kanadaya tasicaz zaten :D ben castin icin gidicem o ayri http://www.youtube.com/watch?v=lRnwK01n904 ne kadar tatli dusuyor sapsik <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 ikisine de gitmedim ikisinde de yaşayan türk ve yerlisi arkadaşlarım var. ben kanada derim. orada da az bi uğraşla çalışma izni alabilirsin. hayat kanadada daha ucuz. hava durumudur sahildir korkunçlu böcekler örümcekler filan onları zaten hesaba katmışındır. gidilecek yer vancouver bu arada. kiralar biraz yüksek artık ama. ya da acaip yerlerde oturucan. ikisinin de ingilizcesi normal ingilizce değil bu arada. yani aksanlarını kapacağından değil de hani. kanada yine daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 kktc deki universitelerden vs tanidik varsa onlarin ingilterede anlasmali olduklari okullar kurslar vs var..cok cazip fiyatlar sunabiliyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 3 ay kalacağım bu arada, yani öyle planlıyorum. Speaking kastırmak için yeterli süre mi sizce lel çalışma izni vs çıkartılabilirse aslında daha uzunda kalabilirim bilemedim. horacegoesskiing said: Yani Avustralya'yı istememe sebeplerinden biri zaten sikimsonik canlılar vs... Gıda vs. olayları Avustralya da daha ucuz fakat diğer tüketim ürünleri bayağı masraflı vs. olur diyorlar. Çalışma şartları vs. çok iyi deniyor bir de ama işte hiç istemiyorum bir yandan. Ben Kanada da pahalı olmasına rağmen evler vs. Toronto istiyordum aslında ya da Montreal. Doğu kıyısı diyelim daha çok. Ucuzluk olarak en iyisi Calgary deniyor ama bildiğin Erzurum diyenler var. Vancouver çok övülüyor ama işte Batı kıyısı vs. diye pek istemedim. Bir de gidersem bol bol Raptors maçı izlerim diye düşünüyorum da o yüzden de Toronto'ya yakın yerler olsun istedim :D dana22 said: kktc deki universitelerden vs tanidik varsa onlarin ingilterede anlasmali olduklari okullar kurslar vs var..cok cazip fiyatlar sunabiliyorlar.. kurs parası değilde işte yaşam olayları vs. daha önemli. yoksa o bir şekilde halledilir. yani ne bileyim kanada da mesela eve çıkarsan haftalık mutfak masrafın 60-80 CAD arasında değişir diyorlar ki bu da 120-160TL arasında geliyor. Aynı standartlar İngiltere de 250TL'ye falan getirtirsin diyorlar. O yüzden İngiltere ve hatta Avrupa'yı direkt kafadan sildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 3 ayda hello how are you siparisiniz nedir ogrenirsin anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 14 senede havaryu duzeyinde kalmis olan var np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 gel seni turk mahallesine gotureyim, amerikalilara turist diyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 abi vancouver a git boşver. asya mutfağına doymuş bir şekilde dönersin hiç olmasa artısı o olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 olm ing var benim, pratik ve özellikle telafuz vs. için gitmek istiyorum. Hani ing var derken de sular seller gibi değil işte de 6/10 seviyesini 8/10 falan yapmak istiyorum. Ha zaten gidip kurslarla vs. konuştuğumda gerekirse birkaç ay daha ekleme yapabilirim sıkıntı yok. edit: Bir diğer seçenekte TR de 2-3 ay hafta içi her gün yapan kurslara gidip ilerletmeye çalışmak ve kurs sonrası 1-2 ay goygoyuna buralara gitmekte olabilir. Ama böyle elime hiçbir şey geçmez; mal gibi gidip mal gibi gelirim diye tahmin ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 bi de montreale gidersen le baguette diye geri donersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Kışın gitme Kanada'ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 topiğe gel 10k madalyası olmayna yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 cikar misin lutfen, buyukler konusuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 aquila said: bi de montreale gidersen le baguette diye geri donersin. Toronto nasıl :( Kanada'dan ABD'ye geçemem değil mi la vururlar sınırda :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 bak abin vancouver diyo, sen hala torontodasin, BC iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 abim dediğinden beri vancouver stalklıyorum zaten sdfsd aklım toronto da kaldı ama :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 quebec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 ankara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 abi toeflın speaking sınavı büyük yalan. geçen hafta girdim. çıktığımda küfrediyodum. çük kadar odaya 25 kişi koydular götgöte. mikrofonlar bok gibiydi. 15 kişi aynı anda BAĞIRIYOR.120 saniye veriyo 5 paragraf yazı okuyosun o bağırış çağırış içinde. sonra soruyu soruyo sonra 15 saniye veriyo hazırlan diye. 30 saniyede cevaplıyosun. türkçe olsaydı ben yine yapamazdım. ben duymadım ki yada okuduğumu anlamadım ki 10 kişi bağırıyor yanımda. sonra o bağırış çağırışta cevap vermeye çalışıyosun. 19 almışım speakingden. yok zaten yarısı bende ya duymadım ya bağırış çağırıştan anlamadım. listeningden 26 almışım mesela. çünkü duyabiliyodum sakin sakin dinledik cevapladık. bi daha giricem bi ara çünkü ben kaydoldum 2 hafta sonra girdim. test dahi çözmedim yani. nasıl bi sınav onu bile bilmeden ya ingilizce sınavı giriym iyi zaten ingilizcem diye girdim bok gibi geldi 91 almışım. kasıp tekrar gireceğim şimdi. toefl'a gireceklere önerim: gidin kalabalık mekanlarda falan çalışın yada böle çok bağırışlı bi audio falan bulun böle hoparlörden onu verin kulaklıkla bişiler dinlemeye çalışın falan. çalışma metodu o olmalı yani. aptal sınav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2015 her ülkeden pratik yapcak adamın etrafında olması hiç iyi değil bunu öncelikle belirteyim. sana lazım olan native speaker. kurs boyunca yabancı öğrencilerden uzak dur paran piç olur. kanadadaki dil kursunu bilmem ancak kuzenim 1 yıllığına avusturalyaya gitmişti dil okuluna. avusturalyada ingiliz ingilizcesi hakim amerikan aksanıyla ya da amerikaya özgü kelimelerin kullanılması hocalar tarafından hoş karşılanmıyor demişti. geri döndüğünde bizınız profeşınsi seviyesinde ingilizcesi vardı. hocalar çok iyi para kazandığı için eğitim de o derece iyiymiş gayet memnundu yani sydney'deydi bu arada. dediğin gibi yasal çalışma hakkı vardı onun da döndüğünde piza hamurunu havada uçurduğunda anlamıştım pizacıda çalıştığını :) ancak şöyle de bi durum var: döndükten 2 yıl sonra temelli yerleşmek istedi. orada meslek okuluna hak kazandı ki kendisi veteriner. gitti 1 yıl kaldı geri geldi. hayat felaket pahalılaşmış daha fazla zorlayamadım diyordu. öte yandan örümcek veya böcek fobin varsa pek hoş mekan değil. kendisi veteriner olmasına rağmen onun bile tırstığı şeyler görmüş :) not olarak tarantuladan değil küçük örümceklerden korkucaksın tarantulanın sadece şekli korkutucu ama öldürücü olanlar küçükler diyodu :) bu da kulağa küpe olsun :P edit: kanadadan abd'ye geçmek için vizen olması lazım. fransız bi arkadaştan da yıllardır yanlış telafuz ettiğim Quebec'in aslında 'kebek' diye okunduğunu öğrenmiştim bu da birden aklıma geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 ülke olarak kanada, hayata bakışın değişir. kalayım çalışırım daha da kalırım diyorsan avustralya daha rahat. üniversitenin herhangi bir bölümüne kayıt oluyorsun o arada part time iş buluyorsun sonra olaylar gelişir. arkadaşımın ablası öyle gitti capoeira eğitmenliğine kayıt oldu o arada da bir restauranta garson olarak girdi. diplomasını aldı aynı yerde müdür yardımcısı tadında birşey oldu oturma iznini aldı vatandaşlık için süresini bekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2015 Bu böcekti yılandı örümcekti her yerinde mi var ya avustralya nın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar