Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Liselerin 4 yıl olması ve ÖSS ile ilgili sorular


mayfer

Öne çıkan mesajlar

ilk soru: eğer liseler 4 yıl olursa, liselerin 4 yıl yapıldığı seneki 3. sınıflar mezun olacaklarına 4'e mi geçecekler, yoksa o sene 1'e geçmiş olanlar mı 4 yıllık okuyacaklar?

ikinci soru: şimdi liseler 4 yıl yapıldığı zaman, yukardaki soruma cevap hangisi olursa olsun, bir yıl öss'ye giren çok az kişi olacak. ama türkiyede 4 yıllık liseler şu anda zaten var. mesela benim lisem. ve bu boş öss yılına denk gelenler bu mantıkla direk istedikleri üniversiteye girecekler. tabi önceki sene istediği üniversiteye giremeyenler de tekrar girecek, ama sonuçta öss'ye giren öğrenci sayısı normalden çok çok daha az olacak ve haksız bir durum oluşacak.

üçüncü soru: bir de öys tekrar gelecek diye bir söylentidir gidiyor.. bu olursa ne zaman olur, nedir nasıldır, neler biliniyor?

teşekkürler, saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- Eğer liseler 4 sene olursa kesinleşirse kanun çıktıktan sonra liseye adım atanlar için geçerli olacaktır.
3. sınıfta olanlara dolayısı ile etkilemeyecek.

2- ve össye giren sayısında herhangi bir değişme olmayacak.(doğal olarak)

3- Öys'ye dönerse hepimiz yanarız :) ama şu an için böyle bir şey yok eğer olursa bu senekileri etkilemez etkileyemez oda büyük ihtimal 4 sene lise okuyanlara vuracaktır tahminen.
Öys dedikleri şey öss kadar kolay değil tamamen ezbere dayalı ve lise 1 2 3 bütün konuların çıktığı karmaşık bir sınav bunun gelmesinin sebebide lise 3'de öğrencilerin okula önem vermemesinden kaynaklanıyor doğal olarak matematikde mesela hiç bir konu çıkmıyor.Sadece orta öğretim için kasıyorlar o kadar.[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı.
Sonrada aynı güneş ısıtır senide benide kime ne?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yurutmelikten cıktıktan sonra yansır gibime gelio.bu durumda orta3 ler den sonra olur.
Ama bilmiyorum eger ki sacma sapan bisey yapıp da dediginiz gibi lise3 lere de yaparlarsa cok buyuk tepki toplar.[signature][hline]icqmsn
cs:mutos[cVk]
siteniz icin yıllık ucuz reklam @sarisayfalar


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

trigonometri,limit vs eklendi diolar mat a ama kac soru soracklarki onlarla ilgili.Bi biyoloji de cok konu girme olayı vardı o da zaten biolojiyi normalken de cok yapılamaz pek farketmemistir herhalde :D[signature][hline]icqmsn
cs:mutos[cVk]
siteniz icin yıllık ucuz reklam @sarisayfalar


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...