Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul sevgisi / Napayım ben bu Ankara'yı

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Nereden başlasam bilemiyorum, fakat çok feci şekilde içimi dökmeye ihtiyacım var. Ailemle paylaşamıyorum durumu, çünkü hem tükürdüğünü yalama durumu söz konusu,hem de ne yazık ki onlara anlatırsam durumu benden daha çok üzülecekler. Neyse bir şekilde başlayalım.
Türk gencinin kaderi öss badiresini atlattım bu sene, iyi kötü yaptık bir şeyler. Tercih döneminde bayağı oturup düşündük aile olarak napsak ne etsek diye,babam doğal olarak İstanbul olsun diyordu. Benim Kender ruhum depreşti,sıkıldım sanmıştım İstanbuldan, biraz da aileden uzak bir yerde okuyalım dedim üniversiteyi, Bilkent yazdık ve tuttu. Babam 2 hafta boyunca ( Ben gidene kadar) inanılmaz trip yaptı. Boğazda gezmeye çıktık bak buraları göremeyeceksin Ankarada diye sürekli bir kıyas falan yapıyordu bütün Aile.Babam boğaziçi yazmadım diye az yemedi başımın etini. Hem ok yaydan fırlamıştı, hem de kolay geliyordu bana.
Eylül'de gittim Ankaraya ve ilk başlarda farkettim daha, bir parçamın İstanbulda kaldığını. Eylülden beri, 4.5 ay boyunca sürekli içimde bir boşluk oldu. Kızılay'a falan toplam 2 kere indim. Hiç bir şey yapasım gelmiyor, boş boş oturup duruyorum yurtta. Net, oyun hiç eski tadı vermiyor. Sadece kitap okurken kendimi unutabiliyorum, bir de uyurken doğal olarak. Gitgide daha az gülmeye, daha somurtkan biri olmaya başladım. İyi kötü bir çevre edindim ama sürekli onları İstanbuldakilerle kıyas içindeyim ve her zaman İstanbuldakilerin daha özel olduğu gerçeği beyinömde zonkluyor. En ufak bir şeylerinde patlıyorum yeni çevrede, doğal olarak bu hem bana hem etrafımdakilere zarar veriyor. Hiç bir eğlencem kalmadı, eskiden Beşiktaş'ın hç bir maçını kaçırmazdım, bu sene izlediğim maç sayısı 3 değildir.
İstanbul'a geldiğim zaman asla denize yakın yerlere gidemiyorum, mutlaka gözlerim doluyor, boğazımda bir şeyler düğümleniyor. Arkadaşlarımı hem deli gibi özlüyorum hem de görürsem dayanamayacağımdan korkuyorum.
Sürekli bir melankoli aralıksız bir boşluk hissi doldu içime. Ders çalışmak istesem konsantrasyon diye bir şey kalmadı. Finallere 2-3 saat çalıştım. Gözüm korkmasa seneye tekrar girecem ÖSS ye, 4 sene dayanamayacağıma inanmıyorum çünkü Ankarada. Ya çıldıracağım, ya da intihar edeceğim bu gidişle bir iki sene içinde eğer durumda değişmezse ki değişeceğini de sanmıyorum.
Bunları neden yazdın derseniz, dediğim gibi inanılmaz derecede doldum ve bir şekilde paylaşmak istedim. Sağ duyulu her türlü çözüm yoluna açığım, çünkü hayatımda ilk defa böyle çözümsüz, çaresiz hissettim kendimi.
İyi geceler herkese[signature][hline]
With each kill I grow wiser
With added wisdom I grow stronger / A.E.
Sosyal ağlarda paylaş

anladığım kadar odtü desin, bir daha öss den orayı kazanmak zor olacaktır ilk seferinde zor olduğu gibi, hele ilk senense bildiğim kadarıyla okul puanın düşer bu sene ?

bence ankara da dayanıp dayanamayacağına karar ver, dayanırım diyorsan ailene anlat bunları, destek olacaklardır.sana yardımcı olurlar bir şekilde.. bi dene bunu, eğer bunu denedikten sonra hala dayanamıyorum diyorsan o zaman düşün istanbul a geri dönmeyi.[signature][hline]FF
Sosyal ağlarda paylaş

hickimse kolay olacagini soylemedi. herkes ayni hassaslikta da degil. alistigin seyleri tamamen degistirmek kolay alinacak bir karar degil, dahasi karari aldiktan sonra acaba yanlis mi yaptim diye dusunmemekte elde degil. kafani dagitmaya ihtiyacin var. ama bunu icine kapanarak degil disa donuk olarak basarabilirsin sadece. herkesin uyum sureci de bir degil. bir sure sonra ister istemez alisacaksin. ama icine kapanmak herseyi zorlastiracak, bu sureci cok acili hale getirecek senin icin. nekadar cabuk adapte olursan okadar cok mutlu olursun. mesele sadece sehirde degil, insanin kendisinde. mutlu olmayi basardiginda kendini cok daha olgun bulacaksin, emin ol.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla diyeyimki bence sen kendin yapılan baskı yüzünden durumu abartmaktasın. Yani nerde yaşarsan yaşa, bir hayatın var elinde bulunanlarla en iyisini yap ne diyeyim, yani bir istanbuldan ankaraya gitmişsin sadece, eğer karakterin böyle sürekli üzülmeye yatkın değilse dediğim gibi sadece sen abartıyorsundur. Bence biraz sallamazdan gel, ha 4 sene istanbulda ha 4 sene ankarada neyi değiştirir.[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

ankaraya yavaş yavaş adapte oluyorsun :) kış mevsiminde olduğumuz için ve ankara henüz kışı yaşamadığı için pek eğlenemedin :) ankara bi kışı görsün , bde ankaranın ilk baharını gör mutlu ollursun :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Grandmaster zgrw
Çankaya Üniversitesi Go-Kart Topluluğu Kurucusu

[Bu imza zgrw tarafından 12 Novamber 2004 23:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ankaraya giderken çok önemli bir gerçeği unutmuşum. İnanılmaz derecede tutucu biriyim. 19 sene aynı evde yaşadım, genelde belli bir arkadaş çevrem oldu onları korudum, senelerdir aynı müziği dinliyorum. İyi bir şey değil ama beni ben yapan bir şey. Ben kararımı verirken bu gerçeği nasıl göz ardı ettim, kendimi tnaımıyormuşım meğer.
Biri gelse Boğaziçi-itü b.k mühendisliğine gel dese gider elini öperim şu anda[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

okul ve bolum cok zorlayici bir kombo olmus hakikaten. yani bilkentten daha cok odev proje sinav quiz sinav yapan okul yok. dersler harici de biraz olu bir okul, kabul ediyorum bunu malesef. daralma ama. okulda hala cook harika insanlar var tanisabilecegin. zaten tutuculuk kirman gereken bir zincirmis senin icin, bunu asmak icin onunde cidden harika bir firsat var. kullan bunu. zor olacak ama basarabilirsin.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

Bölüm zorluğu zaten apayrı bir olay. Uyumayı seviyorsanız, ders çalışmaktan zevk almıyorsanız, gelirken sosyal hayat, spor, vucut yapacam gibi idealleriniz varsa gelmeyin direk Bilkent Mğhendisliğine[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok benzerini ben yaşamıştım. İstanbul'dan İzmir'e gelmiştim. İstanbul'a eğer aşıksan, sönmüyor o aşk ne kadar melankoli olsan da..

6-7 sene geçti, hala İzmirdeyim. Uzun seneler boyunca nefret ettiğim bu şehiri sevmeye bile başladım diyebilirim. Ama her İstanbul'a gittiğimde içim kıpır kıpır oluyor.

İstanbul bambaşka.. Yok onun yerine konulabilecek bişey.[signature][hline]>Ever heard of .cshrc?
That's a city in Bosnia. Right?
-- Discussion in comp.os.linux.misc on the intuitiveness of commands

Yeniden : http://www.ethernass.com ( .org, .net )
Sosyal ağlarda paylaş

ben ankarayı ömrüm boyunca çok sevmişimdir , ankaranın sonbharı ve kışına zatn hayanımdır :) yapraklar dökülürken hafif ce bir rüzgar okşar sırtınızı :) kışınsa siz yürürken beyaz karlar önünüze halı olar gider :) Ankarann ilk baharınında ayrı bir güzelliği vardır , kuşlar cıvıldaşır ağaçlarda , sokakfda kediler bile sie gülümser :) Ankaranın yazı ise anlatılaaz :) yaşamak gereklidir :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Grandmaster zgrw

Sosyal ağlarda paylaş

ben antalyayı pek sevemedim , yıllardır her yazı orada geçirmeme rağmen alışamadım bi türlü :) ankarada kendimi daha rahat hissediyorum :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Grandmaster zgrw

Sosyal ağlarda paylaş

İyi yanlarını görmeye çalış. Mesela ben bu sene Sakarya'yı kazandım, çok da memnunum. İyi yönlerini görmelisin. İstanbul'da olsan ve arkadaşlarınla görüşebiliyor olsan bu sefer başka şeyleri özlersin. Kişiden kişiye değişir ne olduğu ama illa ki fazlasını ister insan, sonunda yine üzgün üzgün özlersin.

İyi yanları ne peki? Bir kere Türkcell kullanıyorsan kampüs-cell'e geçebilirsin :-P
Şaka bir yana herşeyden önce üniversitelisin, tadını çıkar. Konserler, öğrenci klüpleri vs vs. kendine yeni hobiler bul, gez toz.
İyi yönler biraz az oldu ama aklıma gelenlerden bazıları bunlar, diğerleri senin durumuna pek uymayabilir (şans eseri liseden bir arkadaşım da Sakarya'yı kazanmış, hemen ev tuttuk mesela, yurttan memnun değilsen ve kafana göre birilerini bulursan şansını bir dene, ama yurtlar iğrençtir diye bişey de yok tabi)[signature][hline]Ee nolcak şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

duyduğum ve ankaralı arkadaşlardan farkettiğim kadarıyla ankara da hayat sosyal çevre etrafında dönüyor, yani doğru dürüst arkadaşların olmazsa çekilmez bi yer olarak geçiyo.

bilkent güzel bir yer benim bildiğim, orda kafası sana uyan birilerini kesin bulursun.. en azından belki bir ihtimal canının sıkıntısı geçer.

ama hiç olmayacak dersen 2. sene öss ye girersin aynı şeyi ben yaptım 2. senenin sonunda eskişehirden (tozlu kumlu sarı bi yer, bi de dümdüz) istanbula geçtim. yani oluyor çok aşırı zor deel[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

İzmir'de doğdum, 18 ime kadar İzmir'de yaşadım.
Bu sene üni. için İstanbula gittim ve seni anlayabiliyorum. En basitinden, deniz şehrinde doğmuş bir insan Ankara'da yapamaz. Gezmeye gittik orda ünileri, onda bile bunaldım[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise

Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz
Sosyal ağlarda paylaş

soyle dusun senden kotu durumda olanlarda var, ben ve bircok kisi bu forumda yurtdisinda okuyoruz sen her tatilde istanbula gidebilirsin ama ben gecen sene ornegin 8 ay istanbuldan ve sevdiklerimden uzak kaldim
ki istanbulu seven bi insanim ve geldigim sehir istanbuldan kat kat kucuk.
alismaya calis; onceligin ogretimse orda kal bi kac sene dayan durumun aslinda dusundugun kadar kotu diil. eglenmeye ihtiyacin var sadece.[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...