Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cep telefonuyla mesajlaşmak saglığa zararlı.

Krasuss

Öne çıkan mesajlar

İtalyan doktorlara göre, cep telefonuyla fazla mesajlaşmak sağlığa zararlı. İtalya'da yayımlanan La Repubblica ve Il Messaggero gazetelerinin yarımşar sayfa ayırdığı habere göre, doktorlar, özellikle gençleri, cep telefonlarıyla aşırı mesajlaşmanın parmaklarda akut kiriş (tendon) iltihabına yol açabileceği konusunda uyarıyor.
Doktorlar, İtalya'nın kuzeyindeki Savona bölgesinde, cep telefonundan günde en az 100 kısa mesaj gönderen 13 yaşındaki bir kız çocuğunun ortopedik tedaviye gereksinim duyduğuna dikkat çekti.
Iltihap önleyici ilaç verilen çocuğa, ellerini dinlendirilmesi tavsiye edildi.
Çocuk hakları derneği Telefono Azzurro için yakın zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre, İtalyan çocukların yüzde 37'si “cep telefonu müptelası”.
Uzmanlara göre, gençler arasında çok fazla cep telefonu kullanımı, uyarıya karşı aşırı duyarlılık gösterme haline ya da ruhsal sarsıntılara bile neden olabiliyor.

(AA)
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman keyboard da zararlıdır..

bu arada, bence mesajlaşmaktan parmağı kireçlenenlerden daha çok mesajlaşmaktan trafik kazası yapan vardır. ölümler çok daha önemli değil mi parmak zararlıcıklarından? hiç bir yerde arabada mesajlaşmakla ilgili bir uyarı yok..

[Bu mesaj mayfer tarafından 24 Ocak 2005 19:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eğer bu doğru olsaydı şu anki gençliğin yarısı bu sakatlıktan yıkılıyor olması lazımdı, 6 yaşında amiga'sıyla oynayan ben bugun hala ps2/pc oynuyorsam ve ortopedik tek sorunum, düzenli spor yapmamaktan ve/veya hareketsizlikten oluşan eklem ağrılarıysa, o doktorlar halt etmiştir efendim ha ha ha.[signature][hline]sanerixx, vitalizes body and mind
Sosyal ağlarda paylaş

msj dedinde aklıma geldi 6110 larda telefonları birbirine baglayınca msg bedava oluyodu[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

--------
BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki:
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum

Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 24 Ocak 2005 20:23 tarihinde demiş ki:
cepten msj atmak işkence mis gibi klavye dururken

elin klavye ye nasıl alıştıysa bi sure sonra telefon a da alışıyo :) bende mis gibi sağlıklı yaşıorum türk erkeine bişi olmazzz !!!!! :P[signature][hline] hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 24 Ocak 2005 19:50 tarihinde demiş ki:
o zaman keyboard da zararlıdır..

simdi soyle ki keyboarddaki kullandıgın alan cep telefonunda kullandıgın alandan co daha fazladır ve bu da kolay kullanım saglar ve parmakların birbirine girmesini onler. ustelik tuslar cok daha yumusaktır ve her birine bir kez basmak yeterlidir. ha durum boyle olunca keyboard kullanırken parmaklarına gelen zarar yok oluyor. tabii keyboardu da cok kullanırsanız parmaklarınız yine agrır.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dorsia, 24 Ocak 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
Benim arkadaşlar her gün 100 ü aşıyorlar beya bu da nedir ki.

Senin arkadaşların soyadı cell ile bitiyomu acaba :D
Turkcell'in falan sahibi heralde günde 100 mesaj * 2 kontör = 200 kontör :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...