Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika'da eğitim.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben akdeniz üniversitesinden mezun olucam.Amerika'da master yapmak istiyorum.
Nasıl gidilir, nasıl başvurulur, nasıl okunur?
Hangi sınavlara girilir ya da girilir mi?
Bilgisi olanlar İnşaat Mühendisliği alanında söz sahibi universiteleri, girebilme koşullarını, ücretleri vs. enine boyuna yazarsa sevinirim.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz?
Antalya olucak. pls gençler :)
http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket.

Mesaj tarihi:
eheh fistan meslektaş arkdaşım :) ben tam olarak araştırmadım ama bu olayı hocalar ile konuşmuştum bi ara
Kesikez toefl dan 580 civarı bir puan istiyorlar.
Onun dışında kendi yeterlilik sınavları olabiliyor üniversitelerin ayrıca senin aldığın dersleri oradaki derslerle karşılaştırıp fark dersleri alman gibi bir sorun çıkabiliyormuş.
Konuştuğum hocaların en çok yakındığı şey masterden sonra yurda dönünce bursun karşılığı olarak burda devletin söylediği bir okulda hocalık yapman gerekiyormuş.Ve ayrıca 4 sene boyunca devletin dediği bu üniversitededen kolay kolay tain çıkartamiyorsun. İyi torpil lazimmış. Yada anca eş durumu fln lazim.
Şunuda ekleyim devlet bursu alman içinde iyi bir ortalama lazim.
Birde bu dediklerim yurt dışında burslu master için. Eğer paralı yapıcaksan olay daha farklı olur.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Mesaj tarihi:
ya şöyle bir şeyde var eğer öğrenim ücretini ödeyebilirsen, yurda dönünce yada dönmek istersen :) (bence dön) devlet ile bir burs sorunun olmayacağı için özgür olursun gider istediğin yerde çalışırsın.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Mesaj tarihi:
o siteye bakıyorumda bazen hiç anlamadıgım şeyler hakkında konuşuyolar gibime geliyor çoğu aşmış artık yurtdışı olaylarında oysa ben "0" ım onların yanında. yinede anlamaya çalışıyorum. bakalım kafama yatarsa gidicem.[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz?
Antalya olucak. pls gençler :)
http://www.tusdata.com/ sağ tarafta anket.

Mesaj tarihi:
şimdi şöyle anlatayım .
genelde 2 sınav isteniyor. 1.si GRE buda üç bölümden oluyor.

analitical, quantative, verbal.
ilk ikisinden birazcık akıllıysan 800'ü çakıyosun. sonuncusuda genellikle 300 civarında dolaşıyo insanların çünkü öküz gibi hayatında görmediğin ve muhtemelen görmeyeceğin kelimeler soruyorlar.

burda 650 falan gibi bişiler istiyo üniversiyeler ilk ikisinden. sonuncusunu hatırlamıyorum.

sonra TOEFL 'a giriyosun. 550'den aşşa (computer based'de 213 oluyor sanırım.) aldıysan kötü çünkü ortalama üniversiteler bile min 550 diyor.anca ortalaman ve GRE'in çok iyise falan belki bişiler yapabilirer.

şimdi gelelim en önemli kritere. GPA.3'ün altındaysa çok kasma bence. yok ben zorlayacam diyosan 2,5 altında olmaman önerilir.çünkü usnews'den bakıldığında üniversitelerin genellikle yüksek lisans'a aldığı öğrencilerin ortalamasının 3 ile 3,5 arasında olduğunu görebilirsin.

sonuç olarakda "university of california santa barbara"dan konuştuğum birinin sözlerini ileteyim. "amerika olsun çamurdan olsun diye saldırma bence. çünkü üniversite diye bi apartman katı bile çıkabiliyor. dershane gibi profosörler falan gelip ders verip gidiyorlar." o yüzden dikkatli olmak lazım. ranking'de ilk 250'nin altına gitmemek lazım.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Mesaj tarihi:
o iş için collegeboard kitap çıkarıyo, şu ÖSS çalışma kitapları kalınlığında. paraya kıyıp amazon'dan sipariş etmek lazım. ya da amerikadan gelen varsa ona aldırtmak da olabilir.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
bir de şu "computer based" sınavlar gözümü korkutuyor.. TOEFL vb. lerinde sorun değil tabii ama Gre gibi sınavlarda işlem gerektiren soruları nasış çözeceğim kağıt kaleme yumulmadan? :) ben bir kaç örnek test bulayım en iyisi..[signature][hline]¿ lé³t «

[Bu mesaj odchu tarafından 15 Ocak 2005 10:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
mesela şunu ogrenmek istiyorum.Okuldan çok iyi notlarla mezun olursak , yurtdışında master için okul burs verir mi? Yoksa amerıkadakı okuldan mı ılla burs almak zorundayız ?[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity.

[Bu mesaj Mephinx tarafından 16 Ocak 2005 17:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
şöyle düşünüyodum ben itüdeyim ve okulda sanırım mat ve fiz de ilk 3 gırenler mit de yaz kampına gıtmışler. Mezun oldugumda okul bana bu tarz bır ımkan saglarmı ya da saglamazsa tek cozum o okullarla mı temasa gecmek dıye merak edıyordum?[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity.
Mesaj tarihi:
said:
Ra_d, 12 Ocak 2005 21:42 tarihinde demiş ki:
şimdi şöyle anlatayım .
genelde 2 sınav isteniyor. 1.si GRE buda üç bölümden oluyor.

analitical, quantative, verbal.
ilk ikisinden birazcık akıllıysan 800'ü çakıyosun. sonuncusuda genellikle 300 civarında dolaşıyo insanların çünkü öküz gibi hayatında görmediğin ve muhtemelen görmeyeceğin kelimeler soruyorlar.

burda 650 falan gibi bişiler istiyo üniversiyeler ilk ikisinden. sonuncusunu hatırlamıyorum.

sonra TOEFL 'a giriyosun. 550'den aşşa (computer based'de 213 oluyor sanırım.) aldıysan kötü çünkü ortalama üniversiteler bile min 550 diyor.anca ortalaman ve GRE'in çok iyise falan belki bişiler yapabilirer.

şimdi gelelim en önemli kritere. GPA.3'ün altındaysa çok kasma bence. yok ben zorlayacam diyosan 2,5 altında olmaman önerilir.çünkü usnews'den bakıldığında üniversitelerin genellikle yüksek lisans'a aldığı öğrencilerin ortalamasının 3 ile 3,5 arasında olduğunu görebilirsin.

sonuç olarakda "university of california santa barbara"dan konuştuğum birinin sözlerini ileteyim. "amerika olsun çamurdan olsun diye saldırma bence. çünkü üniversite diye bi apartman katı bile çıkabiliyor. dershane gibi profosörler falan gelip ders verip gidiyorlar." o yüzden dikkatli olmak lazım. ranking'de ilk 250'nin altına gitmemek lazım.

Bu sınavlarda tavan puan kaç yani en çok kaç puan alabiliyorsun?[signature][hline] Aşk biraz palavradır, biraz da aşna, aşna fişna
Biraz da yalandandır, sewmek birisini ömür boyu
Mesaj tarihi:
Amerika'daki egitim pek o kadar kuvvetli degil, cogu para tuzagi gibi geldi bana. Ben ODTU mezunuyum, su an amerikadayim, isyerinde gordugumu soyleyeyim: amerikan okullarindan mezun olanlar bizim yanimizda daha zayif kaliyorlar. Bilmiyorum universiteden mi, ondan onceki egitimden, yoksa kisiye gore degisir mi onu bilemiyorum.
Mesaj tarihi:
odtu fızık mezunu bır arkadasım bana bolumlerınde (tam sayısını hatırlamıyorum) 70 kişi varsa 35-40 kişi amerikaya gittiğini soylemişti.Yani universitelerin temel bilim mezunlarına daha çok ihtiyaçları var gibi gozukuyor.
Bu arada Türkiye'de ki cogu mezun ordakılerden daha iyi iş yapar bu kesin.[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity.
Mesaj tarihi:
ya olay burdaki egitimde diil, daha cok dusunce yapisinda. insanlara niye calisiyosun diye sordugumda bana ortalama diyo. niye ortalama diyorum, daha iyi master okulu diyo. e sonra diyorum daha iyi is diyo...

hicbi zaman iyi okul -> iyi is

olmayacagi icin, patliyolar. lise havasindan cikabilmis diiller.
ha tum bu insanlarin yaninda "ben bi seyler ogrenmek icin gidiyorum" dersen, prof'da sana ozel ilgi gosteriyo, onune serilmedik hali kalmiyo, uzerine cok daha iyi is buluyosun.

tabii ki okul onemli, ama asil olay okulda diil, yine ogrencide bitiyo. "not icin calisma" mantigindan bi defa kurtarirsa ogrenci kendini, gayet de basarili olabiliyo.[signature][hline]Tulahr
  • Yeni Oluştur...