Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nikon D600 kaça gider?


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Detay:
-Karfo Karacasulu girişli
-Shutter sayısı 5-6bin civarında (net rakamı akşam bakıp veririm)
-3 ay önce kadar yağ lekeleri merkez serviste temizletildi (sanırım nikon sorun devam ederse perde değişim garantisi veriyor).
-Temiz durumda, aksiyona falan hiç girmedi.
-Body veya beraber aldığım 24-85mm lens ile beraber verebilirim.

Fiyatı ne kadar olur sizce?

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kaça gideceği konusunda bir rakama ulaşamadım. Nikon'un perde değişimini (garanti sonrası bile) garantiledim.

Ya ben çocukları çekmek için almıştım. Yazdan beri yatıyor makina. Ufaklıkların fotosu çekilecekse bakıyorum hanım iphone ile hallediyor hemen. Her dakika el altında tutamıyorsun çocuklardan, hızlı çekim havasına giremiyorsun. Ben de iyice ölmeden elden çıkartayım dedim. Ağırlıklı kapalı mekan çekeimi yaptığım için diyafram bende hep açık oluyordu, lekeler hiç fark edilmiyordu. Temizletmeye de yazın vermiştim; bagajda çantayla duruyordu, Sirkeci'de işim vardı ve götürüp verdim. Üstünde lens ile vermiştim lens kapağı yanımda olmadığı için; sağolsunlar onu da temizlemişler :D

Paralel ithalat ile gelen cihazların fiyatları uygun ama Karacasulu ücretsiz bakım falan yapmıyor onlara. Keza perde değişiminde de sıkıntı yaşayabilirler. Aldığım 24-85 lens ile satmayı düşünüyorum. Bataryası bile sanırım 10-12 kez şarj olmuştur; başka bir orjinal bataryam daha vardı çünkü. Onu bir arkadaşa verdim.

Piyasası hakkında en ufak bir bilgim yok. O sebeple sormuştum zaten. sahibinden'e ilan vermeyi düşünüyorum ama elde referans yok. Oradaki makinaların da ne olduğu belli değil ki referans alayım :

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yağ lekeleri mekanizmaya sürülen fazla yağ+perdenin tasarımıydı. Birçok kullanıcı 15-20k shutter sonrası herşeyin bittiğini belirtmiş. Bazıları kendi temizlemiş ama ben hiç cesaret etmedim. Verdim hallettiler :) Yarın falan deneme çekimi yaparım yağ lekesi için.

Ben sadece temizlik yaptırdım, parça değişimi olmadı. Ama Nikon D600'ün bu sorunu için sağlam bir bütçe ayırmış durumda. 1-2 sene sonra bile perde değişimi talep edebilirim sorun beni rahatsız ederse veya devam ederse.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...