Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

asp den anlayan arklara soruorum. umarım yardımcı olursunuz...


kralweb

Öne çıkan mesajlar

arklar ben web sayfama mail form koymak istiorum. bi kaç yerden bi sürü form mail buldum. eskiden bunlar .html olara yapılırdı ama artık hepsinde .asp var.
bir email form download ettim. içinde 2 türlü sayfa vardı. biri html diğeri asp. asd olanın ayarlarını kendime göre düzenledim. html olanını açtım. gereken boşlukları doldurdum. email gelmesi için yolla dedim. gitti asp olan dosyayı explorrerda kodlarını gösterir şekilde açtı. oysaki ekrana mesajınız yollandı şeklinde bi sayfa gelmesi gerekiodu. .asp uzantılı tüm dosyalarda asp sayfasını kod olarak gösteriyor. ben bunu bilgisayarımda deniyorum. diyorum ki acaba web sitesine koyup yapsam olur mu veya benim makinaya yeni format attım. browser desteklerinden birini yüklemedim de sadece bende oluyo....
sizce sorun nedir yani eni yanlış veya eksik yapıyorum.
HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR, SEVDİKLERİYLE NİCE BAYRAMLARA DİLERİM...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle Bilgisayarında IIS (Internet Information Service)'in kurulu olduğundan emin ol.

Başlat/Ayarlar/Denetim Masası/Program Ekle Kaldır/Windows Bileşenlerini Ekle Kaldır

yüklü değilse XP cd ni takarak yükle.Sisteminde C:/Inetpub/wwwroot un içine bir kalsör aç mesela MyWeb.Sonra dosyaları bu klasörün içine at.Ve anasayfana çift tıkla.

yada

bir tane explorer aç ve adres satırına

http://localhost/myweb

yaz.Bunu yapınca olması lazım.

Kolay Gelsin.[signature][hline]Love is Divine
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle XP/NT varsa IIS, 98 varsa PWS(Personal Web Server) Kurman gerekir. Daha sonra dosyaları c:inetpubwwwroot klasörünün içine atacaksın.

Eğer direk dosyalar wwwroot klasörünün bir alt dizininde değilse http://localhost ya da http://127.0.0.1 i adreslerine gireceksin.

Ama alt dizindeyse de http://localhost/klasöradı şeklinde ulaşabilirsin yalnız;

Mail formları genelde COMPONENT (Türkçesi: Bileşen)ler ile çalışır. Bunun için bunları (ücretsiz olanları bulabilirsin ama ücretlileri satın alman lazım) bulup regsvr32 dllninfizikselkonumudlladi.dll olarak sisteme kayıt etmen lazım.(Mail Formunun hangi componenti kullandığı önemli..) Ancak bundan sonra mail gönderebilirsin evindeki sunucudan. Ama direk kestirme olarak ASP destekleyen hostuna at gitsin....


Başarılar...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...