Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Remus said: Bizim burda günde 300 Tl genel müdürler kazanıyor. Aşağı yukarı 7000TL bürüte geliyor Aylık. Bizde vergi %30'larda. 1 Euro 1 Tl gibi neden düşünüyüm? Bizde bir kilo et 40 Tl mesela Almanyada kaç para? 40 Euro değildir. (lüks ürünlere girmiyorum bile) Et cidden burada baya pahalı. Ilkokul kitaplarında ne güzel anlatırlardı, "kendi kendine yeten tarım ve hayvancılık ülkesidir" diye, o bile kalmayınca tabi :) Avrupa'da kira çok yüksek. Hele Batı Avrupa'da. Yani ben Letonya'dan kira bakıyorum şu an. Çok lüks olmayan ama eli ayağı düzgün yeni yerler 1200 - 1500 EUR. TL'ye direkt çevirsen, burada Bebek ya da Etiler'de oturursun o parayla. Ama 1200-1600 TL gibi düşününce, o ayarda evler oluyor yine. Neyse konuyu dağıtmayayım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2015 kozalak said: tecrübene göre hayvan gibi para alıyon it herif, gözün doysun lan. ne pis boğazmışsın sen be. olm bu adamı(senko) çağırmayın yanınıza falan. maaşınıza göz diker. daha geçen gün benim sağlığımla oynadı para için. DAHA FAZLA PARAAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Remus said: Bizim burda günde 300 Tl genel müdürler kazanıyor. Aşağı yukarı 7000TL bürüte geliyor Aylık. Bizde vergi %30'larda. 1 Euro 1 Tl gibi neden düşünüyüm? Bizde bir kilo et 40 Tl mesela Almanyada kaç para? 40 Euro değildir. (lüks ürünlere girmiyorum bile) Bazi urunler turkiyede pahali. Et pahali cunku yem yurtdisindan aliniyor, vergi cok vs.# kaldi ki iyi biftegin filan kilosu 35 gbp. link fakat et kalite skalasi cok genis. kilosu 15 gbp ye de et var. ama bi paket sigara orda 7 gbp burda 7 lira. bi kutu kola orda 1 gbp burda 1 lira. bu tarz denklemler var. Turkiyede ozellikle pahali olan ve ekstra vergilendirilen urunleri kiyaslamak cok sacma. Benzeri diger ulkelere gore fahis fiyatli giderler ukde de var. 1k gbp tam olarak 1k tl gibi olmuyor tabii. Daha cok 1k gbp 1200-1500tl gibi dusunebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 su karsilastirmaya gore uk fiyatlari nl'den ucuz mesela; http://www.globalprice.info/en/?p=britan/prices-in-london-on-food http://www.globalprice.info/en/?p=netherlands/food-prices-in-amsterdam ama soyle soyleyebilirim. bazi ogeler icin 1 euro/$/gbp = 1 tl mantigi gecerli. ama bazi seyler icin gecersiz. mesela kira icin, buradaki standardinda 2000 tl veriyorsan orada da asagi yukari o kadar birsey verirsin gibi dusunebilirsin. besinler falan genel olarak daha ucuz. ortalamya vurdugunda tr'de 5000 ile gecinen gittigi yerde 3000 ile gecinir gibi yuvarlak seyler soylenebilir. tabi abd icin konusamiyorum ama uk ve nl icin boyle en azindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Selam, Simite 5 TL'den fazla veriyoruz. Saygilar. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 simite para vermeniz kabahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 import seylerin neredeyse tamami daha ucuza geliyor para birimi kuvvetliyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Örnekler; simit, Kobe Büfteği, kira :) Yanlış bilmiyorsam tiryakiliği azaltmak için sigaranın fiyatını bilinçli olarak arttırdılar. http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/browseShopCatalog.do?shopId=1&gclid=CjwKEAjwjpeqBRCDiKqliK2aiicSJAAgKD2FEOiNA27xNZ72A5OjBsnVD4P4UNYYW1AJB8hrmfP8XRoCkNLw_wcB Buda bizim migros sana market. Mesela bizde snikers 1 TL, ingilteredede 1 sterlin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 ingilterede snickers yok, kralicenin fistiga alerjisi oldugu icin yasaklanmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Remus said: Örnekler; simit, Kobe Büfteği, kira :) Yanlış bilmiyorsam tiryakiliği azaltmak için sigaranın fiyatını bilinçli olarak arttırdılar. http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/browseShopCatalog.do?shopId=1&gclid=CjwKEAjwjpeqBRCDiKqliK2aiicSJAAgKD2FEOiNA27xNZ72A5OjBsnVD4P4UNYYW1AJB8hrmfP8XRoCkNLw_wcB Buda bizim migros sana market. Mesela bizde snikers 1 TL, ingilteredede 1 sterlin mi? ithal urun kiyasliyorsun. Anlamadin sen bu olayi. 0.60 gbp tesco snickers Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Tesco'da degil de poundland'de kac para ona bakmak lazim. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Yumurta kaç para ona bakalım bari :) iki ülkedede üretiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 E iyide eude market birliği var. Yani fransada 1 eur olan mal ukde 1 gbp deil. 1 eur un gbp karsiligi. Neyse remus, ben sana 5 yıl ukde yaşamış biri olarak sölüyorum. 1k gbpnin alım gücü 1200 lira civarı. İthal mallarda daha avantajlı olunuyor elbette ( market birliği sebebi ile). Tabii bu bi kriterse usa pazarında dolarla satıldığı için en uygunu orası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 hepsini okuyamadım aradaki mesajların o yüzden gerek kaldı mı bilemiyorum ama genel olarak bi iş için plan yapılınca sen diğer gelebilecek potansiyel işleri de o iş yüzünden kabul edemiyorsun. o yüzden işin bitmişse bile yerine alternatif iş hemen bulunamıyorsa etik olarak gidip paranı almandaa sıkıntı yok. ev kiralayıp oturmasan ev sahibi ama oturmamışın kira verme mi diyecek. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 aquila said: ingilterede snickers yok, kralicenin fistiga alerjisi oldugu icin yasaklanmis. irlandadan kacak geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar