vimpir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Arkadaşlar içimizde avukat olan varmı, yada online destek alabileceğim bi site,forum v.s, çalıştığım yer haksızlıklar yapıyor, tazminatsız çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar http://www.calisma.gov.tr/mevzuat/4857_is_kanunu.htm burayı okudum ama sonucta pratikte bu isle nasıl yapılıyor, tazminatımı alıp gitmek istiyorum
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Kendin ayrılırsan tazminat alman zor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
vimpir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 zor degil imkansız, ama suan beni bezdirmek icin ellerinden geleni yapıyorlar bende haklarımı bilmek istiyorum en iyisi avukata gitmek ama icimizde varsa bu islerden anlıyan konusmak isterim
xx2xx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 kendini kovduracaksın :) durumunu ayrıntılı olarak yazarsan yardımcı olabilirim.[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2 PRaXToR lvl :5X Orc Paper Mage Manner Point: 604 ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 said: Absolut, 28 Ocak 2005 14:48 tarihinde demiş ki: Kendin ayrılırsan tazminat alman zor. Hatta imkansız (tabii çok iyi ilişkilerin vardır o ayrı. ama yok gibi gözüküyor) ayrıca tazminatsız çıkarmak istiyorsa yapar ve avukata verebileceğin bi kaç milyar yoksa bu iş zor. Burası Türkiye fark burada..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum !
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Kendini attırıcam diye uğraşırken seni yetersiz gösterip bu seferde firma sana karşı bunu koz olarak kullanıp hem işten çıkarır hem de tazminat vermeyebilir unutma.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
xx2xx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 eğer ki tazminatsız olarak isten atarlarsa dava acarsın neler bulman nelerin ise yaracağını istersen anlatabilirim. mahkeme biraz uzayabilir ama mahkemelerin genel tutumu her zaman çalısandan yanadır. helede sigortalı tanık bulursan davayı gecte olsa kazanırsın tazminatını %40inkar tazminatı yasal gecikme faiziyle birlikte fazlasıyla alırsın sigortanı düsük gostermislerle yükselir vs.vsv.vs. durumun hakkında ayrıntı lazım :D[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2 PRaXToR lvl :5X Orc Paper Mage Manner Point: 604 ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
xx2xx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 said: Absolut, 28 Ocak 2005 14:52 tarihinde demiş ki: Kendini attırıcam diye uğraşırken seni yetersiz gösterip bu seferde firma sana karşı bunu koz olarak kullanıp hem işten çıkarır hem de tazminat vermeyebilir unutma. işçiyi tazminatsız olarak atabilmek icin gecerli bi neden ama bunu mahkemede kanıtlamak genelde zor olduğu için. genelde yapılan "eğerki ise geç kalma alıskanlığın varsa" noterden ihtarname düzenlenir. ilk 2 uyarı 3.de kovulursun. :P tazminatsız olarak[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2 PRaXToR lvl :5X Orc Paper Mage Manner Point: 604 ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
Xanthe Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 tazminat almak çok zor .Bence avukata git bi danış hesabını kitabını yap bakalım en son git karar ver...
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mahkeme de kazanır fakat dava uzayacak vede bi akç milyar vereceksin avukata başta.. Kazanırsan bu parayı alırsın fakat başta vermek zorundasın..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum !
xx2xx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 arkadaslar tazminat davası açarken milyarlar verilmez. tamam masrafı olur ama bunun rakamı o kadarda değil.[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2 PRaXToR lvl :5X Orc Paper Mage Manner Point: 604 ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Yüzde 30 du sanırım avukatın aldığı. Ayrıca bir de ekstra (dava açma parası hede hödö) gibi şeylerde vardı sanırım.. Tutuyo yani..[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum !
xx2xx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 arkadasım sana benden naçizane tavsiye : (yaklasık 10 yıllık muhasebe birikim var su anda muh.mudurluğu yapıyorum. ) eğer ki tazminatın uğrasmaya değecek bi para ise bence mahkeme acmaktan çekinme derim tazminat almak o kadar zor değil usulunu bilmek lazım. (durumun hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadığım için fazla ayrıntıya giremiyorum) ama tanıdığın bilgili bir avukat ve kesinlikle ve kesinlikle mali müşavirden yardım al. Mali müşavir sana teknik bilgi olarak daha fazla yardımcı olacaktır. bol sans[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2 PRaXToR lvl :5X Orc Paper Mage Manner Point: 604 ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
xx2xx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 said: nedanko, 28 Ocak 2005 15:10 tarihinde demiş ki: Yüzde 30 du sanırım avukatın aldığı. Ayrıca bir de ekstra (dava açma parası hede hödö) gibi şeylerde vardı sanırım.. Tutuyo yani.. yasal avukatlık ücreti %15 tir. üstü avukatla müvekkili arasındaki pazarlığa dayanır. Bu parada zaten dava bittikten sonra işveren tarafından ayrıca avukata ödenir. (dava masrafları ile birlikte) cebinden ilk etapta sadece dava masrafları çıkar onların gercek rakamı ise 150-200 milyonu bile bulmaz.[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2 PRaXToR lvl :5X Orc Paper Mage Manner Point: 604 ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Bide sorun değilse hangi şirket bu?[signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum !
xx2xx Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 bi msjda bıraktı adam ekstra bisi yazmadı :lol:[signature][hline]Knight Online Server: İxgenon 1/2 PRaXToR lvl :5X Orc Paper Mage Manner Point: 604 ßir Cümle İle ßen »»»Ölümü ßeklerken ßoş Vakitlerimi Değerlendiriyorum!
vimpir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 msn isticem cunku senden, böle her kafadan sesle olmuyor, hepinize teşekkür ederim
vimpir Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 said: xx2xx, 28 Ocak 2005 14:55 tarihinde demiş ki: said: Absolut, 28 Ocak 2005 14:52 tarihinde demiş ki: Kendini attırıcam diye uğraşırken seni yetersiz gösterip bu seferde firma sana karşı bunu koz olarak kullanıp hem işten çıkarır hem de tazminat vermeyebilir unutma. işçiyi tazminatsız olarak atabilmek icin gecerli bi neden ama bunu mahkemede kanıtlamak genelde zor olduğu için. genelde yapılan "eğerki ise geç kalma alıskanlığın varsa" noterden ihtarname düzenlenir. ilk 2 uyarı 3.de kovulursun. :P tazminatsız olarak ya ozaman hiç bir işcinin garantisi yokki :(, ayrıca kart sistemi yok, mesai saatleri gösteren 1 tablo v.s yani bukadar basit olamamalı yoksa hiç bir işcinin garanisi yok
MartinLGore Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 said: nedanko, 28 Ocak 2005 14:51 tarihinde demiş ki: Burası Türkiye fark burada.. [signature][hline]AAL'05 Troil, 26 Ocak 2005 01:37 tarihinde demiş ki: 10k postlu madalyalıya veriyorum !
sheref Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2005 nişanlım avukat Msn eklersen yardımcı oluruz... [email protected] aşşağıda da yazdığı gibi...[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05
Öne çıkan mesajlar