Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XML Güncelleme / Software Deployment

ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Başlığa ne yazacağımı bilemedim.

Bir windows uygulamamız var. Windows servisi olarak çalışıyor. Uygulamanın tüm ayarları da xml'de tutuluyor.

Bizim bu uygulamamız sıkça güncellenebiliyor ve her güncellemede bir installshield ile paket hazırlama fikri çok uzun geldiğinden elle güncelliyoruz çalışan yerleri.

Her yeri elle güncellemek de bize çok maliyetli. Elle güncellemenin bir dökümanını hazırlayıp dağıtsak, ya okunmayacak ya da yanlış yapılıp daha fazla bir maliyet çıkartacak. Biz paketi paylaşalım, tek tıkla işlemi başlatıp otomatik şekilde software'i güncellesin. Hataya yer bırakmasın.

Bunu script ile yapabilir miyim diye araştırmaya başladım. Bir şeyler çıkacak gibi.

Dosya kopyalamayı robocopy ile sadece değişen ve yeni dosyaları kopyala diyebiliyorum. Fakat conf xml'leri için ne yapacağımı bilemedim. Güncellediğimiz yerlere özel ayarlar olabiliyor. Bu sebepten script çalıştığında eski sürümden ayarları okuyup yeni koyacağı sürümdeki yeni xml'i o değerlerle güncelleyip koymalı.

Öyle bir şey olmalı ki, şu adımları yapabilmeli;

1- Eski xml'den gerekli tüm elementlerin değerlerini oku.
2- Yeni xml'in içine eski xml'den okuğu elementlerin değerlerini yaz.
- Eğer eski xml'deki bir element xml'in yeni halinde yoksa boş geç.
- eski xml'de olmayan bir element ortaya çıkmışşa yeni xml'de ona da dokunma.

Bunu nasıl yapardınız? En doğru yaklaşım ne olurdu?
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir yol izliyorum.

Powershell ile tüm xml nodelarını bir değişkene alıp yenisinin içine yazacağım. şöyle;

$xml = [xml](get-content "C:test.xml" )
$node1= $xml.main.school.class.student1

böyle böyle toplarım diyorum. Tabi bir de olmasını beklediğim bir elementi olmama durumu var. bunu da düşünmem gerekecek gibi.

sonrasında topladığım node1, node2, node3 leri yeni xml'e update edeceğim.

Umarım amerikayı baştan keşfetmiyorumdur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...