Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kurbanımızıda kestik. ohh

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cennette de koyunlar insan kesiyorlarmış.
Benden söylemesi, ben aramı iyi tutuyorum =)[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..
Mesaj tarihi:
kavurmayı da yedik walla akşam yemeğinde

isteyen olursa ayırayım beyler, ayrımız gayrımız yok burda[signature][hline]Emaleth, 12 Ocak 2005 18:11 tarihinde demiş ki:
where is hareket, there is bereket paticiklerim.

Cthulhu_, 05 Aralık 2004 20:57 tarihinde demiş ki:
12 yaşımdan beri sertleşmeye başladım hala da sertleşiyorum...
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 20 Ocak 2005 21:31 tarihinde demiş ki:
Benden söylemesi, ben aramı iyi tutuyorum =)

Insanların reankarnasyona inanmak istemesi gibi koyunlarda her mart ayında öleceklerine inanmak istemiyor heh.[signature][hline]Consequences dictate our course of action and it doesn't matter what's right.It's only wrong if you get caught.If consequences dictate my course of action, I should play god and shoot you myself.I'm very tired of waiting.

Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 20 Ocak 2005 21:31 tarihinde demiş ki:
Benden söylemesi, ben aramı iyi tutuyorum =)

Ben de öyle bişiler duymuştum. Ben de tırsıyorum walla. Koyunları yiyelim ama kurban etmeyelim :D

*Tam tam seslerini duyunca arkasına bakmadan kaçar.*[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...
Mesaj tarihi:

Eyvah...[signature][hline]Consequences dictate our course of action and it doesn't matter what's right.It's only wrong if you get caught.If consequences dictate my course of action, I should play god and shoot you myself.I'm very tired of waiting.

Mesaj tarihi:
alexi koptum ya :)

Biz bu sene kurban fln kesmedik ben eşek kdr olduğum halde şeker yeme derdindeyim :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

-------------------------------------------
En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Mesaj tarihi:
nitekim kendi fikrimce bu işler yine kasaptan satın almak şeklinde yapılmalı, ne ortalıkta hayvan kesmenin alemi var nede kasabın işini yapmaya. Bundaki asıl amaç zaten yettiğince bu eti ihtiyacı olanlara dağıtmak olmalı ama nedense gösteri ve şov haline gelebiliyor bu iş yok biz öküz kestik, yok biz deve kestik vs...[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
kurban doğru mu yanLış mı diye tartışmak YANLIŞ oLur. Bir dine inanan insan o dinin istedikLerini nasıL anLıyorsa öyLe yerine getirir. Bunu kimse tartışmamaLı[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 20 Ocak 2005 22:11 tarihinde demiş ki:
nitekim kendi fikrimce bu işler yine kasaptan satın almak şeklinde yapılmalı, ne ortalıkta hayvan kesmenin alemi var nede kasabın işini yapmaya. Bundaki asıl amaç zaten yettiğince bu eti ihtiyacı olanlara dağıtmak olmalı ama nedense gösteri ve şov haline gelebiliyor bu iş yok biz öküz kestik, yok biz deve kestik vs...

Ewet bu düşünceye katılıorum.Burada amaç fakirlere yardım etmek.Bazı kurumlar sizden kurban parasını alıo sizin adınıza kesio ve onu fakirlere dağıtıo bence hem bu daha sağlıklı hemde o manzarayı görmüyosunuz ve daha güzel bir davranış en azından gerçekten fakir birinni karnına gidior o...Zavalllı koyunlar için üzülüorum bu yüzden bağış yapılması yada dediğim gibi bir kuruma kestiriltilmesi daha doğru bence...[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

-------------------------------------------
En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir.
Mesaj tarihi:
bi kac senedir kurban kesmiyoruz bu sene kesecektik ama kurbanin amacinin maddi olarak iyi olanlarin kendinden kotu olanlara yardim etmesi oldugunu ve g.asyadakilerin durumunu goze alinca kurban parasini yardim olarak vermeyi daha dogru bulduk insallah yerine ulasirda birilerine fayda saglar....[signature][hline]Murtaza, 19 Ocak 2005 23:54 tarihinde demiş ki:
Ne demişler "tedariksiz abdeste çıkan, domala domala taş ararmış" :D

http://forum.paticik.com/view.php?id=108212
Mesaj tarihi:
said:
Theodorus, 20 Ocak 2005 22:19 tarihinde demiş ki:
bi kac senedir kurban kesmiyoruz bu sene kesecektik ama kurbanin amacinin maddi olarak iyi olanlarin kendinden kotu olanlara yardim etmesi oldugunu ve g.asyadakilerin durumunu goze alinca kurban parasini yardim olarak vermeyi daha dogru bulduk insallah yerine ulasirda birilerine fayda saglar....

en dogrusunu yapmissiniz, biz de sagolsun Turk buyukelciligi vasitasiyla bi koli bebek gidasi gonderdik....
Mesaj tarihi:
Başka bir foruma baya uzun bir yazı yazmıştım ama buraya yazmam doğru olmaz, ağır kaçabilir. Oradan şöyle bir alıntı yapayım sadece.

7. yüzyılda hayvancılıkla geçinen bir toplumda kurban kuşkusuz çok büyük bir ekonomik düzenleme sistemiydi. Fakat günümüz, yani 14 yüzyıl sonrası çok farklı. Evine 100 gr et alamayan, asgari ücretle geçinmeye çalışan insana her yıl 1 kere et götürmek hem onun guruyla oynamak, hem de dalga geçmeye yakın gözümde. Ayrıca ruhsal mastürbasyondan başka da birşey değil, kendini kandırmak.

Oysa ki, her sene o binlerce koyuna verilen paralar toplansa, o trilyonlarla bir vakıf açılsa. Bu vakıf yeni iş imkanları yaratsa böylece hem ülkeye yararlı olsa hem de bu işsiz insanları insan gibi ücret alabilecekleri insana yaraşan işlere yerleştirse. Veya o paralarla doğudaki imkansız çocuklar okutulsa. Artık insanlara balık verilmese de, balık tutmak öğretilse...[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 20 Ocak 2005 22:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bu bahsettiklerin uzun vadede şeyler penth, o noktaya gelene kadar nerelerden geçip, kimler tarafından yolunuyor. Ayrıca orta halli insanlara vermek baştan hata zaten, acil ihtiyacı olanlara veya kurumlara bağış olarak verilebilir. Sen açlıktan ölen birine 10 senede balık tutmasını öğretene kadar o adam ölür zaten... Dediğin şeylerde planlara dahil edilmesi gereken şeyler ama fazla utopikleşmemek lazım..

[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler

[Bu mesaj Ardeth tarafından 20 Ocak 2005 22:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Valla hiç gelemiyorum kesmeyede görmeyede :) O koku ve kelle baştan ayrildiktan sonra kanın akması beni bitiriyo.. Babamlar ve diğer aile fertleri kurban keserken ben evde min gibi DL Ruhdöveni ni okuyodum 4. defa :)[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Mesaj tarihi:
said:
Theodorus, 20 Ocak 2005 22:29 tarihinde demiş ki:
yerine ulasirsa ne mutlu...

evet oldukca detayli inceledik, insanlarla tanistik, konustuk, yerine ulasacagina eminiz. detaylara burda yanlis anlama olmasin diye girmeyecegim.
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 20 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
Artık insanlara balık verilmese de, balık tutmak öğretilse...

Dogru aslinda, herkesin gecerli bir gecim kaynagi olsa zaten fakirlik olmaz. Ama gene de yogurtlu kavurmaya bayilirim, bi de insanlarin ve ailelerin kirk yilin basi bir araya gelmesi, iyi vakit gecirmeleri gibi geleneksel ve hos yonleri de vardir bayramlarin... ki bu gunlerin degerini insanlar ilerde yalniz kalinca daha iyi anliyor ;)
  • Yeni Oluştur...