Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına taşınmış/taşınmayı düşünen patiler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

reampage said:

Türkiye iyi ya bazı konularda, az gelişmiş toplum gelişen bireyler için fırsat dolu. Apolitik yaşadığın zaman zevkli ülke en azından çok izole edebiliyorsun kendini, herifler bi büyük rakıyı 70 liraya satıyor öte yandan 36 liraya 1 litre evsel tüketim için alkol satıyorlar.

Bu tarz buglar çok var. Ama yinede hayat çok pahalı. Siyasal sorunları dışında ekonomik sorunlarına çözüm bulursan rahat yaşarsın. Öte yandan az gelişmiş birey olarak sadece politik sorunlarından uzaklaşıcam diye çok gelişmiş ülkeye kas gücü olarak gitmekte tartışılır. Donanım varsa heryerde yolunu bulursun zaten seçim sana kalmış.

mükemmel bir yorum (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

bu yıl sonu yapmayı planlıyorum ankara anlaşması ile ingiltereyi. biraz para lazım sadece. dil eğitimi için 6 aylık vizeye başvuracağım, 3 ay kursuna gidip diğer 3 ay kaçak göçek kasiyer garson falan olarak çalışacağım. sonra 6. ayda ankara anlaşmasına başvurup hemen hemen bi 6 ay da öyle uğraşacağım sonra paravan (veya yapmak istediğim bir iş var, eğer oralarda uygun olursa onu) yapıp yoluma devam edeceğim. sonra kebapçı falan açarım heralde. Bölümüm, diplomam muhasebe ama oralarda pek iş yapamam gibi bu konuda. iki seçenek var IT guy veya kebab. ALLAM İNŞ.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

kardeş 100 tl maaş alıyorsun diyelim bunun yaklaşık 30 tl sini kafadan bi devlete bırakıyorsun, kazanç vergisi olarak eline gelen para oluyor 70 tl. sonra bu parayı harcıyorsun doğal olarak, devlet bu sefer de harcamalarından vergilendiriyor seni o da %18 kalıyor elinde 58 tl

sen kazandığın paranın yaklaşık %42 sini direk devlete bırakıyorsun, enflkasyon etkisini ve komik zam oranlarını saymadım ödaha, kaçarı yok sonra kaliteli bir hayat sürebilmek için daha çok çalışmaya başlıyorsun bir yandan para biriktirmeye ev almaya çalışıyorsun

bu yetmezmiş gibi devlet sosyal hayatına akıl almaz uygulamalarla karışıyor seni "ırgat" seviyesine çekiyor, sonra bir bakıyorsun iş feodal düzene dönmüş, elinde çapa değil de bilgisayar mouse u tutuyorsun

türkiyenin hali böle, vatandaş yine haline bakıp şükrediyor ama "oh oh benim durumum daha iyi" demek çok yanlış, çözüm değil ilerlemek değil

yani evet iklim coğrafya güzel şiş kebap güzel rakı güzel ama içine yaşamıyorsan güzel, gelişmiş ülkelerde yaşıyor olup da türkiyeye çok dönmek isteyen biri varsa onunla yer değiştirmek isterim ki oraya 2. sınıf vatandaş muamelesi görmek burada birinci sınıf görünümlü 3. sınıf vatandaş olmaktan daha iyi

ben glediğimden beri bunun düşüncesi içinedeyim. estonyadayım şu an. allahın köyü bildiğin. teknolojik köy. bizim mecidiyeköyün ekonomisi ülkenin ekonomisi ve nüfusndan daha fazladır.

benim gibi kendi işini kurmak isteyen biri gözüyle bakarsak çok basit bi hesap türkiyede 77milyon insan var. biyerde 77 milyon insan üzerinden para kazanmak diğer yandan 1.3 (benim örneğimde) kazanmak var.

aile eş dost akraba, ülkenin coğrafyası havası suyu, yemeği, üretimi hep kendi ülkende.

yurtdışına baktığında sen hep bi YURTDIŞINDAN gelensin. hiç bi zaman onlar gibi olmucan çok uzun yıllar kalmadıkça. ama bakıyosun, herşey düzenli, kavga gürültü yok, hava temiz, suç oranı düşük, kızlar epic falan.

yani öyle bi pros cons chart var ki, iyi seçmek lazım.

he bide aynen yurtdışındakiler de ha türkler gelsin de besleyelim diye bakmıyo o da var.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

reampage said:

Türkiye iyi ya bazı konularda, az gelişmiş toplum gelişen bireyler için fırsat dolu. Apolitik yaşadığın zaman zevkli ülke en azından çok izole edebiliyorsun kendini, herifler bi büyük rakıyı 70 liraya satıyor öte yandan 36 liraya 1 litre evsel tüketim için alkol satıyorlar.

Bu tarz buglar çok var. Ama yinede hayat çok pahalı. Siyasal sorunları dışında ekonomik sorunlarına çözüm bulursan rahat yaşarsın. Öte yandan az gelişmiş birey olarak sadece politik sorunlarından uzaklaşıcam diye çok gelişmiş ülkeye kas gücü olarak gitmekte tartışılır. Donanım varsa heryerde yolunu bulursun zaten seçim sana kalmış.

mükemmel bir yorum (tu)

Benim çevremde buradan gitmem lazım abi bu ülkede yaşayamam diyen insanların hepsi bu ülkede başarılı olamayan insanlar oldu hep, zaten yetenekli kendini kültürel ve bilgi yönünden donatan adamlar burda başarılı olup gittiler. Yani varsa donanım bilgi eğitim dünya vatandaşı olduysan gitmen çok daha kolay. Ben tembel bir adamım yurtdışında epey fail olacağımı düşünüyorum zaten hem yeterli donanımım yok hemde hırsım yok. O yüzden zorlamadım şansımı hiç, çevrem var arkadaşlarım var bir şekilde düzenim var.

Eğer Türkiye için overqualified bir adam olsaydım o zaman arardım kendime yeni opsiyonlar. Öte yandan birde anadolu yakasında oturan karşıya geçince başka şehir gelmiş gibi bi huzursuzluk yaşayıp bir an evvel geri dönmeye çalışan bir adamım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Benim çevremde buradan gitmem lazım abi bu ülkede yaşayamam diyen insanların hepsi bu ülkede başarılı olamayan insanlar oldu hep, zaten yetenekli kendini kültürel ve bilgi yönünden donatan adamlar burda başarılı olup gittiler. Yani varsa donanım bilgi eğitim dünya vatandaşı olduysan gitmen çok daha kolay.

Aynen çok doğru. İnsanı mutlu eden değişkenler az çok belli. İnsan güven içinde, uygun bir doğa da, temiz havada, kaliteli suya, kaliteli gıdaya, kaliteli bir cinselliğe, kaliteli bir sosyal hayata erişiminin olduğu ve öğrenme şansının yüksek olduğu bir yerde yaşamak ister. Bu koşulların en iyisini nerede bulabiliyorsa orada yaşamalı.
Bununla birlikte bence önemli olan insanın elinin kolunun nereye uzanabildiği. Gelir ile alakalı bir konu bu da.
Sosyal ağlarda paylaş

tutulan basarili olup olmama istatistigi herkesin kendi cevresiyle/alaniyla sinirlanmis

benim durumda da mesela amerika'ya kalici olarak gelebilmis ve kendini kabul ettiren sayili turkle tanisabildim ama daha vardir

kendimden ornek verirsem tr'de kalsa idim calistigim yer her ne kadar benim alanimda tatmin edici olsa bile, bana verdigi konfor buradakinin yanina yaklasamaz.

ayni pozisyonda transfer oldum ve trde iken aldigim aylik para burada her ay yiyip icip kirami faturami odedikten sonra banka hesabima koydugum paraya esit.

ote yandan trde iyi bi is yerinde yonetime yukselebilmek icin hem kole gibi calismak lazim hem de cook zaman aliyor cunku is arayan cok isi bulup kok salan daha cok, yukardakiler olene kadar yukselebilmek imkansiz. burada tam tersi, millet 2 dakika yerinde durmuyor, bir yerde 1-2 sene durdugun zaman hem guven kazanip degere biniyorsun hem de otomatikman yukselme sansin bayagi cogaliyor.

yine trde haftanin 6 gunu calisiyordum, burada 5 gun 8 saat fiks. 3 haftadir eleman eksikliginden 6 gun calisiyorum da onceden bu tempoda nasil calisabildigime sasirdim, canim cikti ama mesai parasi cok cok tatli geldiginden isime geliyor dsf

yani firsat karsilastirmalari saymakla bitmez, tr'de zaten amac para kazanmaksa cogu sektor istanbul disinda bitik. burada oyle bir sey yok her yerde para kazanabiliyorsun, hatta sehir ne kadar ucuzsa o kadar avantajlisin north dakota'ya falan gitmedigin surece.

burada butun tembelligimle yan gelip yatmama ragmen guzel para biriktirebiliyorum, iyi giyinip eglenceli bir sosyal hayat sahibi olabiliyorum, bir yandan da kariyerimde oldukca iyi ilerliyorum. tr'de kalsam tum bunlarin arasindan birini secmek zorunda kalacaktim. ya da aslinda tecil bitmek uzereydi buraya geldigimde az kaldi askere gidecektim lan, oyle bir sacmalik da var dsf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...