PAINOFTHETURK Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Dinamik IP ile Nasıl Aktif Olurum ??? ( by. PainOfTheTurk ) 1. No-Ip.Com İşlemleri ; - Öncelikle www.no-ip.com dan account açıyoruz - Account açılınca, kendimize yeni bir domain alacağız. ( Örnek: divxplanet2.no-ip.com ). - No-Ip.com da login olup, Host's tan add diyoruz. - Adres vs. bilgiler girilince ok diyoruz. - Downloads tan No-IP Duc programını çekiyoruz. - Programı kuruyoruz. - Programı açıyoruz, e-mail ve şifreyi giriyoruz. - Aldığımız hesaplar geliyor karşımıza. - Options a giriyoruz. - Run on startup ı seçiyoruz. - Connection sekmesinde ' Ovveride automatic connection detection ' ı seçiyoruz. - Ok diyip programı kapatıyoruz. 2. Port Açma İşlemleri ; - Başlat -> Çalıştır -> command - ipconfig Karşımıza list geldi. 1 Ethernet adapter : IP Address. . . . . . . . . : 10.0.0.7 Subnet Mask . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . : 10.0.0.2 Buradaki 10.0.0.7, Sizin modemde host ipye gireceğiniz IP dir. 10.0.0.2 ile karıştırmayın. !- Eğer modemden port açtıysanız burayı geçiniz. !- Ben Zoom X4 kullanıyorum, bu modeme göre anlattım, siz kendi modeminize göre uydurursunuz ;-) !- Bu işlemi yapmadan önce DC gibi internete bağlı programları kapatın. - Zoom web console a girdik ( = Browserınızdan modemin ip sini girin. Örneğin //10.0.0.2/ ) - Advanced Setup, Virtual Server - Yeni port ekliyeceğiz.... Public port ve private port a 4111 veya başka bi port girin. Host IP kısmına aldığınız ipyi girin ( bende 10.0.0.7 ). TCP seçili kalsın add deyin. - Aynı şekilde Public port ve private port a 4111 veya başka bi port girin. Host IP kısmına aldığınız ipyi girin ( bende 10.0.0.7 ). Bu sefer UDP seçili kalsın add deyin. - Write settings to flash and reboot a tıklayın. 3. DC Ayarları ; - Settings e giriyoruz - Active i seçiyoruz. - IP kısmına, NO-IP den aldığımız adresi giriyoruz ( Örnek: divxplanet2.no-ip.com ). - Port kısmına, modemden açtığımız portu giriyoruz. - OK diyoruz. Ek-1: Yazılanların hepsini yaptınız ama hala aktif olamadınızmı ??? - Firewall unuzdan kaynaklanabilir sıkıntınız... !- Aşağıda Zone Alarm programı için nasıl port açılacağını anlattım. Başka firewall programı kullanıyorsanuz, kendi firewallınıza göre uydurursunuz ;-) - Zone Alarm ı açıyoruz. - Firewall sekmesinden, Expert e giriyoruz. - Add diyoruz. - Name e kafadan bişeyler yazıyoruz - Source,destination ve Time : any kalıyor. - Protocol de modify ye tıklıyoruz. Add protocol diyoruz - Description a kafadan bişeyler giriyoruz - Source port a sağdaki kısımdan 4111 i seçiyoruz - Diğer ayarlar aynı kalıyor - OK e tıklıyoruz - OK e tıklıyoruz. Ek-2: Yinede Aktif Olamadınızmı ??? - Yaptıklarınızı gözden geçirin. - Port açtıktan sonra write settings to flash and reboot a tıkladığınızdan emin olun. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- XP nin firewall'unu kapatmak icin : Baslat->Denetim Masasi->Ag Baglantilari-> Yerel Ag Baglantisi'na sag tiklayın. ozellikler. Gelismis. Buradaki secenegi kaldiriyoruz.[signature][hline]Turkuaz.no-ip.com:4112 Turkuaz DC Hub. 1GB Min Paylaşım. Amacımız Türklerin Dosya-Bilgi Paylaşımı Yapması [TurkuazTeam] Admin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 http://forum.paticik.com/view.php?id=68513 buraya yazsaydin keske de millet konu konu gezmeseydi :)[signature][hline]ErnestRulazz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 peki paint kardeşim ellerine sağlık lakin bir sorum olacak Akitf olmak ile Pasif olma arasındaki fark nedir?[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PAINOFTHETURK Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paint = boya Pain = acı :) Aktif = firewall filan olmadan nete direkt çıkabilen kişi, aktifler herkese bağlanabilir Pasif = firewall,router vs. ardında kişi. (Üni. buna dahil), pasifler pasiflere bağlanamaz, pasifler sadece aktiflere bağlanabilir[signature][hline]Turkuaz.no-ip.com:4112 Turkuaz DC Hub. 1GB Min Paylaşım. Amacımız Türklerin Dosya-Bilgi Paylaşımı Yapması [TurkuazTeam] Admin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Abus Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 bu arada paint olayı için sorry.Cevabın için thanks.[signature][hline]Love is Divine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Güzel bi yazı.[signature][hline]Korax, 27 Ağustos 2004 15:58 tarihinde Brook'a demiş ki: Dünya ahiret bacım olsun.. Ayda görürsem affetmem. [spo1=Paticik Halay ekibi] _o_ _o_ _o_ _o_ ..|.....|.....|.....| ./ ./ .../ .../ Tey,Tey,Teyyy.. Soldan Sağa:Paskal,Koraks,Tora ve Llama,Paticiğin Resmi,Tescilli Halaycıları.. Powered bY Korax & Pascal. Pati halay ekibi kurucuları ve başları.. [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 4111 portu degilde mesela torrent icin acmis oldugumuz portu kullansak oluyormu? ben mesela torrent icin belli bi araligi acmistim ,o araliktan rastgele bi portu secsem kullansam olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reumer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 burdaki ayarları yaptım no ip den ip aldım fakat active olamıyoru hala.. firewall falan hicbisey yok makinede.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reumer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 yaw şimdi ben active olmayı başardım sanrıım...yani active olunca 1-2 dosya buluosa olmuşumdur heralde dimi? şimdi olduk olmasınada active ken bişey arattığımda en fazla 5 tane falan çıkıo örneğin sezen aksu diye arat 4-5 tane cıkıo ama ben passive ken arattıgımda sayfalarca yıgınla cıkıodu.. sorun ne simdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Bi dakika ben uniden baglanıyorum ama aktifim?[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki: hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki: ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 arkadaşlar benim zoom 5510 modeli var ama bunda virtual server diye bişi yok ben nasıl active olcam[signature][hline]...:::Married With Children:::... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 bi kere denedim ben bu olayı okuyup, kastım bi güzel. sonra anladım ki, passive olmak rulz'muş. ne ararsam buluyorum yani, pek fark olmasa gerek.[signature][hline]- sauron is back frodo. - FUCK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2005 performans için active daha iyiymöiş[signature][hline]...:::Married With Children:::... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar