Scise Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 İyi geceler arkadaşlar benim C++ fonksiyon oluşturmada bir sorunum var. Sorunuma geçecek olursak girdiğim bir sayının asal olup olmadığını bulan bir fonksiyon yazmak istiyorum fakat fonksiyon konusunda ki bilgilerimi unutmuş bulunmaktayım. Kod int main() { int sayi; int sayac=0; cout<<"BIR SAYI GIRINIZ:"; cin>>sayi; for(int j=1; j<=sayi; j++) { if(sayi % j == 0) { sayac++; } } if(sayac == 2) { cout<<"ASALDIR."< } else cout<<"ASAL DEGILDIR."< return 0; } normal de asal olup olmadığını bulmak için kullandığım kod bu arkadaşlar fakat bunu fonksiyona geçirirken fonksiyonun prototipi kısmında sorun yaşıyorum nasıl olabileceği hakkında bir örnek verebilirmisiniz acaba? Edit: Veya rakam değil de yazı yazdıracağım bir fonksiyon için nasıl bir prototip yapmam lazım acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 hani fonksiyon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scise Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 İşte bu kodu fonksiyona çevirmek istiyorum ama nasıl başlayacağım onu bilmiyorum. Bana girdiğim sayı asal ise true değil ise false cevabı yollayan bir fonksiyon lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 void fonksiyon(int sayi) gerisini kopyala, returnu sil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scise Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 Kodumun son hali aşağıdaki gibi oldu Kod #include using namespace std; void fonksiyon(int sayi) { int sayac=0; for(int j=1; j<=sayi; j++) { if(sayi % j == 0) { sayac++; } } if(sayac == 2) { cout<<"ASALDIR."< } else cout<<"ASAL DEGILDIR."< } int main() { int sayi; cout<<"bir sayi giriniz:"; cin>>sayi; } ama şimdi bir sayı girdiğimde asal olup olmadığı yazmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 mainden fonksiyonu cagirman lazim, fonksiyon(sayi); ekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 senin programlamaya baştan çalışman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scise Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2015 Ah tamamdır, teşekkürler anladım olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar