Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite'yi bırakmak

Anhora

Öne çıkan mesajlar

öncelikle bu dönem bütün derslere eksiksiz katılmak gibi bir hedef koy kendine. bu dönem ne kadar çok ders verebilirsen o kadar toparlarsın.

sonrasında yaz okuluna katıl aynı tempoyla devam et. 1 sene daha uzat aynı tempoyla devam et. 4 senede bitirmiyor zaten çoğu kişi okulu ama derslere katılım önemli. veri yapıları tarzı dersler çok kazıkmış gibi gözüksede hocalar genelde derste yaptığı örneklerin çok dışına çıkmazlar(3 farklı okulda aldım bu dersi hehe)

şu anda okulu bıraktığın anda uzun dönem askerlik(12 ay)
tekrar bir okulu sıfırdan okumaya çalışma denemeleri falan derken kaybın çok daha fazla olucak. bitir direk hayata atıl. yönetim bilişim sistemleri mezunu olarak hiç iş sıkıntısı çekmedim 5 senedir, son 1 ay içerisinde 3 firmadan iş teklifi aldım . iş analizi vb. pozisyonlar cuk oturuyo yönetim bilişim sistemine...
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

öncelikle bu dönem bütün derslere eksiksiz katılmak gibi bir hedef koy kendine. bu dönem ne kadar çok ders verebilirsen o kadar toparlarsın.

sonrasında yaz okuluna katıl aynı tempoyla devam et. 1 sene daha uzat aynı tempoyla devam et. 4 senede bitirmiyor zaten çoğu kişi okulu ama derslere katılım önemli. veri yapıları tarzı dersler çok kazıkmış gibi gözüksede hocalar genelde derste yaptığı örneklerin çok dışına çıkmazlar(3 farklı okulda aldım bu dersi hehe)

şu anda okulu bıraktığın anda uzun dönem askerlik(12 ay)
tekrar bir okulu sıfırdan okumaya çalışma denemeleri falan derken kaybın çok daha fazla olucak. bitir direk hayata atıl. yönetim bilişim sistemleri mezunu olarak hiç iş sıkıntısı çekmedim 5 senedir, son 1 ay içerisinde 3 firmadan iş teklifi aldım 4-5k dolaylarında. iş analizi vb. pozisyonlar cuk oturuyo yönetim bilişim sistemine...

Tamam mezun olucaz da, iyi bir üniversiteden ya da özel üniversiteden mezun olmuş birine tabi 4-5k para verirler. Kendini geliştir geliştirme. Ha tabi 6 ay sonra senden bir cacık olmadığını anlarlarsa yine kapıya koyarlar o ayrı. Ben o konudaki önyargımı hiç kıramıyorum. Bartın Üniversitesinden mezun olmuşsun gel 4k maaş vereyim diyecek şirkette de ben çalışmam şahsen asdfag O şirket bana kalmışsa yakında batacaktır demekki. Kendimi de ezesim var çok fena. Harbi bişi bilmiyorum ya. Çok düşünmekten ingilizce bile konuşamıyoruz. Millet Cisco, Microsoft sertifikalarını CV'ye koyuyor. Ben ODTÜ'de Ağ kursuna gideyim dedim. Bartın-Ankara arası 4 saat. Kurs 800 6 haftalık otobüs parası da 500. Konaklama da bir o kadar. Para önemli değil desem bile her haftasonu 8 saat yol çekmek var. İşte imkandan kastettiğim buydu. Durum böyle olunca biz de eksiklik hissediyoruz. Geride kaldığımızı hissediyoruz.

İnanmadığım için de çalışasım gelmiyor malesef. Ama bunu düşünmemeye çalışıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Keske tek isim 'okumak' olsaydi. Dunyanin rn kolay seyi. Tek istenilen sey ogrenmek ve yaradanin insan irkina verdigi en buyuk hediye ogrenmek.

Ogrenmek ve alismak en buyuk farkimiz diger canlilardan.

Tadini cikar bu zamanlarinin, bir daha asla elde edemeyeceksin.

Ek: gorece olarak diploman hicbir sey ifade etmeyecek, adi uzerinde; o meslegi yapabilmek icin sadece lisans verecek sana. Surahinin ne kadar su alacagina sen karar vereceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sırf askerlikten dolayı bile üniversiteyi bitirmen senin için büyük bir artı olacaktır. Sonrasında bölümünü sevmiyorsan başka bir alanda da çalışabilirsin ama bence mutlaka lisans dereceni al derim. Ne insanlar var kendileri azimle bitiyorlar, sende yapabilirsin. Bölümün hakkında internette sınırsız kaynak var eğer maddi açıdan kurslar zorlayacaksa ki bence gerek bile yok internetten öğrenebilirsin pek çok şeyi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Marquezetto said:

ASIL NOKTAYI KAÇIRMA LAN BIRAK ŞİMDİ BENİ akjhsg

Sağolasın abi bitirecem ya. Bu devirde lise mezunu olmak zor. En kekolar bile açıköğretim kovalıyorlar.

orc_lord said:

Sırf askerlikten dolayı bile üniversiteyi bitirmen senin için büyük bir artı olacaktır. Sonrasında bölümünü sevmiyorsan başka bir alanda da çalışabilirsin ama bence mutlaka lisans dereceni al derim. Ne insanlar var kendileri azimle bitiyorlar, sende yapabilirsin. Bölümün hakkında internette sınırsız kaynak var eğer maddi açıdan kurslar zorlayacaksa ki bence gerek bile yok internetten öğrenebilirsin pek çok şeyi :)

Sağol hocam Aynen dimi, bırak yedek subaylığı bildiğin 12 ay erlik yapıyosun. O çok kötü. Kursa gidicem. İngilizce sertifikası felan geliştiricem kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 4. yil itu gibi bi uni biraktim, bolum dandikti gerci ama. Sonra ayni yilbaska uni/bolum kazandim onu 4 yilda bitirdi. Ikisinde de ing hazirlik sinavi atladim yani 8 yilda lisansi bitirmisim gibi oldu hazirlikla 6 yil falan suruyo milletin. Neyse simdi calisiom iste ort. bi maasla, bedelli flan da yaptim. GGWP

Yani 4. yilda birakilabilir imkansiz degil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...