Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1300$ verdim , sürünüyorum..

Dalamar

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,
Yeni bir sistem topladım ve kötü iki adet sorunla karşılaştım. Sizden ricam bana yol göstermeniz ve yardımcı olmanızdır.
İlk olarak topladığım sistemi listeliyim: AMD Athlon 64 3000+ , Asus K8N-E Deluxe Nforce 3 anakart , Leadtek 6600gt agp , 1024ddr kingston 400 ram , 160 gb Samsung 7200 rpm Sata Hdd , Asus TA-250 kasa.

İki adet sorunla karşılaştım:
1- Nvidia driverini yükledikten sonra her bilgisayar açıldığında "Yetersiz enerji yüzünden ,donanıma zarar vermemesi için ekran kartının gücü düşürülmüştür". Bütün 3d oyunlarda (Wow , prince of persia vs) bilgisayar inanılmaz derecede kasarak oynatıyor sanki 2-3 yıllık bir makinaymış gibi. Fps ler 10-20 civarı.
Bugun makinayı bilgisayarcıya götürdüm ve adamın ilgilenip yarın bakacaklarıydı. Sorun nedir dediğimde donanımsal sorun olacağını sanmadığını 300 watt lık bir psu nun sistemi kaldıracağını söyledi ve sorunun yazılımsal olabileceğini söyledi ve ben buna inanmıyorum. Kasamın özellikleri: tıklayınız
2- Hdd 160 gb olmasına rağmen özelliklere girdiğimde toplam 149gb olarak gözüküyor. Bunu satıcıya sorduğumda böyle birşeyin doğal olduğunu söyledi. 11 gb lık bir kayıp ne kadar doğrudur? Yoksa bu teknik servis elemanı beni kandırıyormu?

Yarın bilgisayarcıdan almaya gidicem makinayı ve yine katakulli yapacağını düşündüğümden dolayı siz bilgili arkadaşlardan akıl almak istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum , şimdiden teşekkürler.[signature][hline]Çirkin kadın yoktur, az votka vardır.
[/b]
Wow:Hordish Manner Hellnar - Orc Shaman
Dalamar şimdi tatilde!
Sosyal ağlarda paylaş

1. sorun power supply nin beslemesinin yetersiz olmasından kaynaklanıyor sanırım.Yeni nesil ekran kartlarının beslemesinin kuvvetli olması gerekiyor.400 lük power supply ler var.Onlardan alırsan sorun kalmayacaktır kanımca.İkincisi ise hiç 160 gb lık hdd almadım ama hdd lerde partitation sırasında belli miktarda kayıplar olur ama 11gb kadar olur mu bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Power supply dır sorun muhtemelen yazılımsal olması çok güç.

160 gb de 11 gb normal gibi bende 60 gb var nerdeyse 3-5 gb arası bi kayıp söz konusu diski 3 e bölmüştüm

edit: harddiskim 60 gb ehehe gece gece sapıttım

[signature][hline]
-Mumya lazımmıydı abi ?
-Yok sağol bilader

[Bu mesaj Predator- tarafından 25 Ocak 2005 00:42 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Predator- tarafından 25 Ocak 2005 00:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartın AGP portuna bağlı sadece anladığım kadarıyla.O ekran kartının sadece AGP portundan beslenmesi olanaksız.O yüzden dikkatle bakarsan ekran kartının yanında 4 dişli bir yer görüceksin.İşte o yere cdrom.hdd vs gibi bileşenlerin arkasına taktığın psu dan gelen elektrik kablolarından birini takıcaksın , böylece sorunun çözülecek.
2. sorun ise winxp falan 160-200 ve üstü hdd'leri tam olarak görmüyor.Bunun için bir çözüm tomshardware forumlarında vardı. Oradan bulabilirsin.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

160 gb dedikleri aslinda 160'000'000'000 byte dır .... 1024 e bölersek ; 156250000 Kilobyte eder 1024 e bölersek, 152587.89 Mbyte eder onuda 1024 e bölersek ; 149.01 GB eder ... orada sorun yok...

PC 'yi sana satan bilgisayar donanimi fakiri bilgisayarcı uyarmadi mi seni 300 kw lik power supp ile yeni nesil kartlar sorun yaşio diye ... güzel güzel yeni bi power supp alıver kendine 40-50 $ a[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls
Sosyal ağlarda paylaş

Codegen dandşk brr markadır. Üzerinde yazan gücüvermez! Sakın alma. Bir PSUnun kalitesini ağırlığından anlayabilirsin. 2, 2.5 kiloysa kalitelididr. 500gramsa dandiktir. FSP alabilirsin. Ucuz ama iyi bir markadır. 400Wlık modeli 50, 60$ olması lazım.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting
T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...