wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 once donanim/yazilim a acayim diyecektim ama konu programlama oldugu icin buraya aciyim dedim. yanlis olduysa tasiyiverin. simdi asal sayilari bulan bi program'a (ama hizli bi program) a ihtiyacim var, kendim bi tane yazdim, 2 kere de optimize ettim ama hala yeterli hizda degil. 10 saniyede (yaklasik olarak) 611953'e kadar geliyor, bana bu hiz yeterli degil. (2-3 kat daha hizlisi gerekiyor yaklasik olarak) bilenler bi bakarsa sevinirim. edit: butun asallari ekrana dokmeli.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 08 June 2003 20:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 napcan manyaqmısın[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 ya bu asal sayilarla ilgili bi procem var :) o programin bi modulu diger modulleri ile ortak calisiyo gibi bisey, onun icin :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 ohoo iyice uçmuşsun hoca[hline]Mixed Website [email protected][/b][/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 abi ne ucmasi yaa bi sayfadan az bi kodu var benim programin kod uzunlugu az, ama iyi algoritma lazim hizlandirmak icin olayi[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 logaritmam berbattır mat berbat ama fm yim[hline]Mixed Website [email protected][/b][/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 logaritma degil abi algoritma :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 praw rezilsin :) wanderer sen hangi sayıya kadar gelmeyi planlıyorsun 10 sn de ? milyon mu milyar mı nedir yani?[hline]Fizban (9:08 PM) : şirin demek kız lügatında yakışıklı değil demek Fizban (9:08 PM) : ama hala sana böle bi kanım ısındı demek Fizban (9:08 PM) : kıl olurum şirin diyenlere [Bu mesaj -coLdwind- tarafından 08 June 2003 21:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 ha algoritma mi çakmam abi işte fazla iyimatematikte ilkokulda süperdi sonra saldık falan[hline]Mixed Website [email protected][/b][/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sylvanthas Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 said: wanderer1985, 08 June 2003 20:49 tarihinde demiş ki:simdi asal sayilari bulan bi program'a (ama hizli bi program) a ihtiyacim var,[hline] abi dünyadaki kriptografi sistemlerinin güvenliği de bunu hızlıca yapamama mantığına dayanıyo zaten. yani kazara biri asal sayıları hızlıca listeleyen bi formül bulursa bütün güvenlik sistemleri bödöf diye patlar[hline]consume the forsaken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 2 ila 3 kati arasinda olmasi yeterli tabii ne kadar hizli o kadar iyi :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 ehe abi ben en baba sifreleri cozecek bisey istemedim ki eheh benim dandik progun hizini verdim, onun 2 ila 3 katini yapabilen olursa bi haber etsin. buyu iyilik olur valla :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sylvanthas Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 bence böle bi programı yazan adamın kullandığı kod da senin yazdığından farksız olcaktır zaten. programladığın dilin de az buçuk hızda etkisi olur ayrıca. istersen assembly de bişiler deneyebilirim, de 2-3 kat hızlancaanı sanmıyorum[hline]consume the forsaken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 abi hesaplaması 1-2 sn de sen output olarak istiosun, esas zamanı o yiyor zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 cok iyi edersin ya sylv, gerci zahmet oluyo ama...[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 al bakalım bunlar bende olan hazır libraylerden :) tıkla burdaki algorithmadan baska bir algorithma da olacaıgını zannetmiyorum zaten ben. çünkü asal sayıların dizilişi tamamen random (en azından aksi ispatlanamadı suana kadar)... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 yok abi random degil ama p(n) ile verecek bir closed formul yok o ayri mesela 2 uzeri 2 uzeri n +1 tarzi sayilar gibilerinin asalligi ispatlaniy vs vs. tam olarak duzenli de degil duzensiz de degil. neyse dur bi deniim seninkileri cok sagol :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sylvanthas Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 yalan oldu yaf asm olayı. sandıımdan çok zaman harcamak lazım bi de şu an xp deyim debugger la kontrol edemiyom uhuhu[hline]consume the forsaken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 9 saniyeye cektim yaklasik ama yinede hizi iyi degil. kodu asagiya yaziyorum, sanirim en mantiklisi uzerinde hep beraber dusunmek olucak. cunku bu haliyle sagdan soldan edindiklerim arasinda en iyisi gibi. #include #include typedef unsigned long int ulong; void asal(); void main() { cout << endl << endl ; cout << "1nci asal: 2" << endl; asal(); } void asal() { ulong bolenarray[50000] = { 3 }; int check =1 ; for(ulong deger=3; ;deger+= 2) { for(int sorgu=0; bolenarray[(sorgu)] <= sqrt(deger); sorgu++) { if(deger % bolenarray[(sorgu)] == 0) { break; } } if(deger % bolenarray[(sorgu)] == 0) { continue; } cout << (check+1) << "nci asal: " << deger << endl; bolenarray[(check)] = deger; if(check+2 > 50000) { break; } check++; } }[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 check+1 yerine ++check yaz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 programlama ve c'den uzaklasalı 5 seneden fazla oldu pek bişey kalmadı geriye ama ram/işlemci optimizasyonu ile ilgili bir kod ekleseniz? Bişeyler vardı sanki hayal meyal hatırlıyorum.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 ehea anlasıldı niyet :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 abi kendi boktan bilgisayarimla mi oyle seyleri yapicam, manyak misiniz ehhe belli duzene uyan asal sayilarla ilgili kendi capimda bi procem var. onunla ilgili bisey bu da. bu arada 49. 50. falan demissin? asal sayilar 1 e ve kendiden baskasina bolunmeyen sayilardir, 49uncu asal sayi da 229 dur. farkli seylerden bahsediyorsun sanirim?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Ya bu olaylardan hiç anlamam da, bir sorum olacak. Bu kodları nasıl çalıştıracam ben? O programı görmek istiyorum ben de.[hline]I've got lost. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2003 bir c++ compilerina ihtiyacin var bu kodlari calistirmak icin. internet duzeldiginde turbo c diye arat kazaa dan, kucucuk bisey ona yaz bunlari sonra calistir. eger c++ ya ciddi baslayacaksan turbo c olmaz tabi o ayri :) [hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning [Bu mesaj wanderer1985 tarafından 08 June 2003 23:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar