Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nodejs ve socket.io sorusu

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar çok soru soruyorum yine. NodeJS'de kendimi geliştirmek için acayip acayip projeler yapıyorum. Ancak takıldım.

Şimdi olayımız şu. Canlı destek sisteminde websitesinin en altında bildiğimiz canlı destek linki var. Ona basıldığı zaman pencere açılıyor ve socket bağlanıyor.

Ancak ben istiyorum ki bu pencere kapatıldığı zaman socket bağlantısını komple kapatayım. Sayfayı yenilemeden tekrar pencereyi açtığında yine bağlansın. Ama malesef hiçbir şekilde client side olarak bağlantıyı tamamen sonlandırmayı beceremedim.

Disconnect bile etsem server tarafında client tarafında reconnect eventini tetiklemem gerekiyor. Pencereyi kapatmazsa reconnect yaparım sorun değil ama pencereyi kapattığında komple bağlatıyı yok etsin istiyorum. Nasıl yaparım ?
Sosyal ağlarda paylaş

WaNTeD said:

socketio da sayfyayı kapatırsan zaten disconnect oluyor default ? geçen sene private chat yazmıştım öyleydi valla enteresan hatta androidde de activity finish te disconnect oluyordu kendisi

Orda bahsettiğim pencere tarayıcının penceresi değil ya. Canlı destek için oluşturduğum div'den bahsediyorum pencere diye. Tarayıcı kapanınca zaten gidiyor bağlantı otomatik
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Bir tarayıcı ne şekilde protokolleri kullanıyor, oturum nasıl açılıyor, kullandığınız kütüphane hangi felsefede çalışıyor, full-dublex comm. nedir, Actor modeli mi uygun bu sisteme, kullandığım sistem saniyede kaç thread açabilir, kullanıcılar saniyede kaç mesaj yollayacak. Eksik başlayınca birşeye sonuç stackoverflow dan copy paste ile bitiyor hep.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...