Fistan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Ben akdeniz üniversitesinden mezun olucam.Amerika'da master yapmak istiyorum. Nasıl gidilir, nasıl başvurulur, nasıl okunur? Hangi sınavlara girilir ya da girilir mi? Bilgisi olanlar İnşaat Mühendisliği alanında söz sahibi universiteleri, girebilme koşullarını, ücretleri vs. enine boyuna yazarsa sevinirim.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. pls gençler :) http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket.
odchu Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 about.com dan şöyle birşey buldum daha ayrıntılı olarak akşam sınavdan sonra bakabilirim.. burdakileri bir incele istersen.. baya bir üniversite var burda [Bu mesaj odchu tarafından 12 Ocak 2005 14:08 tarihinde değiştirilmiştir]
mdma Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 eheh fistan meslektaş arkdaşım :) ben tam olarak araştırmadım ama bu olayı hocalar ile konuşmuştum bi ara Kesikez toefl dan 580 civarı bir puan istiyorlar. Onun dışında kendi yeterlilik sınavları olabiliyor üniversitelerin ayrıca senin aldığın dersleri oradaki derslerle karşılaştırıp fark dersleri alman gibi bir sorun çıkabiliyormuş. Konuştuğum hocaların en çok yakındığı şey masterden sonra yurda dönünce bursun karşılığı olarak burda devletin söylediği bir okulda hocalık yapman gerekiyormuş.Ve ayrıca 4 sene boyunca devletin dediği bu üniversitededen kolay kolay tain çıkartamiyorsun. İyi torpil lazimmış. Yada anca eş durumu fln lazim. Şunuda ekleyim devlet bursu alman içinde iyi bir ortalama lazim. Birde bu dediklerim yurt dışında burslu master için. Eğer paralı yapıcaksan olay daha farklı olur.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 ben almiyim o zaman.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. pls gençler :) http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket.
mdma Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 ya şöyle bir şeyde var eğer öğrenim ücretini ödeyebilirsen, yurda dönünce yada dönmek istersen :) (bence dön) devlet ile bir burs sorunun olmayacağı için özgür olursun gider istediğin yerde çalışırsın.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
odchu Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 eğer structure cı değilsen avrupada bir üni. tercih edebilirsin..[signature][hline]¿ lé³t «
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mezun.Com i tavsiye ederim gerekli bilgilerin hepsini oradan temin edebilirsin...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 o siteye bakıyorumda bazen hiç anlamadıgım şeyler hakkında konuşuyolar gibime geliyor çoğu aşmış artık yurtdışı olaylarında oysa ben "0" ım onların yanında. yinede anlamaya çalışıyorum. bakalım kafama yatarsa gidicem.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. pls gençler :) http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 yok abi biraz takıl biraz da araştırmaya meraklı ol çok rahat anlaşabiliyorsun... Bende ilk gittiğimde ne diyo bunlar ya demiştim. Volfied abim ve saygıdeğer Paticik üyeleri saolsun geliştik :)[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE! Ne kadar gereksiz bir olay :)
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 şimdi şöyle anlatayım . genelde 2 sınav isteniyor. 1.si GRE buda üç bölümden oluyor. analitical, quantative, verbal. ilk ikisinden birazcık akıllıysan 800'ü çakıyosun. sonuncusuda genellikle 300 civarında dolaşıyo insanların çünkü öküz gibi hayatında görmediğin ve muhtemelen görmeyeceğin kelimeler soruyorlar. burda 650 falan gibi bişiler istiyo üniversiyeler ilk ikisinden. sonuncusunu hatırlamıyorum. sonra TOEFL 'a giriyosun. 550'den aşşa (computer based'de 213 oluyor sanırım.) aldıysan kötü çünkü ortalama üniversiteler bile min 550 diyor.anca ortalaman ve GRE'in çok iyise falan belki bişiler yapabilirer. şimdi gelelim en önemli kritere. GPA.3'ün altındaysa çok kasma bence. yok ben zorlayacam diyosan 2,5 altında olmaman önerilir.çünkü usnews'den bakıldığında üniversitelerin genellikle yüksek lisans'a aldığı öğrencilerin ortalamasının 3 ile 3,5 arasında olduğunu görebilirsin. sonuç olarakda "university of california santa barbara"dan konuştuğum birinin sözlerini ileteyim. "amerika olsun çamurdan olsun diye saldırma bence. çünkü üniversite diye bi apartman katı bile çıkabiliyor. dershane gibi profosörler falan gelip ders verip gidiyorlar." o yüzden dikkatli olmak lazım. ranking'de ilk 250'nin altına gitmemek lazım.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
odchu Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 bu üniversiteleri dala göre sağlıklı sıralayan bir site var mı bildiğiniz?[signature][hline]¿ lé³t «
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 12, 2005 usnews var ama paralı.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 o iş için collegeboard kitap çıkarıyo, şu ÖSS çalışma kitapları kalınlığında. paraya kıyıp amazon'dan sipariş etmek lazım. ya da amerikadan gelen varsa ona aldırtmak da olabilir.[signature][hline]Tulahr
odchu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 said: Ra_d, 13 Ocak 2005 01:42 tarihinde demiş ki: usnews var ama paralı. teşekkürler bu yardımcı olacak..[signature][hline]¿ lé³t «
odchu Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 bir de şu "computer based" sınavlar gözümü korkutuyor.. TOEFL vb. lerinde sorun değil tabii ama Gre gibi sınavlarda işlem gerektiren soruları nasış çözeceğim kağıt kaleme yumulmadan? :) ben bir kaç örnek test bulayım en iyisi..[signature][hline]¿ lé³t « [Bu mesaj odchu tarafından 15 Ocak 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 sınava gierken sana onlar iki tane kurşun kalem birazda beyaz kağıt veriyolar.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Mephinx Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 mesela şunu ogrenmek istiyorum.Okuldan çok iyi notlarla mezun olursak , yurtdışında master için okul burs verir mi? Yoksa amerıkadakı okuldan mı ılla burs almak zorundayız ?[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity. [Bu mesaj Mephinx tarafından 16 Ocak 2005 17:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 valla onu okuluna soracaksın ama öyle bi burs olduğunu sanmıyorum. çok iyi not alırsan kendi okulun kendisi için burs verir.çünkü diğer türlü biraz mantıksız oluyo.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Mephinx Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 şöyle düşünüyodum ben itüdeyim ve okulda sanırım mat ve fiz de ilk 3 gırenler mit de yaz kampına gıtmışler. Mezun oldugumda okul bana bu tarz bır ımkan saglarmı ya da saglamazsa tek cozum o okullarla mı temasa gecmek dıye merak edıyordum?[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity.
KinG_CarteR Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 said: Ra_d, 12 Ocak 2005 21:42 tarihinde demiş ki: şimdi şöyle anlatayım . genelde 2 sınav isteniyor. 1.si GRE buda üç bölümden oluyor. analitical, quantative, verbal. ilk ikisinden birazcık akıllıysan 800'ü çakıyosun. sonuncusuda genellikle 300 civarında dolaşıyo insanların çünkü öküz gibi hayatında görmediğin ve muhtemelen görmeyeceğin kelimeler soruyorlar. burda 650 falan gibi bişiler istiyo üniversiyeler ilk ikisinden. sonuncusunu hatırlamıyorum. sonra TOEFL 'a giriyosun. 550'den aşşa (computer based'de 213 oluyor sanırım.) aldıysan kötü çünkü ortalama üniversiteler bile min 550 diyor.anca ortalaman ve GRE'in çok iyise falan belki bişiler yapabilirer. şimdi gelelim en önemli kritere. GPA.3'ün altındaysa çok kasma bence. yok ben zorlayacam diyosan 2,5 altında olmaman önerilir.çünkü usnews'den bakıldığında üniversitelerin genellikle yüksek lisans'a aldığı öğrencilerin ortalamasının 3 ile 3,5 arasında olduğunu görebilirsin. sonuç olarakda "university of california santa barbara"dan konuştuğum birinin sözlerini ileteyim. "amerika olsun çamurdan olsun diye saldırma bence. çünkü üniversite diye bi apartman katı bile çıkabiliyor. dershane gibi profosörler falan gelip ders verip gidiyorlar." o yüzden dikkatli olmak lazım. ranking'de ilk 250'nin altına gitmemek lazım. Bu sınavlarda tavan puan kaç yani en çok kaç puan alabiliyorsun?[signature][hline] Aşk biraz palavradır, biraz da aşna, aşna fişna Biraz da yalandandır, sewmek birisini ömür boyu
MrMedia Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 24, 2005 Peki bu exchange olaylari nasış giden oldumu ? (Biliyorum advisorum dan daha yeterli geniş bilgi alabilirim fakat giden kişileri merak ettim onlardan dinlemek isterim)[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa | Matrix Code System
demirbilek2 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Amerika'daki egitim pek o kadar kuvvetli degil, cogu para tuzagi gibi geldi bana. Ben ODTU mezunuyum, su an amerikadayim, isyerinde gordugumu soyleyeyim: amerikan okullarindan mezun olanlar bizim yanimizda daha zayif kaliyorlar. Bilmiyorum universiteden mi, ondan onceki egitimden, yoksa kisiye gore degisir mi onu bilemiyorum.
Mephinx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 odtu fızık mezunu bır arkadasım bana bolumlerınde (tam sayısını hatırlamıyorum) 70 kişi varsa 35-40 kişi amerikaya gittiğini soylemişti.Yani universitelerin temel bilim mezunlarına daha çok ihtiyaçları var gibi gozukuyor. Bu arada Türkiye'de ki cogu mezun ordakılerden daha iyi iş yapar bu kesin.[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 ya olay burdaki egitimde diil, daha cok dusunce yapisinda. insanlara niye calisiyosun diye sordugumda bana ortalama diyo. niye ortalama diyorum, daha iyi master okulu diyo. e sonra diyorum daha iyi is diyo... hicbi zaman iyi okul -> iyi is olmayacagi icin, patliyolar. lise havasindan cikabilmis diiller. ha tum bu insanlarin yaninda "ben bi seyler ogrenmek icin gidiyorum" dersen, prof'da sana ozel ilgi gosteriyo, onune serilmedik hali kalmiyo, uzerine cok daha iyi is buluyosun. tabii ki okul onemli, ama asil olay okulda diil, yine ogrencide bitiyo. "not icin calisma" mantigindan bi defa kurtarirsa ogrenci kendini, gayet de basarili olabiliyo.[signature][hline]Tulahr
Öne çıkan mesajlar