KanCHELsiS Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 türküyede herhangi bi lisenin sayısal bölüm öğrencilerinin yarısı mühendilik okumayı düşünür.. peki ama nedir bu abidik gubidik dersler... ne anlatır adama ? "mühendislik bakışı (vizyonu)" nedir? bi okuyun da sonra yazın (maksat gençler bizim gibin körü körüne dalmasın olaya:)) Matematik/Fizik/Kimya : bunları anlatmaya gerek var mı? sadece şunu diyim; 4 dönem olduğundan matematikte biraz zorlanabilirsiniz.. Statik : fizik gibi bişey işte.. duran cisimlerin dengeleri filan ile ilgili .başlarda vektör filan anlatınca bütün sene ööle gitcek zannetmeyin! Dinamik : statikte incelediğiniz olaylar hareket etmeye başlayınca... kinetik,kinematik,momentum vee sonlara doğru da dairesel hareket (kafayı yedirir adama) Mukavemet : adı çok karizma :) DAYANIM demek aslında.. cismlerin (kolon, kiriş, mil vs.) üzerlerine geler gerilmeleri, şekil değişimlerini filan inceliyorsunuz.. zor baya.. Elotronik : değişik üniversitelerde değişik şekilde işleniyor ama genelde diyod denen zımbırtıyla ilgili.. tarı iletkenden yapılan bi nevi mantık operatörü.. kek bi ders ama hocaya bağlı malzeme : yine değişik bölümlerde değişik sayılarda dönem işleniyor. biz 2 dönem aldık.. mühendislik malzemelerinin fiziksel özellikleriyle filan ilgili.. iç yapılar mukavemeti, tokluğu vs. vs. kimyanın bol süslüsü.. bilgisayar prog. : çoğu müh. bölümünde Turbo C, pascal, basic filan gibin bi dili kullanmayı öğretirler.. en zevkli dersti bana göre .. az miktarda bilgiyle sınırsız soru çözebilirsiniz.(örnek: sadece "for" döngüsü ve "if" kalıbı kullanarak iki sayının obebini bulmak girilen sayının faktöriyelini hesaplamak gibin bi çok aritmetik işlemi yapan program yazabilirsiniz.) termodinamik : o bi efsane... tanıdığım kimse iyi anılarla ayrılmadı.. başlarda kolay gibi gelir.. aslında bilmeniz gereken çok da formül yoktur... ama sorulara bi bakarsınız.... "bu ne yaw" olursunuz direk.. yorumsuz.. akışkanlar mekaniği : ben daha tanışmadım.. zor bişey bu da.. TEKNİK RESİM : en güzeli sona sakladım.. biçok bölümde efsane olmuş öğrenciler vardır "adam 4. sınıf hala alıyo bu dersi" diye... 1. sınıf dersiaslında ; herhalde okulu bıraktırmak için. 3 görünüş.......perspektif..... yüzey toleransı..... haaayıııııııırrrrr!! :) tavsiye isteyen veya detaylı bilgi isteyen olursa (hala :)) öm atabilir.[signature][hline]Don't be afraid of dark, be afraid of what it hides.
screamer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Elektrik - Elektronik de şu dengesizlik var şimdi ben Dijital ve Mikroişlemciler e doğru gidecem ama buna gitmem için alakası olmayan 3 tane Manyetik dersini geçmem lazım !??!?!?[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq "Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 hepsi ayrı dert. hiç birini hatırlamak bile istemiyorum. Operating Systems, Operating Systems Theory, Information Retrieval, Computer Networks, Algorithms, Database, Discrete Mathematics, Numeric, Wireless Communication, OOP, Microprocessors, Computer Organization, Data Communication, Data Structures, Digital Design, Signals And Systems ... vs. vs. vs. Bikaç tanesi haricinde hepsi geçtikten sonra kolay gelen derslerdir.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
odchu Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 ben de izninizle Survey dersini anlatayım.. birçok üniversitedeki arkadaşımın güle oynaya girdiği eğlenceli olabilecek bir ders.. bizde biraz daha farklıydı :P .. teorik ve arazi olarak ikiye ayırabiliriz, arazi kısmı gerçekten zevklidir; grubunuzla da uyumluysanız üstesinden gelirsiniz karda kışta dışardasınızdır ama kendine göre bir amele karizması vardır :) elinizde binlerce dolarlık aletlerle (total station vs.) ordan oraya koşturursunuz, çekilin inşaat müh. yim edasıyla :)).. 2. sınıfta mühendis gibi hissettiren bir derstir... projeyle biter.. teorik kısmı ise biraz daha farklıdır arazide yaptıklarınıza göre.. tabii ki teorik bilgiyi arazide kullanırsınız ama teorik kısmı biraz sıkıştırılmı, hızlandırılmış işlenir; baştan kaçırırsanız sonra toparlayamazsınız..curve 40-50 arasında çıkar ve duruma göre DD şanslıysanız DC verilir.. iki hoca girer derslere biri doğuda, diğeri batıda başarılara imza atmış değişik şahsiyetlerdir.. burdan Bahattin Coşkun'u saygıyla anmak boynumun borcudur..[signature][hline]¿ lé³t «
Vodan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Bende lisede yeteri kadar iyi temeli olmayan mühendisliğe hiç heveslenmesin diyeyim benim gibi çok zorlanırsınız. Aslında bölüm dersleri zor gelmiyor bana ama temel dersler bitirdi beni =([signature][hline]Atahost.net Web Hosting
mdma Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Ya şu anda mühendislik öğrencilerin ben dahil derslerden yakınmasının nedeni lise sonra test tekniğine alışmamız ve lise son derslerini tamamen sallamamız. Kim diyebilir. burda biz lise sonda limit türev integral konularını tam anlamıyla öğrendim diye? Zaten hangi bölüm olursa olsun başta bilgisayar makina ve elektronik olmak üzere derslerin temeli türev integral ve difransiyel denklemlere dayanıyor. En güzel örneği ben. 5. sınıf oldum 6 dersim kaldı, 3 tanesi matematik dersi.1 i birinci dönem ikisi 2. dönem. Birde Ossde 180 soruluk bir at yarışından çıktıktan sonra 3~5 soruluk ve 3 saate kadar varabilen sinavlara girince tabiki öğrencilerde bir şaft kayması oluyor. :) Yani orta öğretim sistemi tamamen bozuk bence. Balık baştan kokuyor.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
sharky Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Çoğu saçma.. Eğerki idealist mühendis olmayacaksanız, %90 'ı bir işinize yaramayacak.. Ama zaten çoğu da işinize yarasın diye öğretilmiyor. Zaten mezun olduğunuzda, eğer ki okuduğunuz mesleği yapacaksanız, okulun size yararı %10.. Okul size bir şeyleri öğrenmeyi veriyor, gel gelelim şu andaki eğitim sistemi ile böyle bir şey bile vermiyor. Aktif Eğitim falan gibi dalgalar var. Bu arkadaşların eğitimlerinin daha iyi olduğunu düşünmekteyim. En azından kendileri buluyor bir şeyleri.. Biz de ezberle geç, ezberle geç, ezberleyemedin sıraya yaz.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
mdma Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Ya şöyle bir şeyde var şurda cok değil yaklaşık 15 sene önce bir binanın statiğini bir programa veriler girilerek yapılmıyordu. Yada ne biliyim bir kalorifer kazanı hesaplanacağı zaman kağıt kalem ve hesap makinesi kullanılıyordu. Sonra teknik ressamlarda boy boy uçlu kalemlerle bunu çiziyorlardı. E bizdemi bunu yapalım diyeceksiniz. Tabiki hayır. Ama bir mühendis bir statik programa yada herhangi başka bir programa bir hesap yaptırıyorsa programın nasil hesap yaptığını bilmek zorunda. Ben sadece programa değerleri girmeyi biliyim diyen arkadaş varsa o şirkette çaycılıktan yetişip şu anda program kullanan elemanlardan bir farkı kalmaz. Zaten öyle düşünen birisi üni okumasına gerek yoktur. Gitsin bir buroya stajer olarak başlasın. Eninde sonunda girdileri ve çıktıları kapar. Ama bunları yorumlayamaz sorun çıktığı anda afallayıp kalır.Ama tabiki saçma derslerde var, yok değil. Bence %90 'ı gerekli %10 'u saçma desem daha doğru olur.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
mdma Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 ya kimyada nasıl oluyor bilmiyorum ama diğer elektronik makina inşaat gibi muhendisliklerde amelenin altında kalmaman, teknikerlerden bir farkın olması için, ve kariyer düşünüyorsan, okuldaki bazı temel şeyleri bilmen gerekiyor. Ama buda ne biliyim bir matematik dersindeki 3 katlı integrallerin çözümünü bilmek gibi şeyler değil tabiki yada sizin kimya derslerindeki o organik ezberlediğiniz zırvaları bilmekten geçmez. Zaten onları sınavdan çıkınca unutmayan varsa gelip anlını öpücem :) Ama o olaylardaki temel gidişatı bilmen gerekir. Herhangi bir sorunda hııııı işte program şu gidişattan şu yoldan çözüyor ahanda şurda hata yapmış olabilir. Bende ona göre değerleri şuraya gireyim yada ona göre çözüm üretiyim diyebilmeli bir mühendis.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj Endoret tarafından 14 Ocak 2005 01:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Ben Betonarme ve Çelik Yapılar derslerinden Muzdaripim gençler. Bu dersleri kaldırsınlar ya da bu dersten kolay geçilsin! Ne lan bu böyle kastırılırmı bi insan ne biçim zor laaaaaaan[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. thx. http://www.tusdata.com sağ tarafta anket. bide şu resimlere oy verin ratemypoo
mdma Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Eheh fistan bugun ortalama yaptim celikten vize 86, final 84 ehehue. Ya hocam şaka bir yana zor değil onlar. Zaten sizde nasıl bilmiyorum ama bizde vize için a4 un bir yuzu final için onlu arkalı formul kağıdı ile sınava giriyoruz. Beton1-2 ve çelikte sadece.ama hele 1 soru örneği görsün hoca kağıtlarda artık amuda kalkarak gökdelen diksen fayda etmiyor hocalara geçen sene denemiştik biz :) sizde de vardır böyle resmi formül kağıtları büyük ihtimal. Olmaz ise imece usulu bir şeyler yapın yani :)[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. [Bu mesaj Endoret tarafından 14 Ocak 2005 01:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 yok bizde 3 sıra boşluk koyuyolar aramızda her sınıfta en az 2 gözetmen 60 kişi 3 koca sınıfta giriyor sınava. formülüde vermiyor hoca manyakmıdır nedir öyle bi sorular buluyorki kendisi bile zor çözüyodur eminim. bölüm başkanı kendisi prof. bi manyak işte.geçemiyorum abi ühühühü[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. thx. http://www.tusdata.com sağ tarafta anket. bide şu resimlere oy verin ratemypoo
mdma Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 uff fistan imzandaki resimlere oy verin linkine tıklamak gibi bir hata yaptım midem kalktı. Neyse Ya sizin hocalar piskopatın önde gideniymiş. Şimcik formül vermeyenlerde biz hesap makinasına yazıyoruz. İstersen hafızasına yaz. İstersen deri kaplıların ön yada arka kapak aralarını bıçakla fln kes, içinden çıkan kartonlara bayağı bir şey yazabilirsin. Ya birde betonda, çelikte genelde fix sorular oluyor.Anca yapı statği fln kastırabiliyor antika sorular üretebiliyor hocalar. Ama biz beton ve çelikte mevcut olanlara çalışıp geçtik. ya olmassa 5. sınıfız diyip yalvaracan hocaya :) son çare. Biz bugun gittik matematik hocasına yalvarmaya 2 kere dedik hocam kağıtlarımız okuyuuuun 5 olduk hoaaaqm diye ııh miktirin gidin dedi :) . Artık kalırsak bütünlemeye bu sefer hocanın önünde takla atmayı düşünüyoruz biz 5 ler. Yani bazen organize harekette gerekiyor :)[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 said: sharky, 14 Ocak 2005 00:39 tarihinde demiş ki: Çoğu saçma.. Eğerki idealist mühendis olmayacaksanız, %90 'ı bir işinize yaramayacak.. Ama zaten çoğu da işinize yarasın diye öğretilmiyor. Zaten mezun olduğunuzda, eğer ki okuduğunuz mesleği yapacaksanız, okulun size yararı %10.. Okul size bir şeyleri öğrenmeyi veriyor, gel gelelim şu andaki eğitim sistemi ile böyle bir şey bile vermiyor. Aktif Eğitim falan gibi dalgalar var. Bu arkadaşların eğitimlerinin daha iyi olduğunu düşünmekteyim. En azından kendileri buluyor bir şeyleri.. Biz de ezberle geç, ezberle geç, ezberleyemedin sıraya yaz. dediginin oldugu yere meslek okulu diyoruz[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Admin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 said: KanCHELsiS, 13 Ocak 2005 16:57 tarihinde demiş ki: Elotronik : değişik üniversitelerde değişik şekilde işleniyor ama genelde diyod denen zımbırtıyla ilgili.. tarı iletkenden yapılan bi nevi mantık operatörü.. kek bi ders ama hocaya bağlı tavsiye isteyen veya detaylı bilgi isteyen olursa (hala :)) öm atabilir. Elektronik olucak . Nasıl kek bi ders anlamadım? Bilim en cok elektronik üzerinde gelişme gösteriyor. Elektronigin tamamı bir kabul, somut yok soyut var. Kesin bir cevabı olan birşey yok. matematik gibi 3+4=7 diyemiyorsun Elektronik dersine kek demek için eşek bağlasan bitirir tipi eğitimi olan universitelerden bilgi almış olman gerek. Kulaktan duyma bilgi verip detay için özel mesaj atın demeyelim.[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * *
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2005 Walla sıradan şöle bi aldıgım derslerden yazıyım: Linear Algebra: Aldıgım ve alabilecegim en alakasız math dersi. Ne işe yarar belli degil. Materials Science: Material işte. Genelde malzeme ve sistem mühendislerinin aldıgı bi ders. System Modelling and Control : Kısaza uzak durun diyebilirim. Bu dersin "ana" ders oldugu bölümler sakıncalıdır :) Thermodynamics: Aslında epey zevkli bir ders diyebilirim, ama heran illallah ettirebilir.. Differential Equations: kısaca dif diyoruz biz buna. en kek math dersi tanımlamasında.. Intoduction to Computing: Programlamanın basic anlamda logic kısmını anlatan ders. Bütün mühendisler icin temel anlamda şart. Electronic Circuits: Devreler zart zurt işte. Mechanical Systems, Design And Control : Kontrol mühendisliginin temel dersi. Baş döndürücü bi ders, kontrol mühendisi olacam diosanız en kısa zamanda vazgeciniz :p Data Structures: Ahanda programlama olayının en temel dersi. Bu dersi ögrenemezseniz, ilerde hiçbişi yapamazsınız.. Advanced Programming: Daha cok pratige dayalı bi ders. Her türlü platformda program geliştirmeyi ögretmeyi temel edinen bi ders kısaca. Formal Languages and Automata Theory: İsiminden dolayı ögrencilere nedense japoncayı andıran ders. İlerde bilgisayar müh olupta teorik şeylerle ugrasmayacaksınız gerek duymayacagınız ders.. Software Engineering: Adından da anlasılacagı gibi Bilgisayar Mühendisliginin temel dersi. Ne varki dersi alırken hiçbir ögrencinin bunu farkedemedigi ders. Dersteki hemen hemen hersey sözeldir ve derste uyumamak elde deildir. Ancak yarın öbür gün büyük bir projenin icine girdiginizde (6+ aylık veya birkac yıllık) aslında bu dersin nedenli önemli oldugunu anladıgınız ders.. Algorithms: O(N log N ) . Bil Mühendisi iseniz almak zorunda oldugunuz bi ders. Ha ben zaten her türlü algorithmi üretirim diosanız baska. Logic and Digital System Design: Digital ortamda algorithms impelement etmeyi ögreneceginiz ders. Her eve lazım ama bil okuyup yazılıma yönelicekseniz pek gerekli deil. Operating Systems: Contentini az cok bilmeniz gereken bi ders. Kitabı elinize alıp okusanız da olur :) Artificial Intelligence: Yapay zeka mı? O da ne ola ki..Kesinlikle alın bu dersi.. Image Processing: Matlab ögrenmem dısında bi işe yaramamıs ders. Derse gitmesseniz gerçi daha fazlasını beklemek pek dogru olmaz :) Programming Languages: Enteresan bi ders. Programlama derslerinin arkasında yatan logici görmenize yarayan bi ders. Ama hafif bayabilir zaman zaman.. Database Systems: E bunu alcaksınız her türlü. Her an her yerde işinize yarayabilir.. Computer Networks: Bizim arkadası nasıl da hacklerim hevesiyle bu dersi alcaksanız sakın aldanmayın :) Network kablosunun elektrik kablosundan farkını ögrendiginiz ders (finalde sorsanız hala kimse yapamaz lol). Lablerinde on binlerce dolarlık cisco aletlerinin nasıl kullanıldıgının ögretildigi ders. Dikkat edin kırmayın sakın :) Compiler Design: Alırken iki kere düşünün :) Aslında icerik olarak güzel bi ders. MS e rakip olabilmek icin ilk bu dersi almanız gerekio :p Yukardaki dersleri alan bi ögrenci napmaya calısmıstır? Bu kadar birbiriyle kel alaka dersleri biraraya getirebilmeyi basarmasından dolayı kendisini bizzat tebrik ediyorum :)
alante Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 said: fizban, 14 Ocak 2005 01:00 tarihinde demiş ki: vallahi ben şu dönemde şunu öğrendim. bir kimya mühendisinin işi, tablolardan değerler okuyup, ona göre hesaplar yapıp çıkacak enerjiye göre ya da girecek enerjiye göre zart zurtlar yapmak. bize öğretilen de, o tabloları kullanmak. yani perry's chemical engineering handbook u kullanmayı öğreniyosun bir kimmü olarak ehe. ee tabi farklı şeyler var, olayın mantığını da öğreniyosun. ama hesapla diye de kastırmıyolar, programı kullanarak hesapla diyolar. tabi ki organik kimya gibi alakasız uzaydan gelme ezber bir ders de var.. bence %70 saçma değil, %30 saçma. istatistiği modaya uymak için verdim. Ben de 99 itü kimya mühendisliği mezunuyum. Üretim mühendisi olarak Kimya mühendisinin işi minumum arıza maksimum kapasiteyle kendi bölümündeki üretimi gerçekleştirmek, emrinde çalışanları idare etmek, sabah toplantılarında kendine minumum iş düşürerek günü sıkıntısız geçirmek, diğer departmanların açıklarını bularak üretim bölümünü üstün göstermek, aylık denetimlerde kendi departman kısmını tertemiz yaparak ne kadar temiz çalıştığını göstermek, her ne kadar amirlerin seni sıkıştırsa da adamların fazla stressle iş kazası yapmamalarını sağlamak, çünkü iş kazası durumunda mahkemelerle uğraşan sen olursun, iş güvenliği konularını iyice bilmek, ve politika yapmak. Gördüğün gibi yukarıda saydıklarımın içinde sadece bir yerde üretim geçiyor kimya ile alakalı. İşini doğru yapmanız için mühendislik bilimlerini bilmeniz şart ama önemli olan iş idaresi. Ne yazık ki kimya mühendisinin olayı bu. Üniversite hocaları da bunu bize öğretemiyorlar. Ama reaktör tasarımı dersini veren hoca ismini şu an hatırlamıyorum. Son sınıfa geldiğimizde ders sırasında bize sorduğu sorularla dört yılımızı nasıl geçirdiğimizi bize gösterdi.
Berk Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Fizik I den BB alarak Serway'e selamlarımı iletiyorum.
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Mühendislik insanın kendine yakışanı .. yok olmadı bu .. Mühendislik insanın bazı sorun veya problemleri her yönüyle inceleyerek en kısa sürede çözüme ulaştırmasıdır. Bende Fizik I den B2 alarak notları YTL cinsinden veren hocama selamlar sunuyorum[signature][hline]Time Only Knows.. Welcome to Persia
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 ben bi makalede okumustum norvecli bi yazar yazı yazmıs insaat muhendisliği hakkında kendiside prof ins müh bi cümle soylemis cok hosuma gitmisti aslında klasik gelebilir. inşaat mühendisliği nedir sorusunu cevaplamış. ''Kıt kaynakları Optimum düzeyde kullanabilen kişidir'' demiş. vay bee[signature][hline]Yeni şubemizin hangi ilde açılmasını istersiniz? Antalya olucak. thx. http://www.tusdata.com sağ tarafta anket. bide şu resimlere oy verin ratemypoo
sharky Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2005 said: Infeqted, 14 Ocak 2005 02:19 tarihinde demiş ki: dediginin oldugu yere meslek okulu diyoruz Yok yok.. Bildiğin üniversite. Meslek okulu pratik yapıyor en azından..[signature][hline]>Ever heard of .cshrc? That's a city in Bosnia. Right? -- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Berk Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 ms in bir konferansında asia developer manager bize şöyle birşey demişti :: "Üniversitede alacağınız tek önemli ders yazılım mühendisliği (software engineering) dersidir, okurken bunun önemini hiç farketmiyorsunuz ama bu dersi iyi öğrenen ayakta kalır. "
hired_gun Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 senin dediklerinin abileri var bide .. o dersleri pataklatinca ( geçince ) geliolar ... inşaat için mukavemeti veriosun * yapı statiği 1 -2 * betonrarme 1-2 * çelik yapilar * mukavemet 2 * betonarme proje akışkanlkari veriosun * Hidrolik * hidroloji * kıyı/liman hidroliğine giriş * su projesi KABUS GİBİ HER BİRİ ...[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 said: Berk, 16 Ocak 2005 02:07 tarihinde demiş ki: ms in bir konferansında asia developer manager bize şöyle birşey demişti :: "Üniversitede alacağınız tek önemli ders yazılım mühendisliği (software engineering) dersidir, okurken bunun önemini hiç farketmiyorsunuz ama bu dersi iyi öğrenen ayakta kalır. " aynen hocam, yukardada belirttigim gibi bu olay deneyimlerle sabittir. bilgisayar mühendisindeki "mühendis" sıfatını bu dersle kazanıosunuz..
wildpervert Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2005 aynen dediğiniz gibi bende 1. sınıftayım fizik mat mahvediyo benide :/ aslında çalışınca yapılamayacak gibi degil ama hz yi falan atladım össden çıktım çalışılmıyo be abi olmuyo işte.. ikinci döneme bakcaz artık.. seneye advanced calculus var bide.. hiç bi işime yaramayacağı halde offf.. sırf şu diploma için okuyorum ki ondada ne bok olcamız belli degil. diplomayı vrcez ziktir deseler hemen giderim kendim öğrenmeye başlarım bi şeylerii 4 yıl okul gibi kassam varya süper olur :D[signature][hline]Boo
Öne çıkan mesajlar