Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hitler'in İnönü'ye Yazdığı Mektup.. İnönü'den Hitler'e

_Diablo_Tyrael_

Öne çıkan mesajlar

fedo allah razı olsun bu resımı arıyordum bende :)
bıd ebunların ayakta durdugu bır resım var efsanedır o bır yerde premature dogmuş 1.50 boyunda yusyuvarlak churchıll onun yanında tekerleklı sandalyede rusvelt onun yanında ıse 2m boyunda pos bıyıklı dev stalın komık bır resımdır o bende o tarıhten kalma bır gazetede gormustum heralde komık oldugu goruldude yokedıldı resım :P[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 18 Ocak 2005 17:59 tarihinde demiş ki:

Bakın burada Roosevelt yüzünü Stalin'e dönmüş. Ayrıca Churchill'in suratı bir karış asık, sanki nereden geldim bu iki dallamanın yanına der gibi. Zaten Stalin ile Roosevelt birlikte tavır koyuyorlar Churchill'e :) Hastasıyım böyle bir siyasal çıkarımlar yapılmasına.

"Böyle bir siyasal çıkarımlar" türkçe açısından yanlıştır. Böyle siyasal çıkarımlar ya da böyle bir siyasal çıkarım demen dopru olacaktır. 1. alan yetkilisisin, taraflısın. Flood yapıyorsun,cümle kuramıyorsun. Copy paste i abartıyorsun.
2. si. Bunlar Atatürkle İnönünün dünya önünde çektirdiği fotoğraflar değildir. Bir tanesi harp yıllarında sigara molası verdikleri esnadaki sohbetleridir ve son derece samimiler. İkincisi ise Çankaya köşkünün bahçesinde yine bir sohbet esnasında ve yine son derece güleç bir ortam var. M.Kemal, nefret ettiği bir insanla sigara içerek, gülerek sohbet etmek zorunda olan bir kişi değildir. Bu doğrultuda, İngiltere Başbakanına dolmabahçe sarayında posta koyduğu bilinir. İnönü'ye mi koyamayacaktı?
Geçiniz bunları. Yalanın haddi hesabı yoktur attıktan sonra.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

[Bu mesaj Pirvan tarafından 20 Ocak 2005 11:17 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Pirvan tarafından 20 Ocak 2005 11:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet orada yanlış cümşe kurmuşum zira aradaki resimden kelimesi nereye kaybolmuş anlayabilmiş değilim :) Esas olarak yazmak istediğim "Hastasıyım böyle bir resimden siyasal çıkarımlar yapılmasına." olacaktı. Evet o da Türkçe olarak çok doğru değil ancak internette iki satır bir şeyler yazarken her bir cümlenin üstünde saattlerce duramıyorum ne yazık ki.

Evet alan yetkilisiyim ama bu bu konuda görüşlerimi söyleyemeyeceğim anlamına gelmez. Taraflımıyım, evet zira tarafsızlık diye bir şeye inanmıyorum. Ben elimden geldiğince adilim ve hatırladığım kadarıyla bu konuda hiç bir mesaj silinmedi veya editlenmedi. Yani burada yazdıklarım ile alan yetkililiğim arasında hiç bir bağlantı yoktur. Alan yetkilisi demek herkeze şirin yazılar yazan medya maymunu kılıklı birisi demek değildir.

Gelelim c/p olayına, konuyu baştan sonra bir daha taradım cp'yi nerede yapmışım diye bulamadım. Zannedersem sen Çerkez Ethem ile ilgili konudan bahsediyorsun ki orada kimi yerlerden aldıklarımda var kendi yazdıklarımda. Zaten tarih denilen şey sıfırdan kafadan uydurularak yazılamaz ki, tabii ki çeşitli kaynaklardan alınacak. Örneğin benim esas ilgi alanım ikinci dünya savaşıdır ve o konuda yazı olarak hazırladığım ve foruma koyduğum şeylerin büyük kısmı çeşitli ingilizce kaynaklardan tercümedir. Kalanı ise daha önce okuduğum elli değişik kitaptan aklımda kalanlardır. Ben Heredot değilim ki bir şeyler yazarken "gittim, görüdm aha da doğrusu budur" diye yazabileyim. O yaşadığı yıllarda gördüklerini yazıyordu biz ise sadece duyduklarımızdan yola çıkarak bizce doğru olanları.

Gelelim konumuza, ben Atatürk hiç bir zaman İnönü'yü sevmedi demişmiyim, hayır. Peki o zaman iki kişinin güldüğü bir fotoğraf koyup ikisi her daim birbirini çok sevdi demek ne derece doğrudur. Ayrıca o konuda da benim yazdıklarıma herhangi bir cevap gelmedi. Hayır, aralarında hiç problem yoktu demek cevap değildir. O zaman bende başka hiç bir şey yazmam, elli değişik olayı anlatmam sadece sevmiyorlardı derim kendimce işin içinden çıkarım. Özür dilerim ama bu iş böyle yürümez.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...