Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gsm sinyali yükseltme olayı..

Vulcan_Lionheart

Öne çıkan mesajlar

Şimdi yeni bir ev aldık taşındık falan vs ama sorun şu evin alt katında telefon çekmiyor ya da az çekiyor delirtti bizi resmen bu sorun,dubleks bir bahçe katı ,bahçeye çıkınca veya üst katın balkonunda çekiyor turkcell ve vodafone kullanıyoruz,avealı bir arkadaş geldi pek sorun yaşamadık ilginçtir ki..

geçici olarak telefon ayarlarından şebeke seçimini otomatikten sadece gsm e getirdiğimde sorun kalmıyor ancak telefonların 3g performansı düşüyor.

şimdi şöyle birşey alsam sorun çözülürmü kullanan varmı bunu hiç?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-gsm-cep-telefonu-sinyal-yukseltici-set-turkcel-vodafon-arama-plus2g-232975205/detay
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

solo repeater alabilirsin DE şimdi bu sinyal dışarı kaçma durumunda dışarıyı bozuyor.
Tespit edildiğinde BTK tepene çökebilir.

Ha onun dışında evinin alt katında felan dışarıya kaçmıcak şekilde kullanabilirsin. Anteni sinyal alan bi yere koy tabi.

ilk linkte verdiğim solo repeater değil mi ki zaten? yasal değilmi bunu kullanmak?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi abi benim kafam karıştı...

ben telefonun içindeki ayarlardan network seçimini (3g/lte/gsm) otomatikten sadece gsm e getirdiğimde sinyal soft olarak boost oluyor telefon çekmeye başlıyor ama 3g falan kalmıyor tabi (gerçi evde zaten wifi var 3g lazım değil), ama çıktığımda tekrardan bu ayarı otomatiğe getirmem gerekiyor çünkü wifi olmayan yerlerde internet lazım oluyor.eve geri geldiğimde de tekrar telefon çeksin diye bu ayarı sadece gsm'e getirmek gerekiyor.

Bu işlemi "automate it"' e yaptırabilirmiyim acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

soft aksiyonu kafana gore alabilecek misin suark'cım? servis veren sahada komple degisiklik yapman gerekecek.

repeater'ı da nereye koyarsan koy, donor anten operatorun saha istatistiklerini bozarsa yine basa bela. aliexpress'ten aldıkların da bi halta yaramayacaktır. 3G icin cocoknot diyecektim ama 2G icin kimse ugrasmaz artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

yalnız 2g değil, yalnız gsm seçtiğimde boost oluyor diyorum..

böyle

BU Mhzleri farklı olduğu için olaylar ondan yani

Mesela 3G de 1 kademe çekiosa GSM e alırsan 3 Kademe çeker ;)

Ama ses kalite farkıda yaratır. Kalitesi kötü oluyor.
Yakında LTE den konuşacaz.

Yani internet ile direkt bir alakası yok o 2G 3G LTE filan aynı zamanda Konuşma kalitesi sinyali Yani BAND genişliği demek.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı problemi bende yaşıyorum. giriş katında sadece belirli yerlerde telefon çekiyor, 2. katta az çekiyor, çatı katında full çekiyor. vodafone kullanıyorum, müşteri hizmetlerini aradım, "şikayetiniz şebeke geliştirme projelerimiz kapsamında değerlendirmeye alınmıştır" diye mesaj geldi bekliyoruz bakalım..
Sosyal ağlarda paylaş

dün aradım vodafone'u,o bölgedeki baz istasyonunun sinyal yayılım haritasında ki bir boşluğa denk gelmiş bizim ev :) dedim ki o kuledeki çanaklardan birini bize doğru bi çevirseniz.. kız gülmeye başladı :)) neyse kaydımızı aldılar ilgileniceklermiş,sonuçta 850 dairelik bir site dedim insanlar hep sorun yaşıyor burda elinde mobil posla gelen market satıcısına ödeme yapmak için dışarı çıkıyoruz dedim,inşallah çözeceklermiş..

ps: repeater kullanmak serbestmiş bu arada :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...