Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bungee Jumping


micha

Öne çıkan mesajlar

Nedir ?
Bungee Jumping;in kökeni Doğu Avusturalya nın açıklarında Pasifik Okyanusunda ;New Hembridis; adalar grubundaki Vanatu adası yerlilerinin ;Gkol; adını verdikleri erkekliğe geçiş törenlerinde bambudan yaptıkları kulelerden sarmaşıktan yaptıkları iplere bağlanarak atlamasına dayanır.

Günümüz şartlarında bu sarmaşıkların yerini yüksek teknoloji ürünü elastik ipler ve bambu kulelerinin yerini de yüksek köprüler, çelik konstruksiyon atlama kuleleri ve vinçler almıştır.

Avrupa;da ;l1970l erde Oxford Üniversitesi öğrencilerince bagaj gerdirme lastikleriyle ilk bungee atlayışlarının temeli atılmıştır. 1980;lerde artan talep karşısında teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak önemli ve güvenli bir sektör haline gelmiş, günümüzde ise tüm dünyada yüzbinlerce kişiye ulaşan, uluslararası alanda yarışmaları düzenlenen bir spor dalı olarak kabul görmüştür.
Nasil Yapilir
Bungee Jumping yapacak kişi öncelikle bu sporu yapmak için tehlikeli olabilecek rahatsızlıklarının bulunmadığını yazılı beyanatla belirtmek zorundadır. Bundan sonra bungee jumping yapacak kişinin ağırlığı görevlilerce ölçülerek gerekli güvenlik malzemeleri giydirilir. Atlayıcı vinç tarafından yukarı çekilecek sepete bir görevliyle birlikte gerekli emniyet önlemleri alınarak bindirilir ve ağırlığına uygun olan iple, vinç tarafından gerekli yüksekliğe çıkarılarak (yükseklik yaklaşık olarak 50 m.dir.) buradan boşluğa bırakılır. Atlayıcı yaklaşık olarak 10m.lik bir serbest düşüşten sonra insan fiziğine zarar vermeyecek bir ivmeyle ip tarafından yavaşlatılır. Düştüğü yüksekliğin yaklaşık %70 ;i kadar tekrar yukarı ivmelenir ve bu hareket sönümleninceye kadar devam eder. Daha sonra atlayıcı vinç tarafından yer minderine indirilerek görevlilerce emniyet malzemeleri çıkartılır.
Nerede yapilir
Bungee Jumping büyük bir kamyonun girebileceği her yerde yaz veya kış, gece veya gündüz yapılabilir.

[Bu mesaj micha tarafından 12 Ocak 2005 23:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Catapult

Basit bir tabir ile vinc ile aranda ip gerilimi yapılıyor ve birden serbest bırakılıyorsun. yaklasık 65 derece lik bir acı ile fırladıktan sonra ip kısalıyor ve ivmelenmen bittikten sonra tekrar serbest dususe geciyorsun. İnsan metabolizmasına tamamiyle ters bir harekettir. Kusadasında bir kızı fırLatırken kız küpelerini koparmıstı....[signature][hline]defaultgame WoW TeaM
AAL '05
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben balık yakalamak için bir kabilenin bulduğunu duymuştum :p[signature][hline]Hadi şimdi beslenmeye çıkalım, boğazım kurudu.

Bu arada sana hiç 1927 ;de temizlediğimiz Setite tarikatından bahsetmiş miydim? Aah ne günlerdi be! Cumhuriyet daha gençti ve biz de ipin bir ucundan tutmaya karar vermiştik. Tabii ki ilk hedeflerimiz milleti zehirleyen Setite dergahları olmuştu...

Brujah Ethem, 9. kuşak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...