darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Sevgili patiler. 123456_blablabla_12bla.dosyauzantisi Gibi dosyalari remame edilmesi gerekiyor. Sadece bastaki 6 karakterin kalmasini istiyorum. Sondan x karakter cikartma falan ok de bunu beceremedim bir turlu split denedim ama. Uzantilar farkli uzunluklarda sadece 3 harfli degil ve uzantilarin da kalmasini istiyorum. Powershell script olursa sevinirim. Sql de step olarak da kullanabilirim. Yardim edebilecek olan var mi hizlica? Sagolun simdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Powershell öğrenmeyi çok isterdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 https://bilimhatunu.wordpress.com/2013/06/20/toplu-dosya-ismi-degistirme/ şunu oku bakalım bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Simdi o baska bir olay. istedigimi tam vermiyor ve powershell de kullanilabilecek fonksiyonlar gerekiyor. sagol yinede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 http://stackoverflow.com/questions/5574648/use-regex-powershell-to-rename-files Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Bunlar alt tire replace ediyor "kelime" cikariyor. istedigim farkli. Dosya isminin ilk 6 harfini tutup gerisini silmek. replace lwri biliyorum sedigim gibi. Sondan da cikarabiliyorum ama bir turlu istedigimi verecek bir fonk yazamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Bu kadar yazilimciyim diyen patiler ayip ettiniz su noob a bir yol gosteremediniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 darkwingduck said: Sevgili patiler. 123456_blablabla_12bla.dosyauzantisi Gibi dosyalari remame edilmesi gerekiyor. Sadece bastaki 6 karakterin kalmasini istiyorum. Sondan x karakter cikartma falan ok de bunu beceremedim bir turlu split denedim ama. Uzantilar farkli uzunluklarda sadece 3 harfli degil ve uzantilarin da kalmasini istiyorum. Powershell script olursa sevinirim. Sql de step olarak da kullanabilirim. Yardim edebilecek olan var mi hizlica? Sagolun simdiden. verdigin ornekten anlamadim pek, subdirectorynin adini mi degistirmek istiyorsun yoksa dosya adini mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Lancelion said: darkwingduck said: Sevgili patiler. 123456_blablabla_12bla.dosyauzantisi Gibi dosyalari remame edilmesi gerekiyor. Sadece bastaki 6 karakterin kalmasini istiyorum. Sondan x karakter cikartma falan ok de bunu beceremedim bir turlu split denedim ama. Uzantilar farkli uzunluklarda sadece 3 harfli degil ve uzantilarin da kalmasini istiyorum. Powershell script olursa sevinirim. Sql de step olarak da kullanabilirim. Yardim edebilecek olan var mi hizlica? Sagolun simdiden. verdigin ornekten anlamadim pek, subdirectorynin adini mi degistirmek istiyorsun yoksa dosya adini mi ? bir folder ın içinde bulunan .pdf .jpg .html uzantılı 123456_blablabla_12bla.dosyauzantisi gibi dosya isimlerini 123456.dosyauzantısı na çevirmek istiyorum. Ama sadece "_" replace ederek "blabla" yı " " ile replace ederk değil çünkü her birinde farklı uzunlukta farklı şeyer yazıyor. ilk 6 karakteri bırakıp gerisini silmek istiyorum dosya uzantısını koruyarak tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Dosya isminde '' olmaz ki. 123456_blabla klasörü altında bla_12bla.dosyauzantisi diye dosya mı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 random işaretlere bastım dikkat etmedim. ilk 6 karakterden sonra ne yazdığını boşverin. aslında folder ın olup olmaması önemli değil sadece bu işlemi yapan kısmı görmek istiyorum ama diyelim ki C:UsershedeDesktoplel folderinin altında bulunan 123456_blabla23.jpg 243156adbf_hle_m.html gibi dosyalar olduğunu varsayalım. bunları; 123456.jpg 243156.html haline getirmek istiyorum. baya anlatamadım sanırım ya bu kadar zor olmamalıydı anlaşılması. kusura bakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Dir.glob('dosyalarin oldugu directory/*').each {|f| File.rename(f, File.basename(f)[0..5]+File.extname(f))} ruby'de boyle tek satirda halledilir en azindan, windoz'da kurmasi 5 dk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 bak ruby de olur hazır yüklü. hemen deniyorum. sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar