DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Yeni taşınma durumundan, nakil için gelen TTNET çiler e dedim ki burada fiber var mı? Var. Dostum bak HİPERNET değil gerçek FİBER var mı? Var dedi ısrarla. Özellikle soruyorum fiber var derse boşa modem parası vermeyeceğim. Yada taahhüt vermeden kullanacam. Ankara'da işyerinde kullanılmış TTNET in fiber için verdiği modemi (tilgin) kargolattım buraya. TTNET çiler biz sadece ankastre de bağlantı yapıyoruz, ev girişi için elektrikçi bulun dediler. E dedim 4 ay önce yine böyle aynı site idi, sizinkiler evin bağlantısını da kontrol edip, yapıp gittiler? Yok biz bakmıyoruz. Şaka gibiler yeminlen. Neyse eve bulaşmadı adamlar, elektrikçi ile hallettik ama uç cat6 yada cat 5 değil. Bildiğin bakır telefon kablosu. (Yalın internet bu arada.) Anladık yok gerçek fiber. SUPERONLINE i da aradım, onlarda sadece ADSL verebiliyor buraya. Anlaşıldı ADSL2 den devam ettik 16 Mbps olarak. Dün modemi yeniledim, madem fiber yok hiper olsun (vdsl) diye. AKK den dolayı bilerek 50 mbps i seçtim (200 GB AKK) max 33 mbps gördük ookla speedtest te. Sadece upload biraz farketti 1.8 mpbs lere geldi. Biraz önce TTNET roket mesajı geldi, dedim deneyim. 100 mbps kaldırıyor ise 20 tl fark var zaten. 40 mbps bile göremedim. Demek ki 50 mbps buranın kaldırdığı max performans. Kısaca ben bu bağlantı ile 50 mbps üstünü kasmayım dimi? Upload da aynı çıkıyo zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 DSL kullanıyorsan kasma bandwithini artırdıkça loss da artıcak. Söle optimum hızını ayarlasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 aynen senkonun dediği gibi sinyal durumları çok iyi değilse alma. max hiz değeri yazar mesela aletlerde orda senin aldığın hızın en az 2 katı yazması en iyisi şuanki mahalle dandik altyapıları yüzünden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 o ttnetten gelen elemanlar bir garip yıllardır 8mbit kullanırım daha önce biraz kurcaladım 16mbit falan yaptım hattım kaldırmadı 10 mbit e falan sabitledik öyle mis gibi kullandım hatta bi dönem herifler gelip benim hattımın 4mbitten üstüne cekmiceğini iddaa falan etti, benden habersiz hızımı 4mbite düşürdüler 1 ay boyunca. sorunca akk dediler lel of kanserler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Altyapı çok eski değildir muhtemelen. Ama gerçek fiber olmadığına göre de çok bir şey beklememek gerek. Henüz online oyun kasmadım, loss vs anlamında bir şey diyemem. Ookla speedtest te ping 17-19 arası. Ankara da uydunet vardı, 9-13 arası görebiliyordum. 50 mbps 200 AKK yalın hipernet olarak 87 TL ye, 24 ay taahüt verdim. Yoksa 107 TL + 15 TL alıyolar her ay. Modem yeni ince ayarlara bakamadım henüz, ping vs için uğraşmam umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 TTNET ile uğraşılmaz zamanında Superonline ADSL'den fiberine geçelim diye kalkıp şubesine gitmiştik. Satmamak için ellerinden geleni yaptılar yok telefon için genel müdürlüğe gidecekmişiz en az 1 ay sürermiş bizde boşverdik Superonline ile devam dedik :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 cat6, cat5 zaten bildigin bakir kablo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Oof şükrü. E öyle tabi. Bakırdan kasıt bildiğin RJ11 yani, 2 uç. Ha tabi işin şu tarafı var, cat5 kablo ile gelen iki uca bağlanmış primitif rj11 var. Yani içeride cat5 var, ankastre den ne anlayacam :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 duz telefon hatti iste, adls'i ondan vermiyolar mi zaten? fiber olmadigini zaten cozduk de, ne var onu cozemedik asdf. gerce fiberin de, eve kadar fiber olani, binaya kadar olani ayri ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 orc_lord said: TTNET ile uğraşılmaz zamanında Superonline ADSL'den fiberine geçelim diye kalkıp şubesine gitmiştik. Satmamak için ellerinden geleni yaptılar yok telefon için genel müdürlüğe gidecekmişiz en az 1 ay sürermiş bizde boşverdik Superonline ile devam dedik :) Süpo olsa hiç dert etmeyecem. Uydunet bile bu TTNET ten 2 gömlek üstün. Şaka gibiler. Modemi yeni aldım. Cebe mesaj geldi 'efenim hipernetin hızlı dünyasına hoşgeldiniz' diye. Port aktarımının tamamlandığını buradan anladık zaten. Yeni paket için aradığım TTNET call center daki çocuk sinyal alamıyosanız modeminiz kötüdür dedi. 'kötü' ? Neye göre, ulan ADSL sinyalinde çalışan VDSL ve FIBER destekli modeme bilip-bilmeden mok atmak neyin kafası? Zaten arıza kaydı çözemedi, DH çözdü iyi mi? Aynı sorunu yaşayan birisi sayesinde çözdüm modem ayarlarından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 aquila said: duz telefon hatti iste, adls'i ondan vermiyolar mi zaten? fiber olmadigini zaten cozduk de, ne var onu cozemedik asdf. gerce fiberin de, eve kadar fiber olani, binaya kadar olani ayri ayri. Aynen ama burada düz telefon hattı cat5 içerisindeki 2 uç tan geliyo. Yani iç mekanda cat 5 var. Ankastre de cat5-6 desteği olup olmadığını bilmediğimizden gerçek FIBER var mı yok mu onu bilmiyoruz. Zaten bu saatten sonra ekime kadar. Bağlayan TTNET çi ısrarla var dedi, TTNET işlem merkezi ve elektrikçi abi VDSL var dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 DavidMills said: orc_lord said: TTNET ile uğraşılmaz zamanında Superonline ADSL'den fiberine geçelim diye kalkıp şubesine gitmiştik. Satmamak için ellerinden geleni yaptılar yok telefon için genel müdürlüğe gidecekmişiz en az 1 ay sürermiş bizde boşverdik Superonline ile devam dedik :) Süpo olsa hiç dert etmeyecem. Uydunet bile bu TTNET ten 2 gömlek üstün. Şaka gibiler. Modemi yeni aldım. Cebe mesaj geldi 'efenim hipernetin hızlı dünyasına hoşgeldiniz' diye. Port aktarımının tamamlandığını buradan anladık zaten. Yeni paket için aradığım TTNET call center daki çocuk sinyal alamıyosanız modeminiz kötüdür dedi. 'kötü' ? Neye göre, ulan ADSL sinyalinde çalışan VDSL ve FIBER destekli modeme bilip-bilmeden mok atmak neyin kafası? Zaten arıza kaydı çözemedi, DH çözdü iyi mi? Aynı sorunu yaşayan birisi sayesinde çözdüm modem ayarlarından. Dur sen daha nelerle karşılaşıcan :) Halamın Ankara'daki adresini başkasıyla karıştırmışlardı. Kadın gitti ikametle başvurdu düzeltemediler, telefonla aradı defalarca yapamadılar. Pes etti 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 sen bi evin bodrumuna in asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Ev Bodrum'da zaten olm. Bodrumuna diyo hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 bodrum cok bozdu abi, cesmeye tasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Telekom/Ttnet hep maldı, hep mal kalacak. En son 2 sene önce problem oldu 8 mbps idi o zaman, direk gürültü cızırtı var diye telekom'a arıza vermiştim, genç bi çocuk gelmişti, yanında modemde var, ölçtü, hakkaten bozuk kalite, direğe baktı, gitti 100 metre ilerdeki kutuya baktı şak diye 22 SNR margin. 8 mbit'ten gına geldi 150 tl ye koşuyor, 16 mbps 75gb AKK ye geçtik. İlk başlarda gene 22 SNR margin 3 db attenuation. Dedim oharra 24mbps olsa onu da kaldırcak, sanki santralin dibindeyiz. Ahanda 3 aydır 8'e düştü margin, geçen 4'e düştü yağmurlarda, çağırdım bu sefer yaşlı bi bey amca geldi, modem yok yanında, dedim hattı çıkarıp bekleyip dinliyorum çık çık kesilio, eh bi modemle test edelim dedi, direğe bile çıkmadı, 5 dakka sonra 8 margin oldu, bi dahaa gelmedi :P Belli tlf etmiş, santralden 12 mbps ye düşürdüler, snr 16 oldu. Şimdi 15 mbps bağlanıo gene 8 snr. 10'un altı olunca kopar arada zaten. Ne derler başta adsl için, hattınız ne kadar kaldırırsa, e ilk geçtiğimizde 22 snr idi, neden 8 e düştü ? Hat benim değilki, kablolar tlf kutuları TTnetin, kapasite üstü doldurursan bağlantı, kalite düşer tabi. fiber zaten müstakil yok, apartman site hep. Ama reklam gırla. Allahın manyakları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayspat Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Bende ttnet fiber paketi var ama vdsl modemle geliyo max 85mbps snr margin 30.3. Sanırım sadece apartmana kadar fiber kabloyla geliyo anlamadım neden fiber paket satıp vdls2 ile bağlarsın ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2015 evet fiber vdls2, hypernet mi ne oda VDSL di sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2015 Tivibu istiyorum desem eminim olmayan fiberi döşerler, evin içine de bakıp her birşeyi kontrol ederler. Neyse ADSL2 den bir nebze daha iyi Hipernet midir nedir. Bu arada modemde SNR değerleri şöyle, SNR DOWN: 9,9 dB SNR UP : 34 dB Iyimi kötümü anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 50mbit için normal değerler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 tişikirler sipirmen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2015 AKK meselesinden dolayı an itibarı ile 100 GB yi geçmişiz. Tüm mobil vs cihazları kapatıp speed test yaptım..Sonuç aşağıda 50mbps Hipernet için kabul edilebilir rakamlar sanırım? * Uzuun yıllar Uydunet kullandığımdan hakim değilim mevzuuya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2015 düşmemiş daha hızın. 24 saat geçti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 Yok AKK 200 GB zaten, taahhütlü paketten kıyak. Genel olarak 50 mbps bağlantı için iyi gibi geldi. Ping eskiden daha yüksekti, şimdi daha az gibi. Neyse fazla kurcalamayım bozacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2015 44 gayet iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar