Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dönüm noktası

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,
Kafamda birkaç çelişki var. Size sorup fikir almak istedim.

Şimdi; Haziran 2015'te okulum bitiyor belki yaz okulunda 3-4 dersi versem bile yine 1-2 dersim seneye kalır. Bir sene daha mezun durumunda olmayacağım. 2015-2016'yı iyi değerlendirmek istiyorum. Sonraki sene için okula gitmeyi düşünmüyorum. Sadece sınavlara gidicem. Tercihim Ankara'da bir kursa gitmek.

Ama hangi kursa gidip kariyerimi hangi tarafa doğru yönlendirmem konusunda kararsızım. Açıkçası çevremde bilişim sektöründe danışmanlık alabileceğim pek insan yok. Siz sevgili paticikler var :)

Daha önce network ve server alanlarında uzmanlaşırım diye bir düşüncem vardı. Sonradan yönetim bilişimci olarak bunun pek olası olmadığını, olsa bile daha zor olacağını gördüm. İş zekası uzmanlığı veya ERP uzmanlığına göre.

Sizce sektörün neye ihtiyacı var? Mesela ERP uzmanlarını inşaat sektöründe çok görüyorum. Ama ERP beni çok cezbetmiyor. İş zekası, Big Data gibi konular daha çok ilgimi çekiyor. Çünkü yeni gelişen ve dinamik bir yapısı var. İnsanlar konferanslar yapıyorlar vs.

Bu bağlamda, iş zekasıyla ilgili öğrenmem gereken temel kavramları hangi kurslardan alabilirim? Önerebileceğiniz yerler var mı? Bir de uzun olmasını istiyorum. Değil 1-2 gün 1-2 ay bile bana verimsiz geliyor. Şöyle en az 6 ay en fazla 9 ay olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi EjDeRhA KeSiCi
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu forumun yarısı fakir, geriye kalanı da hem fakir hem işsiz

yanlış yere geldin sordun sen

ama şimdi böyle dedikten sonra da postu hiçbirşey demeden bitirmeyelim

prestijli meslek demişsin, gir kpssye yardır bakanlıkları, bir kapak atan bir yerde müdür olmadan emekliliğe ayrılmıyor zaten bu ülkede
Sosyal ağlarda paylaş

en garantisi akademisyenlik de..

simdi yeter sart hadi dedikleri zaman namaz kilabiliyor olman lazim..

yukselmek icin butun profillerinden akp oven tayy ovguler duzmen filan lazim ..malum su anda herkes fisleniyor ..sonra gecmiste paralel anilan biri ile gorulmemen lazim..bir suru abuk sey. en son akademik durumuna bakiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bak yaa.. ivy mezunlarının aradığını forumlarda arıyormuş. hey koçuma benim. sene olmuş 2014, dünyada bir şeyler başaran fark yaratan herkesin bunu okuduğu okul ile değil de sahip olduğu vizyonla yaptığı binlerce defa perçinleşmiş hizipçilik yapıyorsun burada. kalkıp profesyonel dünya ile ilgili soru soruyorsun. sana profesyonel kişilerden cevaplar geliyor. yok ben para odaklı değilim. e eyvallah abi. akademisyenlik de çok güzel. ya da ar ge odaklı özel sektör. ama hangi alanda çalışacağınla ivy mezunlu adam kafasının ne alakası var. ihtiyacı sorgula sektörde ya da sevdiğin şeyi yap.
Sosyal ağlarda paylaş

o da olur, onu yapmış şirketlerden birinde çalışmak da olur, ya da şirketinle sürekli olarak akademisyenlerden danışmanlık alarak çalışırsın ya da gidersin doktora yaparsın tez konunu piyasaya yönelik seçersin. teknoparklar var. san-tez var. çalışmak istediğin alana uygun olanlardan birini seçeceksin işte.
Sosyal ağlarda paylaş

E tamam da abi o zaman Robert'ten mezun olup, Boğaziçi'nden çıkanlar ne oluyor ? Onlara da soruyorlar mı namaz kılıyor musun? Hangi partiye oy veriyorsun diye? Ne boş işler bunlar ya. Realitemiz bu olabilir ama bir de ak partiye oy vermeyen diğer %50lik kısım var. Onlar da iş yapıyor bu ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...