Mixx Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Esimle evlenmeden once esimin evinde 2 kedi vardi. Erkek dunyalar guzeli bir tekir olan Cemcir ve disi ankara kedisi Cimcime. Cemcirle inanilmaz bir bag kurmustuk. Kendini cok iyi ifade eden bi kediydi. Veterinerler boyle kedilere "bilge kedi" dermis.o da oyleydi. Cok seviyorduk onu. fakat bir gun camda sineklik olmasina ragmen onu camdan dustu. Ve öldü. Tam bir yikimdi bizim icin, gunlerce uzulduk. Hala daha esim arada hatirlar ve aglar 2 sene gecti nerdeyse. Cemcir oldukten bikac gun sonra Cimcime de bi gariplik farkettik. Sonradan anladik ki cimcime hamileydi. Cemciri kaybettikten 1 hafta sonra cimcimenin hamile oldugunu anladik. Mucize gibiydi. Evlenmeden 1 hafta once cimcime dogurdu. 5 yavrusu oldu, biri dogumda öldü, 3 sarman 1 siyah beyaz cikti. Cok bekledik bi tekir ama olmadi smiling smiley Emzirme suresi bitince Hepsini sahiplendirdik, anneyi de kayinvalideye verdik. Yavrulardan davranislari Cemcir'e en cok benzeyenini aldik. Adini da Toprak koyduk. Toprak in bizim icin normal bir kediden cok daha fazlasi olmasi bundan dolayidir. Aradan bir kac ay gecti, sonrasinda parayla satilan, sonra istenmeyip iade edilmek istenen, satan kisi geri almayinca sokagi boylayacak olan bir golden retriever a evimizi actik. Aslinda sahiplendirene kadar bizde kalacakti, fakat cok isindik, toprakla da anlastilar. Ve onu da sahiplendik.adi Mira ydi. Adini biliyor ve duyunca kuyruk salliyordu. Biz de degistirmedik. 2014 agustos ayinda, ben Toprak bir aksam Kucagima gelmek istedi. Lol oynuyodum. Kucagima ziplayinca ittim onu.o da mutfaga gitti. Mutfagin Balkon kapisi aralikmis... Ben oyunuma devam ederken, bir suredir Topragin beni rahatsiz etmedigini farkettim ve onu aradim. Bulamadim... "TOPRAK NERDESIN OGLUM !" Diye caresizce seslenirken benim de esimin de aklina o ugursuz olasilik geliyordu. Ben her "Toprak nerde" diyisimde, Mira mutfagin balkonuna gidiyordu. Bize isaret ettigi seyi anladik. O gormustu dustugunu. Ben yuregim agzimda, esim aglayarak balkona ciktik. Ve baktik. Yatiyordu yerde, 5. Kattan minicikti ve hareketsizdi. Asagi inerken tamam dedim buraya kadarmis. Bir daha kedi yok... ölüsünü almaya gittim. Yanina indigimde hareketsizdi ama ona dokununca goz goze geldik.yasiyordu, agliyordu. Dokununca gozlerini kisiyordu. Huzur buluyordu resmen hissedebiliyordum ama cok da cani aciyordu. Anüsunden ve pipisinden kan geliyordu. kucagima alinca bagirdi. Arabaya koyup hemen goturduk. Ama yoldayken basi asagi dusuyordu. Adini soyledikce bize bakiyor, sonra gozlerini kisip tekrar basini dusuruyordu.. Saat Gece 1 de oldugu icin apar topar saskinbakkaldaki anatolia ya goturduk. 3 gun kaldi, serum agri kesici vs uygulandi. Veterinerin dedigine gore "durumu cok kotu,kalcasi darmadagin olmus. tuvaletini yapamayabilir ve ameliyat cok riskli, yasasa bile sakat kalabilir, asla eskisi gibi olamaz" dediler. "uyutmayi" teklif ettiler. Bu 3 gun suresince kadikoy bahariyede dr Aytac bey in adini duymustum cevremden. Uyutma lafini duyduktan sonra Anatolia dan cikardim. (3 gun icin 850 tl aldilar) ve Aytac beye goturdum. Rontgen muayene derken, o da durumun gercekten de riskli ve sakat kalma tehlikesinin oldugunu, ama kesinlikle uyutmayi en son asamada dusunmek gerektigini, yapilabilecek cok sey oldugunu soyledi. Acil ameliyat yapmak istedi, ama Toprak in kan degerleri kotu oldugu icin beklememiz gerekiyordu. 2 hafta serum tedavisi sonucunda hala kan degerleri istenilen seviyeye gelmedi. Fakat Aytac bey "artik ameliyata almak zorundayiz, cunku kalca kirik haliyle duzelmeden kaynamaya baslamis" dedi. Herseye hazirlikli olmamiz soylendikten sonra ameliyata aldilar oglumuzu. Saatler suren belirsizligin ardindan, ameliyat basarili gecti. Bu ameliyati sag saglim atlatmisti ve hayata tutundu. Dr Aytac bey "arka ayaklarini bir daha kullanamayabilir, zaman gosterecek. siz fizik tedavi uygulayacaksiniz" dedi. 2 3 ay altini bezledik. Bu surecte yuruyemiyor sadece surunuyordu. Zamanla Bir ayaginda reflexler ve hafif hareketler gozlemlemeye basladik, ama oburu tamamen hissizdi. Resmen ayagi ölmüstü. Fizik tedaviye devam ederken Aytac beyin tavsiyesiyle kortizona baslamistik. Ve biz onu sakat olarak da kabullenmisken, o yavas yavas duzelmeye basladi. Su an tamamen iyilesmis durumda, yururken yanlis kaynayan kalcadan dolayi hafif kiritmasi var smiling smiley baska hic biseyi yok. Ortaligi birbirine katiyor.Mira yla oyunlar oynuyor. Uzun omurleri olsun... [/code] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 anatolia dr aytac bey virali mi bu şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mixx Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mixx Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Anatolia ya mecbur goturduk 24 saat acik diye. Aytac virali sayiyorsanda farketmez tavsiye edecegim bi veterinerdir. Resim ekleyemedkm tabletten, eve gidince bilgisayardan yukleyecegim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mixx Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2015 resimleri yükleyebildim mira toprak tedavi sürecindeki hali bu da bonus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Benim arkadasimin da iki kedisi var isimleri Mia ile Toprak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar