Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Önce concept art, rhinoda modellenmiş. Concept art çıkması ve karar verilmesi çok uzun sürebiliyor, arkasında 6 kişilik grubun 2-3 aylık araştırması olabiliyor, ürün tasarımcısı olarak buraları yapıyoruz tabi ama rapor linklesem kimse okumaz Solidworksde parametrik tekrar modelliyoruz, assembly'e koyuyoruz bakıyoruz herşey oturuyo mu. Tabiki oturmuyor ve kırk tane revizyon yapılıyor, parametrik olduğu için değiştirebiliyoruz ama sonra çok büyük değişiklikler gerekiyo, tekrar modelleniyor vs, burası baya 2 hafta falan. Tekrar rhino'da kalıp modelleniyo çünkü surface modeli ufak editleme çok delirten bişey solidworks'de. CNC ile PU köpük işliyoruz. 4-5 gün sürüyor. İşimizi zorlaştırmak için böyle zararlar veriyoruz yüzeye taşırken. Bakıyoruz kalıp bi araya geliyo mu. Sonra günlerce epoxy kaplıyoruz her parçaya, katlar arasında yüzeyi düzeltiyoruz vs, epoxy mükemmel karışıcak köpürmücek applicator sıçmıcak falan baya hafta sürüyor burası da. Parçaları pamuk lifleri karıştırılmış epoxy ile yapıştırıyoruz, çünkü önceki epoxy ile compatible. Yüzeyleri köşeleri epoxy filler ile düzeltiyoruz. Sonra damlatmadan batırmadan two-part poliüretan boya ile boyuyoruz, 2-3 gün bekleyip polishing yapıyoruz zımparalarla, baya gene günler sürüyor. Ardından kalıp ayırıcı wax ve PVA sürülüyor, bu da 2-3 gün sürüyor çünkü bu ikisini beraber kullanmak zor. Wax aquafobik bi kaplama, PVA ise çok kolay kolay yayılmıyor. Baya film oluşturana kadar uğraşıyoruz, arada off falan diyoruz. Laminasyon odasına hesaplarımızı bitirip gidiyoruz böyle ayak üstü hardener hesaplamıyoruz hepsini kontrol ediyoruz önceden evet. Baya saatlerce böyle eğik vaziyette hand lay-up yapıyoruz. (Fotodaki başka bi parça) (Fiberglass ve polyester kullanıyoruz çünkü 2 günde bitirebiliyoruz bu işi, karbonfiber kullanmıyoruz eğer ağırlık ve zaman çok sıkıntı değilse.) Büyük parçaları önce böyle ufak deniyebilyoruz bakalım nolucak diye, çünkü büyük parça çıkmazsa 4-5k euroluk kalıp çöpe atılıyor. Sonra yatıyoruz böyle sağa sola hiç bi yere ellemeden çünkü her yer cam elyafı oluyor. Daha sonra parçayı böyle orgazm ola ola çıkarıyoruz herşeyi düzgün yaptıysak. Sonrası trimming falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 o cikan ne iste kullaniliyor abi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 robotik bi aracın burnu oluyo kendisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 bildigin tekne de yaparsiniz siz bununla o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Aa süpermiş firma nerede türkiyede mi bize lazım olabilirsiniz belki Bizde atölyede benzer şeyler yapıyoruz. Pu blokları yapıştırıp cncde işledikten sonra bunlardan karbonfiber yada fiberglass parçalar üretimi yapıyoruz. Mesela arka ve ön tamponu tek kalıpta kırıksız çıkıksız zarar vermeden çıkarabiliyor ustalar. Bu arada o kadar derin bir parça için maçalı kalıp kullanabilirmişsiniz. bilgilerini atsana bana site falan varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 aspiratör mü o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 NolaxThensbane said: Aa süpermiş firma nerede türkiyede mi bize lazım olabilirsiniz belki Bizde atölyede benzer şeyler yapıyoruz. Pu blokları yapıştırıp cncde işledikten sonra bunlardan karbonfiber yada fiberglass parçalar üretimi yapıyoruz. Mesela arka ve ön tamponu tek kalıpta kırıksız çıkıksız zarar vermeden çıkarabiliyor ustalar. Bu arada o kadar derin bir parça için maçalı kalıp kullanabilirmişsiniz. bilgilerini atsana bana site falan varsa Hollanda malesef :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 know howlarına talip olabilirim varsa info genede alırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 abi sen caktirmadan gece ondan model yuzebilen tekneler uret distan takmali motor koyup satalim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 bu arada nasil canim cekti nasil ..tam evin bodrumunda oynanacak cihazlar iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 eheh tekne vs üretmek o kadar farklı değil gerçekten, ama çok daha büyük parçalar hareket edicek vs proses değişiyor, ufak modelleri üretmek kolay baya tutorial var, evde yapılabilicek şeyler CNC kısmını yaptırdıktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 evde cncye hiç gerek yok kalıpları dısarda sanayide işlet sonra git 2arkadaşla fiberglass jelkotu al denem yanılma 1haftada tekneyi üretirsin. =) hatta biz okuldayken bir teke sahibinden tekne kalıbını kiralamıştık 300tl ye alıp onardık üstüne tekneyi çıkartıp adama geri verdiydik. kalıp işinede gerek kalmamıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 NolaxThensbane said: hatta biz okuldayken bir teke sahibinden tekne kalıbını kiralamıştık 300tl ye alıp onardık üstüne tekneyi çıkartıp adama geri verdiydik. kalıp işinede gerek kalmamıştı. ahahah çok trol bi hareket bu alıveriyon yüzeyi. //kalıbı almışınız ben tekneyi ödünç alıp, ondan aldınız sandım bi an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 chemical yalnız su stillden üretime geçen süreci daha detaylı anlatsana öyle ağza bal çalıp kaçmak olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 al hatta sana blue printleri de bunlar bunlardan bir tane cikart ufak olcekli ordaki artik hocan mi patronun mu hangisine olursa her dedigini yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 hangi kısım ki orası? baya oturup modelleyip çıkar mı çıkmaz mı, cnc'ye nasıl sığdırıcaz şeklinde çözmece kısmı o, bi de üzerinden zaman geçti her detayı hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 dana22 said: al hatta sana blue printleri de bunlar bunlardan bir tane cikart ufak olcekli ordaki artik hocan mi patronun mu hangisine olursa her dedigini yapar. Blue print'den, CAD modele geçmek baya uzun sürebiliyo yalnız böyle bişi düşünüyosan. Bizim labın başındaki hoca sayılıyor sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 consept art > ready to make modeline uzanan kısmını birde olm oralarda böyle işler oluyor mu benimde elimden tut geleyim bende =) prototip uzmanı olarak çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 ne yapmışlar şmmdi çanak çömlek mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 mesela benim prototip uzmanı olarak kalmam zor, competition'u yüksek bi konu. Ben bunu kısa süreli olarak yapıyorum, staj olarak girdiğim bi projeyi bitirmek için. Kendi dalımdan biraz uzaklaşıyor aslında bu konular, konsept art'dan üretim modeline geçme kısmı aslında benim bölümün ağırlığı,baya araştırma ve iterasyon sonunda oluyor. Böyle linkleyince çok belirsiz gelicek ama metodları böyle bi guideline'da toplamışlar: http://ocw.tudelft.nl/courses/product-design/delft-design-guide/course-home/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 evde masa yapmadan uzay mekigi yapmaya, hey gidi hey sdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Böyle CAD/CAE programları kullanıp bir şeyler üretenleri görünce yanlış bölüm(Bilgisayar Mühendisliği) tercih ettiğim hissine kapılıyorum bir süre. Bir şeyler tasarlayıp somutlaştığını görmek çok zevkli olsa gerek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 tulum sarı olsa bb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2015 işte bu yüzden insanlar UG ve CATIA diye yazılımlar üretmiş :) hoş hor görmemek lazım SW'yi ancak CATIA eğitmenimin bir lafı vardı kullandıkça hak verdim: SW ile el arabası, CATIA ile otomobil tasarlarsın diye. ilk başta yok artık demiştim ancak haklıymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar