Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafam Karışık - İş Sancısı

Esau

Öne çıkan mesajlar

Örneğin muhasebeci olsam tamam derdim, ben gitmek istesem herkes erken gitmek ister ama benim departmanda tek ben varım yani, işim konusunda da rahatım emir verenim tek kişi var, onu da ayda iki kez falan görüyorum her şeyi kendim hazırlayıp, mail aracılığıyla iletişim kuruyoruz sürekli. Neyse ya ben birkaç ay daha dayanıp esnek çalışma saatleri talep edeceğim vermezlerse de son hız yeni bir iş bakacağım. Sonuçları buraya yazarım Şubat ayında bu sayfada görüşmek üzere... :)
Sosyal ağlarda paylaş

Esau said:

Yurtdışında yüksek lisans 1 sene sürüyor (tabi gittiğin ülkeye bölüme göre değişebilir), Tr'de hazırlık okumadım, askere de fazla vakit kaybemetden gidince 25 yaşında her şeye hazır olabiliyorsunuz.

Ha bu arada :) özgür ruh tembellik demek değil ki, ben üniversite ve yüksek lisansta çok rahattım, ilk çalıştığım işte de keza öyleydi maaşı çok düşüktü. İlk kez böyle bir haldeyim kısacası.

sadece ingiltere'de 1 yıl sürüyor yüksek lisans
onun da sebebi millet gelsin 2 dönem ders yazın tez, hemen sie olsun gitsin

tembelik kavramını kullanış şeklin de çelişkili, değilsin abi işte önüne bak yaş almış geçmiş özenmene gerek yok eldeki kartları iyi oynaya devam :D
Sosyal ağlarda paylaş

he fransa'da da 1 yıllık M1 diye bişey var 3 yıl lisanstan sonra master 1 diyorlar, tez yazmadan 4.sınıf gibi devam edip m1 yapıyosun, tipler master yaptım diye dönüyor... başka da bir yer bilmiyorum 1 yılda yüksek yapılabilecek. zaten süre mühim değil, kimisi tezini kitaplaştırıyor kimisi parayla aldığı kredileri verip dönüyor, boş muhabbet biraz title, tamamlanan iş/süre oranı vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Esau said:

25 yaşına kadar hayatım okumakla geçti (yurtiçi lisans - yurtdışı yüksek lisans) Askere de gittik geldik ve iş bulduk. Çalışma şartlarım da ağır değil, tempolu olduğu günler var ve belki çok daha fazla olacaktır ama şu an her şey gayet iyi.

Maaş deseniz o da başlangıçta gerçekten iyi. Ancak şöyle bir sorun var ki; günde 9 saat bir iş yerinde kalmak, yalnız çalışmak ve Cumartesi yarım gün gitmek bana zülum geliyor. Ama İngilizce ağırlıklı iş yapıyor olmam güzel bir şey ve bunu başka yerlerde yapabilmem mümkün olmayabilir. İşim gereği kendi ofisimi kurabilirim ama çevrem geniş değil, ortaksız yalnız iş yapma niyetim yok. Ayrıca riski de çok, uzun süreler meteleksiz gezebilirim. Ailem ve yakın çevremin baskısı olmasa "My name is Earl" dizisindeki Randy ve Earl gibi olmak isterdim, hatta büyük ihtimal öyle olurdum, buna da cesaret ederdim.

Kısacası, iş yerinde ergenlik bunalımına girmek üzereyim. 2 aydır çalışıyorum ama özgürlük durumu beni çok etkiliyor. Düşünüyorum yani ömür böyle geçer mi, sonra bakıyorum etrafıma çoğu insan böyle, hele evli falan olsam zaten çare yok, ailen çoluğun çocuğun varken her koşulda çalışmak zorundasın. Şu an şımarıklık yapıyor olabilirim, ailemdekiler böyle söylüyor, haksızlar demiyorum.

İşle ilgili şöyle de bir dezavantajım var ki, mesleğimle alakası olmayan şeyleri de sıklıkla yapıyorum, kısacası kendi işimin patronu olmaya karar verirsem tecrübe sıfırla başlayacak.

Özgür ruhlu biriyim ve bu arzu 2 aydır zerre körelmedi. Keşke ticarete kafam bassaydı ya da şu işlere girebilsem bir şekilde diyorum. Çevremde ticaretle uğraşan kişiler ne yalan söyleyim en rahat insanlar, tabi bunlar A.Ş. sahibi değil ama emin olun yine de normal birine göre büyük paralar kazanıyorlar.

Tanıdıklarımın tavsiyesi ise şöyle; en azından 6 ay çalış,başka işe geçmeye çalış. Türkiye'de işssizlik çok büyük bir sorun, kimse esnek çalışma saatlerini bana şu an vermez(toplam 4 aylık tecrübe var, 2 ay bu çalıştığım yerde), gireceğim iş yine buna benzer olacaktır.

Çalışma saatleri konusunda özgürlük istesem şu an red yiyeceğime de eminim,ayrıca şu an kimse beni de önemsemiyor.

Neyse içimi dökmek istedim :) Öğle yemeği beni bekler.

la olm, 4 aylık çalışma hayatı ile nasıl bu kadar "lan acaba yanlış mı yapıyorum?" noktasına gelebildin???!!!
çalış biraz yahu!
çalış!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Özgür ruh sizce okumamak mı ya da ne bileyim okulu 7 senede bitirmek mi?

Demek ki zekiyim ben ve doğru yöntemlerle çalışarak hiç sıkıntı yaşamadım. Üniversitede devam zorunluluğum yoktu, arabam olmazsa okula gitmezdim.(Ailede tek araba vardı illa 2 3 gün elimden giderdi) Sınavlara son 20 gün kala çalışırdım o açıdan o günler gelene kadar çok rahattım.

Yüksek lisans keza İngiltere'de çok basitti, çünkü yoğunluk falan yoktu, yaya yaya takıldım üstüne 3 ay daha İngiltere'de gezdim. Sonucunda master birincisi oldum, bunu da askerde öğrendim :)

Master sonrası 5 ay boşda gezdim, iş başvurularını kimseye söylemeden sadece kariyer.net te yaptım, çünkü yatmak istiyordum. Ama sonrasında ailem yüzünden zorla iş buldum, tabi askere gittim.

Askerliğim çok güzeldi keza, çevirmenlik yaptığım için sıkıntı yaşamadım, keyfime baktım.

Yani hayatımın hiçbir döneminde bir yere 9-18 kapatılmadım. Olay bundan ibaret. Üzgünüm bu sefer net olmak zorunda kaldım.
Sosyal ağlarda paylaş

ailenin durumu iyi ise, sana destek çıkacaklarsa (artık mesleğin ne ise, yazmamışsın,görmedim ben)madem özgr ruhlu bir arkadaşımızsın,deneme-yanılma usulü atıl kendi işini yap...
yoksa da ücretli çalışacaksın birader,9-18 çalışmak sana neden bu kadar koyuyor? kendi işin olduğunda 7 gün 24 saat çalışacaksın.
filmlerde falan akşama kadar yan gel yat osman, akşam barda kızı kap osman, kızla bardan çıkarken tek kolluda 15 bin dolar kazan osman yok öyle gerçek hayatta.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...