Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

safari cok yavas

pulkas

Öne çıkan mesajlar

4 gb ram 128 gb ssd i5 13" retina mbp ve 8 gb ram 128 ssd i7 3370k 670 gtx hackintosh ustunde hem mavericks hemde yosemiteyle deneme yaptim.Safari o kadar yavas ki deli ediyo artik.mbp yi magic mousela kullaniyorum.magic mouse un her yone scroll olayi var.Bazen safari donup kaliyo.Mouse un ustunde sacma sapan saga sola parmaklari kaydirip duzelmesini bekliyorum.Sacma sapan bi bug gibi ama oyle olsa heralde simdiye bi fix cikardi.Bunu sadece ben yasamiyorum da galiba.15" i7 retina kullanan bi arkadas var o da benzeri bi durumdan bahsediyo.O da tabletle kullaniyo aleti.

Hackintosh da duz scrollu mouse var.Onda da sayfalarda inanilmaz bi performans kaybi var.Ornegin facebook da photos of bla bla diye arayip fotograflarin yuklenmesini beklerken bir omur zaman geciyo.Yada boyle image i bol bi sayfada gene akillara zarar bi lazy load lag var.

chrome yada firefox 2 makinada da inanilmaz akici.mbp ustunde builtin monitor kapali.2 harici monitor bagli.onda da eger 1 harici 1 built in monitor kullanirsam kendi monitorunde de cozunurlugu maximuma aldigimda bu sefer masa ustunde bi gui lag oluyo ki dillere destan.Harici monitoru kapatirsam kendi monitorunda akici yada kendi monitorunu kapatirsam harici(lerde) akici.

Sununla biraz sistem boostlandi, ayaklandi, kendine geldi. https://github.com/caarlos0/dotfiles/blob/master/osx/set-defaults.sh

her zaman acik olan programlar(bazilarini acip isim bitince kapatmayi unutuyorum),

iterm2
emacs/sublime text(keyfe keder)
intellij idea
spotify
chrome(tasarim yaparken, live reload acik/web stormla entegre)
safari(sittirilyon tab acik)
excel/word
photoshop 2015
bridge
autocad 2015(cizim yapmiyorum sadece 3/2 boyutlu cizimlere bakip gereken verileri aliyorum.cizim de yapilir bu alette bu arada.bazen devase projeler geliyo ki diyorum bu sefer guduk olecek ama naim suleymanoglu gibi her yukun altindan kalkiyo meret X( )

Su haliyle bu ve bundan biraz daha fazla program acikken takilma cakilma gocme kacma olmadan harici 2 monitor yada sadece kendi monitoruyle mbp tik demiyor catir catir calisiyor.Sadece safari burada cildirtan eleman.onu da chrome yada firefox la degisitirince isler guzel ama safariye de bayaa bi alistim.kokten bi degisiklik yapmak istemiyorum.

nedir bu safarinin olayi?Oralarda bu abzurd durumu deneyimleyen baskalari var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

16 gb ramli i5 işlemcili 13" var, safari nşa'da fena değil. Yalnız bazı sitelerde scroll bozuk. Örneğin hürriyette sürekli patlıyor scroll, sayfayı yeniden yükleyince düzeliyor ancak.

Bir de embedded videolarda sürekli plugin error veriyor ve klasik webm açamıyoruz hala.

Gerçi ben 20 30 tab'ı aynı anda açmıyorum asla, maksimum 5-6 tab açıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...