Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Şimdi yeni bir ev aldık taşındık falan vs ama sorun şu evin alt katında telefon çekmiyor ya da az çekiyor delirtti bizi resmen bu sorun,dubleks bir bahçe katı ,bahçeye çıkınca veya üst katın balkonunda çekiyor turkcell ve vodafone kullanıyoruz,avealı bir arkadaş geldi pek sorun yaşamadık ilginçtir ki.. geçici olarak telefon ayarlarından şebeke seçimini otomatikten sadece gsm e getirdiğimde sorun kalmıyor ancak telefonların 3g performansı düşüyor. şimdi şöyle birşey alsam sorun çözülürmü kullanan varmı bunu hiç? http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-gsm-cep-telefonu-sinyal-yukseltici-set-turkcel-vodafon-arama-plus2g-232975205/detay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 3g icin bu lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 solo repeater alabilirsin DE şimdi bu sinyal dışarı kaçma durumunda dışarıyı bozuyor. Tespit edildiğinde BTK tepene çökebilir. Ha onun dışında evinin alt katında felan dışarıya kaçmıcak şekilde kullanabilirsin. Anteni sinyal alan bi yere koy tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 femtocell isteyin operatörünüzden efenim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 3g önemli değil evde internet var zaten telefonla konuşabilelim yeter, evden çıkıp girerken her seferinde gsm seç,çıkarken 3g aç falan zor oluyor o yüzden dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 aslında onu soft duzeltebilirler he, 2g ye düşüşünü kolaylastırıverıcekler. Şikayet edip şey desene, "evde 3g çekmiyo 2g ye otomatik düşemiyorum" düşürün piliz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Suark said: solo repeater alabilirsin DE şimdi bu sinyal dışarı kaçma durumunda dışarıyı bozuyor. Tespit edildiğinde BTK tepene çökebilir. Ha onun dışında evinin alt katında felan dışarıya kaçmıcak şekilde kullanabilirsin. Anteni sinyal alan bi yere koy tabi. ilk linkte verdiğim solo repeater değil mi ki zaten? yasal değilmi bunu kullanmak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 aliexpresste 2g icin olanlar 40$ falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Şimdi dışarıya sinyal basıosan, operatörlere zarar veriyorsun. O yüzden sıkıntılı. Ama bodrum kata koyarsan dışarıyı bozmadan sıkıntı olmaz yani, kimsenin haberi olmaz. avea olsaydın yapıverirdim soft aksiyon alıncak orda ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 şimdi abi benim kafam karıştı... ben telefonun içindeki ayarlardan network seçimini (3g/lte/gsm) otomatikten sadece gsm e getirdiğimde sinyal soft olarak boost oluyor telefon çekmeye başlıyor ama 3g falan kalmıyor tabi (gerçi evde zaten wifi var 3g lazım değil), ama çıktığımda tekrardan bu ayarı otomatiğe getirmem gerekiyor çünkü wifi olmayan yerlerde internet lazım oluyor.eve geri geldiğimde de tekrar telefon çeksin diye bu ayarı sadece gsm'e getirmek gerekiyor. Bu işlemi "automate it"' e yaptırabilirmiyim acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 soft aksiyonu kafana gore alabilecek misin suark'cım? servis veren sahada komple degisiklik yapman gerekecek. repeater'ı da nereye koyarsan koy, donor anten operatorun saha istatistiklerini bozarsa yine basa bela. aliexpress'ten aldıkların da bi halta yaramayacaktır. 3G icin cocoknot diyecektim ama 2G icin kimse ugrasmaz artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 yanlıs bildigin bir sey var. telefonda servis gsm + wcdma secili olmalı. 3g olmadıgı yerde 2g'den gorusursun zaten. "yalnızca 2G sectigimde boost oluyo" diye bi mantık yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 femtocell iste diyorum turkcell den, göndersinler bir tane, sen rahat turkcell rahat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 femtocelller hekleniyomus boyuna dio google Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 yalnız 2g değil, yalnız gsm seçtiğimde boost oluyor diyorum.. böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Esh said: femtocelller hekleniyomus boyuna dio google yalan, eskidendi o, ya da vendor a göre değişiyordur belki, bizde zor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Vulcan_Lionheart said: yalnız 2g değil, yalnız gsm seçtiğimde boost oluyor diyorum.. böyle BU Mhzleri farklı olduğu için olaylar ondan yani Mesela 3G de 1 kademe çekiosa GSM e alırsan 3 Kademe çeker ;) Ama ses kalite farkıda yaratır. Kalitesi kötü oluyor. Yakında LTE den konuşacaz. Yani internet ile direkt bir alakası yok o 2G 3G LTE filan aynı zamanda Konuşma kalitesi sinyali Yani BAND genişliği demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dalacam Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Aynı problemi bende yaşıyorum. giriş katında sadece belirli yerlerde telefon çekiyor, 2. katta az çekiyor, çatı katında full çekiyor. vodafone kullanıyorum, müşteri hizmetlerini aradım, "şikayetiniz şebeke geliştirme projelerimiz kapsamında değerlendirmeye alınmıştır" diye mesaj geldi bekliyoruz bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 GSM ve 2G senin bilmem gerektiği kadarıyla aynı şey diyebilirim. GSM tcell'de 900 MHz, 3G 2100 Mhz. Yani indoor'da 2G'yi daha iyi olcebilirsin bir nebze. Ama zaten 3G'nin yetersiz oldugu yerde operator seni 2G'den konusturur. Bunun icin telefondan 3G (yani WCDMA) kapatmana gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2015 Turkcell için müşteri hizmetlerini arayıp söyleyebilirsiniz. Sonucunu birkaç hafta içinde SMS'le yolluyorlar ama çoğunlukla ben yardımcı olup iyileştirdiklerine denk geldim eğer ellerinden geliyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Kasım 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2015 dün aradım vodafone'u,o bölgedeki baz istasyonunun sinyal yayılım haritasında ki bir boşluğa denk gelmiş bizim ev :) dedim ki o kuledeki çanaklardan birini bize doğru bi çevirseniz.. kız gülmeye başladı :)) neyse kaydımızı aldılar ilgileniceklermiş,sonuçta 850 dairelik bir site dedim insanlar hep sorun yaşıyor burda elinde mobil posla gelen market satıcısına ödeme yapmak için dışarı çıkıyoruz dedim,inşallah çözeceklermiş.. ps: repeater kullanmak serbestmiş bu arada :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar