Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trials of Ascension


Certhas

Öne çıkan mesajlar

http://www.trialsofascension.com/

ToA bu aralar gittikçe artan sandbox oyunlardan birisi. Skill based karakter gelişimi, permadeath, dinamik mob spawn sistemi, detaylı crafting ve ev inşaa etme sistemi var.

settlement ve krallık sistemi özellikle ilgi çekici duruyor. oyunda her bir bölge territorylere ayrılmış ve evini kurduktan sonra ister istemez bir krallığın vatandaşı oluyorsun. tabii ki gücün yetiyorsa krallığa karşı gelip onun toprağında izinsiz bir şekilde de yaşayabilirsin ama sonrasında tatsız olaylar yaşanabilir. vatandaş olduktan sonra kralın veya kraliçenin hükmü altına giriyorsun. burada bir kast sistemi var eğer krallık içinde ünlenirsen kral veya kraliçe seni lord/lady yapabiliyor böylece kralın adına settlementları yönetme hakkına sahip oluyorsun. bu karlı bir durum çünkü vergileri kral adına toplayarak varlıklı bir hayat sürme imkanı oluyor.kral isterse yönettiği bir bölgeyi derebeylik olarak kabul edebiliyor ve oranın lordu böylece istediği gibi vergi fiyatlarını değiştirebiliyor,kiralık gardiyanlar yerleştirebiliyor,derebeyliğe ait kasabalara özel binalar inşaa ettirebiliyor.

krallıklardan bahsetmişken savaşlardan bahsetmemek olmaz. eğer iki krallık bir savaş içerisine girerse sınırdaki kasabalar kuşatılma tehlikesi altında oluyor. ele geçirilen bölgelerdeki tüm malvarlıkları diğer krallığa geçiyor ve oyunda permadeath olduğu için savaşların ne kadar çetin geçeceğini tahmin edebilirsiniz. büyük savaşlarda kralın ölmesi de mümkün. kral öldükten sonra varis olarak kimi atadıysa yerine o geçiyor. eğer bir varis atanmadıysa veya varis te kral ile birlikte öldüyse krallığa en uzun süre hizmet etmiş lord yeni hükümdar olarak tahta çıkıyor. eğer lord feragat ederse başka bir lord geçebiliyor ve hiçbir soylu kalmamışsa krallıkta vatandaşlar kendi aralarından birisini başa geçirebiliyor ve bunu oyluyorlar.eğer bu aşama çok uzarsa krallık parçalanıyor ve bölgelerde hiçbir kural kalmıyor.

oyunda kuşatma silahları var.bunlar binalara hasar verebiliyor veya tamamen harabeye çevirebiliyor kasabaları.binalar yapılırken kullanılan malzemeler buna etki ediyor.ahşap ev hemen yıkılabilirken veya yanarken taş binalar daha sağlam oluyor.

savaş esnasında bir karakterin canı sıfıra yaklaştığında bilincini kaybedip bayılabiliyor. bu durumdayken karakter hakimiyeti olmuyor. başka birisi gelip sizi lootlayabilir ve isterse öldürebilir. büyük savaşlardan ölmeden kurtulsanız bile yaralarınıza baktırmazsanız sakat kalabilirsiniz. ayağınızı kırdığınızda tedavi olmazsa kalıcı olarak sakat kalınabiliyor ve bu yürüme veya koşma hızını büyük ölçüde düşürüyor.

ilk aşamada 3 farklı ırk bulunuyor ve ama oyun içindeki çeşitli eventlar sonucunda kısıtlı sayıda kişiler bundan daha fazla ırk seçme imkanına sahip olabilecekler.

toa dünyasında hayatta kalmak için yemek yemek ve su içmek gerekiyor. iyi beslenemeyen karakterlerin staminaları daha düşük oluyor ve savaşlarda çok çabuk yoruluyorlar.

oyunda petler var ve bunları tame edip çeşitli işler için kullanılabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...