Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1930 ' lar ve Atatürk

Cheaz

Öne çıkan mesajlar

rockefellerlar falan hikaye arkadaşlar bütün ibnelik rotschildlerde

bankacılık sistemini kurmak ne demek hepinizmi fakirsiniz azcık düşünün adamlar parayı satmayı bulmuşlar

azcık daha açayım o rockefellerların bankadaki tüm paralarıda bunların bunlar işletiyo
Sosyal ağlarda paylaş

hayır direk öyle bir italyan ailesinden (edit: italyanlar diye biliyorum) girdi ve öyle bir cümle etti ki, adamın sözünü okuyup azıcık bile olsun google a bakmaktan aciz biri "anaaa bu aile mi kurmuş bankacılığı. hem de hiç bir gerek de yokken çakalca parayı satmayı keşfetmişler vay bee" diyebilir
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Loex said:

Flassh said:

bankacılığı onlar mı bulmuş? LOL

ya birader git dizi falan izle aklının yetmediği şeylere karışma

iyi de bankacılık sistemini kimin kurduğunu düşünüyorsun?

hiç araştırdın mı acaba bankacılık nasıl oluşmuş gelişmiş fln?

çok eskilerden beri var aslına bakarsan bankacılık hatta "bank" ismide zamanında nerde olduğunu hatırlamıyorum ama avrupada köyün birinde meşhur zengin bi adam malzeme almaya giden köylülere bankda oturup para dağıtırmış. tabi faizle bank adı ordan gelmiş falan filan

rothchild ailesi bankacılığın bugünkü halini kurmuş adam frankfurttan 5 tane oğlunu o zamanın 5 tane büyük ülkesine gönderip oralarda bankalar kurdurmuş

hatta mesela ilk zamanlarından bi hikaye nasıl zengin olduklarına dair

1900ların başında ingilteredem frankfurta sipariş almaya iş almaya tekstilciler geliyo ailenin frankfurttaki üyesi hepsine siparişler veriyo mümkün olduğunca frankfurtta tutuyo tüm tekstilcileri

bu sırada ailenin ingilteredeki üyesi muhtemelen kardeşi tam hatırlamıyorum ingilterede ne kadar hammmadde varsa satın alıyo o zamanları adamlar siparişi alıp ingiltereye geliyo hammadde fiyatı 1 ken 5 olmuş böyle böyle işler
Sosyal ağlarda paylaş

bence sen "modern bankacılık/günümüz bankacılığı" ile "uluslararası bankacılık/finans" kavramlarını karıştırmışsın gibi.

Rothschild ailesinin en büyük özelliği dediğin gibi 5 farklı ülkede aktif bankalar ve şubeler kurması. ama bu modern bankacılık akımını başlatmışlar algısı yaratmamalı diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yav adamları neden savunuyosun neden bok atayım adamlara
http://skeptoid.com/blog/wp-content/uploads/2014/04/jacob-rothschild.jpg

evet simpsonsdaki santralin sahibi :)
http://www.thetruthseeker.co.uk/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/Nathan-Rothschild-and-famed-quote.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Loex said:

azcık trolledim atatürk konusunda ama insanlar çok komik atatürk diyince akansular duruyo anasına babasına sövülmüş gibi davranıyo çok seviyolar falan

hülooğculardan allahuekber wuhuuu culardan hiç farkları yok bence

var ve sen bunu anlayabilecek kapasitede degilsin
pic ettin konuyu cahilliğinle zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Loex said:

azcık trolledim atatürk konusunda ama insanlar çok komik atatürk diyince akansular duruyo anasına babasına sövülmüş gibi davranıyo çok seviyolar falan

hülooğculardan allahuekber wuhuuu culardan hiç farkları yok bence

sana verilen cevaplardan bi tane atatürk taraftarlığı içeren post göstersene? temelsiz olsun ya da ideolojik yansımalar olsun içinde lütfen.

düşündüğün kadar zeki değilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...