Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba Tavanında Pas

sponc

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Yaklaşık 2 yıl önce arabanın üzerine birkaç noktasına inşaattan harç gelmişti. Harcı çıkartıktan temizlenen yer zarar görmesin diye arabaya boya koruması yaptırdık. Harcı nasıl çıkardılar tam bilmiyorum. Araba çok fazla kullanılmıyor normalde, geçen gün arabanın harç lekesinin olduğu yerde pas fark ettim.
Parmak for scale :)

Autokinge götürdüm arabayı ne yapılabilir diye, pas olduğu için boya yapsak bile garanti veremeyiz dediler.

İstanbulda başka nereye gösterebilirim? İlerlemesini engellemek için bir şey yapabilir miyim? Tavan boyası arabanın değerini çok düşürür diyorlar(2006 model astra) ocak ayı gibi satmayı düşünüyordum. Ne yapsam bilemedim.

Teşekkürler.

Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğim kadarıyla bu arabaları 11 yıl kadar paslanmazlık garantisi var. Bir servise götürüp kabul ettirmeyi dene, o yaştaki arabada pas olmaması gerekir.

Eğer inceleme yapılır ve kullanıcı hatası denirse sanayide çözüm aramaya dönersin.

Tavanı komple değiştirmeye gerek kalacağını sanmıyorum o bölgeyi kesip çıkarabilir belki yerine macun ya da sac ile ufak bir yama yapabilirler diye düşünüyorum. Üzerine de boya.
Sosyal ağlarda paylaş

Servise götürdüm arabayı garanti için ama kontroller düzenli olarak serviste yapılmadığı için garanti kapsamına girmiyormuş. 2 sene dolmadan klima bozulmuş kullanıcı hatası diyerek bin liraya yakın para istemişlerdi. Ondan beri gitmiyorum servise. Klima hala sorunsuz çalışıyor sanayide havasına bakmışlardı sadece :)
Sosyal ağlarda paylaş

sponc said:

Servise götürdüm arabayı garanti için ama kontroller düzenli olarak serviste yapılmadığı için garanti kapsamına girmiyormuş. 2 sene dolmadan klima bozulmuş kullanıcı hatası diyerek bin liraya yakın para istemişlerdi. Ondan beri gitmiyorum servise. Klima hala sorunsuz çalışıyor sanayide havasına bakmışlardı sadece :)

aynısını bana da yapmışlardı ya

türkiye'de yetkili servis = normalin 2 katı fiyatı itelemek
Sosyal ağlarda paylaş

Adam gibi cevap versinler abi o zaman. İnceledik ve boyanın doğal yollarla kalkmadığı sonucuna vardığımız için ücretli olarak tamir edebiliriz.

10 yıl boyunca servise gereksiz yere 500 500 vermemişsin, o halde 11 yıllık paslanmazlık garantimizi yok sayıyoruz diye cevap da olmaz ki.

Bu arada harç lekesinden bu noktaya gelinmesi de tatmin etmedi beni. Kuruyunca pıt diye çıkan bişey boyayı kökünden kaldırma fonksiyonu olmadığı gibi en fazla leke bırakır ki basit bir boya yüzeyi uygulamasıyla çıkar diye düşünüyorum. Zaten profesyonel müdahale de yapılmış olduğundan, sonucun harçtan kaynaklı olması mantıklı gelmedi bana :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...