Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

adsl modem ile ilgili bir problem


Drigeolf

Öne çıkan mesajlar

geçen gün adsl başvurusunda bulundum,bugün de bir modem aldım.Alcatel SpeedTouch 330 USB ADSL modem.modemi getirdim kabloları filan ayarladım cd yi taktım,koydum usb ye modemi, gördü bilgisayar bende sürücüleri cd sürücümden arattım.fakat bi menü açıldı, iki seçenek var(cd nin kendi programı windowsun değil,otomatik olarak o başladı).
seçenekler:
Install PPP USB Software
Install RFC1483 USB Software

baktım baktım üsttekine bastım,olmazsa geri dönerim diye.
ordada 6 seçenek daha çıktı
PPPoE...(2 tane) PPPoA...(4 tane)

geri döndüm öbürüne baktım.
bu sefer iki seçenek vardı.
RFC1483Br 0-35 LLC
RFC1483Br 8-35 LLC

kapadım programı,kullanım klavuzuna baktım cd deki programdan eser yoktu tamamiyle aytrı bir programı anlatıyordu. sigorta belgesi dahil her yere baktım,ama modeli yazmıyordu(modemin altındaki plaka gibi bilgilerin olduğu yerde filanda yazmıyordu.) sadece SpeedTouch 330 USB ADSL modem yazıyordu.Bende deneme yanılma yaparım bulurum dedim.Olmuyormuş :). Windows açılırken şimdi bilmemne isimli program eksik diyor dosta space tuşuna abanıyorum en az (tabii silince programı) 10 dosya eksik tabii. napıcam? nasıl anlarım bunun modelini hangisini yükliyeceğimi. windowsa e:/ (benim cd sürücüm)de arattım sürücü otomatik,yine o menü açıldı.içindeki bir küçük dr.speedtouch adlı bir programı yükledim diagnose yaptım, windosa sürücü yüklememişin dedi.
napıcamı bilmiyorum, gerzek adsl ci lerde ben annamam abi, yarın ara bakarız belki diyorlar. allah aşkına yardım edin.
(not: Windows 98 SE kullanıyorum)[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...