tamirci Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 adam ne dese doğru çıkıyo[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır... Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır... Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Gerçek bilim adamı dogma tanımazi doğruyu söyler. Gerçi hep biraz geç anlaşılır ama..[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more..
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 zaman kavramını herkes anlayamaz. bunu kendim anladığımdan söylemiyorum, şu ana kadar anlamış kimseyi görmediğim/bilmediğim için söylüyorum. anlatılanlardan ve dediklerinden yola çıkarak görüyorum ki bunu az buçuk anlamış olan bir tek einstein var. şu anda fizikçilerin en çok kafa patlattıkları iki konuda (hız ve zaman) o kadar çok fikir/teori üretmiş ki hala her dediği, düşündüğü anlaşılmaya çalışılınıyor. insanlığın şu anki bilgisiyle zaman hakkında çok bişi söylemesi zor bence. çünkü şu an gördüğümüz ve içinde yaşadığımız dünya 3 boyutlu ve hayal gücümüz de bu 3 boyutla sınırlı. o nedenle zaman hakkında "olur" demek de "olmaz" demek de pek mümkün değil. nasıl insan beyni "yeni" bir renk düşünemiyorsa, bu da aynı mantıktır. @Heren: farkındaysan sen de zamanın tanımını yaparken tanımın içinde "süre" kelimesini kullanmışsın. bu bile nasıl zamanı hala tam anlamamış olduğumuzu gösterir. einstein nasıl olmuşsa insanlığın bildiklerinden ve düşündüklerinden bir adım ileriye, diğer herkesten önce gitmiş. resmen farklı bir düşünce tarzı, farklı bir dünyası varmış. bence şu an birinin çıkıp bu söylediklerine "yok abi çok saçma bu. olmaz öyle şey." demesi son derece yanlış.
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 1 saniye ışığın 9,192,631,770 titreşiminin cesium-133 tarafından emilmesi için geçen süredir. Zaman ve süre farklı kavramlardır zira zamanın birimi saniyedir , saniyenin tanımında ise süre kavramı vardır. Ayrıca nereden "hız ve zaman" fizikçilerin en çok üzerinde durduğu veya tartıştığı konu oldu anlamadım ? Hadi ben daha öğrenciyim , ama birçok hoca tanıdığım var ve genelde bu konu üzerine muhabbet ediyoruz , çok ilginç şeyler var bunlar onların yanında kafa yormaya değmez şeyler kalıyor. Ancak tabi her fizikçi farklı alanda çalışıyor ve bazı fizikçiler bu kavramlar üzerinde duruyor olabilir. Herneyse konuyu toparlayarak söylüyorum ki , süre ile zaman aynı şey değildir. "An" veya "instant" olarak tabir edilen kelime sürenin limitinin 0 a gittiği durumlardır. Bir saniye oluşması için aslında sonsuz an geçmektedir , ve sonsuz süre geçmektedir bu da kafamı karıştıran farklı bir konu ya neyse , 1 saniye oluştuğu zaman bu birim üzerine zaman kavramı oturtulmuştur. Ayrıca "an" , "instant" gibi kavramlar soyut olduğu için süre de soyut ve bunun sonucunda zaman da soyut bir kavramdır. Soyut bir kavram dünyanın kendi etrafında dönmesi gibi somut bir etki ile değiştirilemez.[signature][hline]Time Only Knows.. Welcome to Persia
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 senin düşünce tarzınla dediklerin tamamen doğru. bana da senin dediğin mantıklı geliyor zaten. benim söylemeye çalıştığım. einstein gibi insanlar bu düşünce tarzınndan bir adım öteye gitmişler. ne kadar düşünürsem düşüneyim benim aklıma yatmaz bu zaman ve ışık hızıyla ilgili teoriler. biraz daha açık bir bakış açısıyla yaklaşmak gerek bence bu tür kavramlara. sürekli paradigm-shift gerçekleşiyor. sürekli yeni bir şey bulunuyor ve eski teoriler, eskiden kabul edilenler alt üst oluyor. benim demeye çalıştığım belki de biz bunları henüz kavrayamadık. daha bilmediğimiz neleeeer neler var.. (bu arada, zaman ve süre ayrı şeyler demişsin, fakat süreyi tam tanımlamadan zaman tam tanımlanamaz o zaman. "madde nedir? madde moleküllerden oluşur." demek gibi bir şey senin dediğin.) 1 saniye bilmemnenin şu kadar zımbırtıyı emme süresidir demişsin ya, o da saçma geldi. sanmıyorum ki yüzlerce yıl önce adamın biri çıkıp "aha bak şu kadar zamanda emdi. hadi bu bi saniye olsun" demiş. doğrudur ama 1 kilo, 20 tane domatestir demekle aynı şey.
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Yok o zaman kavramı doğru , önceleri bir sarkacın tam bir salınım yapması için geçen süreyi saniye alıyolarmış ama yerçekimi ivmesi dünyanın heryerinde farklılık gösterdiği için daha değişmez ve herzaman ulaşılabilir bir tanım bulmuşlar.[signature][hline]Time Only Knows.. Welcome to Persia
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 bilmiyodum, pardon o zaman :horace:
lizardking Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 zaman bükülmüşse nasıl anlamışlar uydunun yörüngesinden saptığını anlayamadım.. zaman büküldüğü anda etrafındaki herşeyi kendine göre büker.. dolayısıyla hiç bizaman anlayamayız hareket edip etmediğimizi..[signature][hline]
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Ya bide uyduların yörüngesindeki değişikliğe başka şeylerde sebep olmuş olabilir , güneşteki patlamalar cartlar curtlar[signature][hline]Time Only Knows.. Welcome to Persia
Milamber Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 valla bulamadım şimdi de sizin bu düşündüğünüzü nasa düşünemiyomu :) hesaplamışlar işte siz ne kasıyonuz burada[signature][hline]HisarOyun.Com&FrpNet.Net CeyhunAlyeşil
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 türkün zekası herşeyden üstündür biz tartışmayacaz nasa mı tartışacak[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Düşünmemiş olabilir , düşünmüştür gerçi de olabilir belki . Mesela bizim fizik soru çözümleri kitabında milyonlarca hata var[signature][hline]Time Only Knows.. Welcome to Persia
mayfer Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 bu arada teori zaten çok büyük çaplarda dönen herhangi cisimlerden değil, kendi çevresinde dönen çok büyük cisimlerden bahsediyo. ondan insanın dönmesi olmayabilir... hiç bişi bilmeden konuşuyorum. sussam ne güzel olcak aslında.
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 bi kere amerikalılar aptal. hamburgerle kola tükete tükete iyicene aptallaştılar. nasada çalışabilecek türk sayısı en fazla 10 olduğuna göre, nasada 10000 aktif bilimadamı olduğunu tahmin edip varsayarsak misal, bunu bilme şansları 100/10000[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 said: mayfer, 22 Ocak 2005 23:22 tarihinde demiş ki: bu arada teori zaten çok büyük çaplarda dönen herhangi cisimlerden değil, kendi çevresinde dönen çok büyük cisimlerden bahsediyo. ondan insanın dönmesi olmayabilir... hiç bişi bilmeden konuşuyorum. sussam ne güzel olcak aslında. hangi insanlardan bahsediyosun sen? :D senin dediğine göre bizim coğrafyacı bayağı bi büker heralde zaman kalmaz meydanda[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Bleeding Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2005 Insanin bükmek için , dünyanın kütlesi insanın kütlesinin kaç katıysa , insan da dünyanın o kadar katı hızla dönmesi lazım , baya zor ama 700 milyon insanı sokarsın bi küpe çevir allah çevir adamların yaramayacağı şey kalmaz[signature][hline]Time Only Knows.. Welcome to Persia
Öne çıkan mesajlar