Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sistem [Deneme]


Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

Ana sistem içerisinde bir sistemi örnek alalım.
Bir şirket mesela, bir şirketin içinde 2 tip insan olduğunu varsayalım.Şirketin yararına çalışanlar ve şirketin kötülüğünü isteyen insanlar.Şirketin kötülüğünü isteyenler anti-sistem, şirketin gelişmesini isteyenler ise sistem olacak şekilde kafanıza oturtun şunu.
Becerebildiniz mi ? Güzel.
Matematiksel olarak sizin sisteme kazandırdığınız "+" ve "-" değerlerin size yine sisteme kazandırdığınız değer olan "+" ve "-" şeklinde geri dönmesi gerekiyor.Bu değerlerin hava da kalması mümkün değil, mutlaka sirkülasyon yapıp geri dönmesi gerekmektedir.Burda da anlaştık gibi gözüküyor.Hoş.

Pekala ;
Şimdi siz kendinizi anti-sistem olarak ele alın ve sistemi yıktınız."-" kazandırdınız ana sisteme."-" değerin zarar "+" değerin yarar olduğunu şu ana kadar anladığınızı tahmin ederek yazıma devam ediyorum.Ana sistemin anti-sisteme yenik düşmesi şu ana kadar kahinatta gerçekleşmiş bir vaziyet değil.Ama örneklendirirsek, Iran'ın başına geçen denyolar, Iran'ı 1-2 yüzyıl geriye götürmeyi becerdi.Anti-sistem Iran'da galip geldi.Ancak Ana sistem olan dünya ilerlemeye devam ediyor.Sistem genelde kazanıyor yani.

Peki, Iran'ı 1-2 yüzyıl geriye götürmeyi beceremeyen insanlara kazandırmaya çalıştıkları "-" değer otomatikman geri dönecektir çünkü "başarısız" olacaklar.Burdan anlıyoruz ki "-" değer geri dönebiliyor.

Peki Leonardo Da Vinci'yi ele alalım, yada Einstein'ı.Bu insanlar hayatları boyunca insanlığa "+" değer kazandırmaktan başka birşey yapmadı.Özellikle Leonardo Da Vinci, bu "+" değerlerin karşılığını hiç alamadı.Einstein azda olsa almış olabilir.

Sorun, sirkülasyonun ne zaman tamamlanacağı.Size bir varlığın sürekli usanmadan "+" değer beklemeden "+" değer kazandırmaya çalışması mantıklı geliyor mu ? Kimse kazanç beklemeden çalışmaz.Çalışcağıma yatarım der ve yatar.Ancak dünyanın şu an buraya kadar gerilemeden gelmesi ilginç değil mi ? Bir çok insan hiç bir kazanç beklemeden hayatlarını "insanlık" üzerine adadı.Matematiksel olarak, verdikleri kadar değer geri alıp öldüklerinde "0"'a endekslenmeleri gerekmektedir.Ne Leonardo, ne Einstein, ne siz, ne de ben kazandırdığımız değerleri (Anti Sistem olup başarısız olmadığımız sürece) yaşamımızda geri alamayacağız.Bunun mümkünatı yok.Ha aldık diyelim, alamazsak sonuçta bir şekilde almamız gerekiyor.

Aynı şekilde hiçbir şey kazandırmayan/kaybettirmeyen bir birey, yine hiçbir şey kazanmayacak/kaybetmeyecektir.


Insanların cennet/cehennem felsefesine inanmaların esas sebebi budur.Ana sistemi ilerletmek, geriletenlerin cezalandırılması, ilerletenlerin mükafatlandırılması.

Şu ana kadar Dünya'nın ana sistemi hiç bir zaman "-" değer kazanmadı.
Dinleri, Tanrı'yı ve yaratıcıyı sorgularken, değerleri ve sistemi düşünün, bu faktörlerin sistemi nasıl da koruduğunu, bazen duraklattığını fakat hiçbir zaman tamamen geriletmediğini düşünün.Belki de insan oğlu, bu şeyleri hiçbir zaman anlamadı, ve anlamayacak.[signature][hline]Consequences dictate our course of action and it doesn't matter what's right.It's only wrong if you get caught.If consequences dictate my course of action, I should play god and shoot you myself.I'm very tired of waiting.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, bence de din sistemi bunlar üzerine kurulu.

Bu arada, o boştaki + ları da sistemin düzene oturması için birilerinin alması gerekiyor, kim alacak acaba =)[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Guzel dusunce dızelerı lakın ya hıc dusunmedıgın gormedıgın bırseyı bılmezsen ozaman Tanrının sıstemını degıl sana ad edılen sıstemı Tanrıya empoze etmıs olursun kı bu da bosluklar ve cıldırmalarla sonuclanabılıtesı yuksek ;)[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...