Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Steam Bağlantı Problemi

Dengesiz

Öne çıkan mesajlar

Aktif olarak kullandığım Steam yüklü bir laptopum var. Geçen ay evimi taşıdım ve yeni evde TTNET Fiber 50 Mbps bağlantı aldım. Bana modem olarak zyxel vmg3312-b10a verdiler. Hiçbir şekilde Steam'e bağlanamıyorum. Ayrıca Vyrvpn'ım var o da 10 saniye bağlı kalıp disconnect oluyor. Çözüm için aşağidakileri yaptım ama bir türlü başaramadım:

1- Steam yeniden yükledim
2- Windows 8.1 Güvenlik duvarını devre dışı bıraktım
3- Antivirüsü tamamen sildim
4- Modeme bağlanıp Firewall kapattım
5- Modeme yeni DNS girdim

Ama hiçbirinden sonuç alamadım. Geçen hafta iş seyahati için yurt dışına çıktım hotel bağlantısında Steam ve Vyrvpn gayet normal çalıştı.
Bu arada evde Vyrvpn'e bağlanma teşebüslerimde 10 saniyelik bağlantı sırasında Steam'e bağlanabiliyorum ama disconnect yiyicen Steam'in bağlantı komple gidiyor.

Bunun modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama tam olarak neyin sebebiyet verdiğini bir türlü çözemedim. Böyle bir durumla daha önce karşılaşan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Dark_Soul said:

Modeme hard reset basıp yeniden dene

Bunu da denedim. Aynı şekilde çözüm olmadı.
Çok garip herşey stabil bir şekilde çalışıyor ama Steam ve Vyrvpn'de problem yaşıyorum sadece.
Vyrpvpn ile 20 sn bağlı kalıp otomatik kopuyor. Ama bağlı kaldığı süre içerisinde Steam'e bağlanıyorum. VPN koptuktan sonrada Steam "Bağlantı Yok" şeklinde değişiyor. Ama Steam'in Mağaza sekmesindeki bütün oyunlara online bakmaya devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kablo ile mi bağlanıyorsun?

Windows 8'de acaiplikler var özellikle VPN'le ilgili. Ben de 3-4 farklı VPN kurulu (iş için), kimisi sadece wireless ile çalışıyor, kimisi sadece kablo. Çok fazla kurcalamadım sorunu, ama bi tanesi bazen hiç bağlanmıyor, bazen bağlanıyor 10 saniye sonra kopuyor falan. Tek çözümüm bilgisayarı resetlemek o durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Genwa said:

Kablo ile mi bağlanıyorsun?

Windows 8'de acaiplikler var özellikle VPN'le ilgili. Ben de 3-4 farklı VPN kurulu (iş için), kimisi sadece wireless ile çalışıyor, kimisi sadece kablo. Çok fazla kurcalamadım sorunu, ama bi tanesi bazen hiç bağlanmıyor, bazen bağlanıyor 10 saniye sonra kopuyor falan. Tek çözümüm bilgisayarı resetlemek o durumda.

Hem wireless hem kablo ile denedim ama yine sonuç alamadım. İşin tamamen modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ama neyin sebebiyet verdiğini bir türlü çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...