Killer Mesaj tarihi: Mart 24, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2015 aga başlıktan öyle anlam çıkabilir evet hak verdim biraz da sakinliği koru sen yine de sdf personal achievement benim için, o sırada askerlik düşüyosa da düsşün yani. sonuçta dövizli hakkını elde ederim istersem giderim istemessem gitmem. seçim bana kalsın. he kafadan 3 sene tecil varken çok da kasmama gerek yok zaten. gerçi bu sene de tecilliydi normalde yeto gibi okula başladım. yoksa 2020e kadar kurtulduydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Bence yurt dışında yaşadığın ülkede uzun vadeli düşünmüyorsan direk askerliğini yap gel kısa bir sürede bitiyor zaten. Fakat bahsettiğin gibi bir imkanın varsa aç şirketini gerisi de önemli değil zaten. Hayır işi gücü olan meşgul bir adam için cidden vakit kaybı askerlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cute Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2015 10 kişi olayı şöyle dostum.Şirket açıyorsun faliyette olması lazım,adamlar inceliyorlar kim çalışıyor,vergileri ödeniyor mu vs. Bulgaristan,Azerbeycan için 10 kişi isteniyor,bunun sebebi senden benden önce 80lerde yurt dışını keşfe çıkan Türklerin çoğu bu konuda ve başka sektörde misal araba alım satım,evlenme vatandaşlık gibi konularda yapmadıkları halt kalmamış ee durum böyle olunca adamlarda şartları ağırlaştırmışlar. Bulunduğun ülkede bunun ticaretini yapan illaki vardır, şirkete ortak eder seni oradan D oturum alırsın ancak adam sirgorta,vergi vs. ödemez sende probleme ortak olursun.Çifte vatandaşlara pek güvenmem ben. Yenileyim şirket açabilirsin,ortak olabilirsin yada mesleki çalışırken D vizesi alabilirsin. Askerlikten kaçmak için yapılırmı sözlerim yanlış anlaşılmasın eğer 3 yıl askerlik için harcayıp ülkeye döneceksen sosyal sıkıntı yaşatıyor insana, networkünü ayakta tutarsan ne ala ama aksini görmedim daha. Sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28592628.asp Parasını karsılayabılecek olan 2-3 kez daha düşünsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 elçilikteki meymenetsiz askeriye kaç kişi çalışıyo falan ona bakmaz şirket faal mi değil mi ona bakar dedi. açıyorum günleri başlatıyorum yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2015 Yada o ülkeden birisiyle evlenip,vatandaşlık alınca, türk vatandaşlığından çıkacaksın. Benim bulgaristandaki ünide bir arkadaşın hem türk hemde bulgar vatandaşlığı vardı.Geçen sene de Alman vatandaşlığı hakkı kazandı aile-eşi dolayısı ile yalnız max 2 farklı ülke vatandaşı olunabildiği için kara kara düşünüyordu. Türkiyeye geçen sene ziyarete geldiğinde sınırda buna askerlikle ilgili bir belge vermişler.Gitmiş şubeye,adına mahkeme açılmış,2000 tl küsür ceza çıkarmışlar bilmemne, konsolosluktan en ufak bir haber gelmemiş kendine.Ceza ödemeden zar zor çıktı yurt dışına,ilk yaptığı iş,silkerim diyip Türk vatandaşlığından çıkmak oldu. Şimdi rahat rahat girip çıkıyor ülkeye.Ne askerlik derdi ne bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niggaknow Mesaj tarihi: Nisan 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2015 Yurt dışında şirket açma işine hiç girme. Düşündüğünden uzun süren bir süreç çünkü. Bürokrasi, banka hesabı, sigorta, izinler öyle birkaç ayda halledebileceğin mevzular değil. Referanssız iş yapamıyorsun zaten neredeyse. Fakat hızlandırabileceğin tanıdık vs gibi birileri varsa yurt dışında, sigortanı başlatsın. Şubeye sigortayı göster. Yurt dışında çalıştığın için muaf sayılıyorsun askerden. Belli bir süre sonra bedelli döviz yapabiliyorsun. (Tabi eğer TC kimliğini tutmak istersen) Uzaktan eğitim veren yüksek lisans üniversitelerini değerlendirebilirsin. Dersler online. Ben Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde dönemlik 2.000TL 'ye Yönetim Bilişim Sistemleri master ı yapıyorum. Tek istediği ALES'te baraj. O da kolay. 2 sene uzatabilirsin bu şekilde. Belki daha fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Nisan 5, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2015 niye amk estonyada şirket mi açtın daha önce? sanki her yurtdışı aynı ülke dsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim. kişiselde açtığım bir konuda işimden kısaca bahsetmiştim ama bu mesajımın amacı askerlik tecili ile ilgili. ben yaklaşık 5 aydır inter-company transfer altında türkiyedeki bir bankanın yurtdışı ofisindeyim. maaşım hala türkiyeden yatıyor, oranın bordrosundayım ama harcırahı burdan alıyorum. yurtdışında 3 sene çalışma olayından yararlanabiliyor muyum? tr bordrosunda olduğum için yararlanamam diye düşünüyordum ama birisi şimdi aklıma soktu araştır diye. yararlanabiliyorsam da, bunun 3 sene kesintisiz mi olması lazı yoksa bir kaç ay tr ye dönüp tekrar çıksam da üstüne ekleniyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 hayır, yararlanamıyorsun. bordronun yurtdışında olması gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Killer said: şimdi baya basit yazıyo aslında tanımı da elemanın biri amerikada çalışmış 3 sene gelmiş askerlik hayırdır bilæ yok öyle bişey geliyosun demiş elemanın hıyarlığı. çalışmaya başladığın gün konsolosluğa gidip artık orada çalıştığınız ibraz etmen gerekiyor ki 1095gün işlemeye başlasın. yapmazsan kaçak durumuna düşersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 senko said: hayır, yararlanamıyorsun. bordronun yurtdışında olması gerekiyor. eyvallah abi, bi an heyecan yaptım itiraf edeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar