Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Olympic weightlifting


elma

Öne çıkan mesajlar

Merhaba spor severler,

Biraz bakındım olympic weightliftinge adanmış bir topic bulamadım, bu yüzden açmak istedim. Aramızda uğraşanlar var mı? Crossfit yapsanız da sayılır.

BB ve fitness la uğraşıyorum, ama bunlar açıkçası aynada kendini iyileştirme sporları, destekleyici uğraşlar gibi geliyor. İşin competition kısmında weightliftingden keyif alıyorum.

Hevesim ve neredeyse sıfır tecrübem var şu an. Snatch, clean & jerk videoları izleyip ufak ağırlıklarla formu oturtmaya çalışıyorum. 10 kilo ile başladım şimdi az çok doğru formla 40-50 kiloları görüyorum. BB deki set/repetisyon ile burn the muscle mantığından çok farklı. Teknik çok önemli oluyor explosive olduğu için. Jerk kısmı çok keyifli o ağırlığı yukarda, vucudundan kuvvetin akışını hissetmek. Resmen Atlas oluyor insan kısa bir süreliğine.

http://cf067b.medialib.glogster.com/media/52/5225b425849fac13ea5fcd4f85df1f060973c8834570820e522c74e298a7786e/godd-jpg.jpg

Uğraşanlar varsa burda bilgi paylaşaım, video vs güzel olur.

Sevgiler,
elma
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Süleymanoğlunun hikayesi çok ilginç, bir kaç belgesel izledim bu konuda.

Adam bulgar göçmeniyken asimilasyon stratejilerinden vs kaçmaya çalışıyor. Özal 1m dolar bastırıp getiriyor türkiyeye, şenliklerle karşılanıyor milli gurur oluyor vs.

Şimdi varsa yoksa futbol, basketbol, hoş onlarda da pek bir başarımız kalmadı globalde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...