deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 FORTRAN tabanlı çalışan TSP 5.0 (time series processor) diye bir modül kullanıyorum bu ara. GiveWin de bir nevi IDE. 2 gündür bayağı kurcaladım ettim, neyse panel veri girme kısmına kadar her şey çok güzeldi (en başı daha tıhıhı) ama sanırım bir şeyi yanlış yapıyorum ve şöyle bir saçmalık oluyor: Benim verileri aktarmak için yazdığım kod şu; 1 ? SET NOBS = 29*38; 2 ? SMPL 1 NOBS; 3 ? FREQ (PANEL, ID=id); 4 ? READ (FILE='E:deneme.xls'); 5 ? PRINT GDP Şimdi bu aktardığım panel veride 29 ülke ve her ülkeye ait 38 yıllık seriler var. id year 1 1960 1 1961 1 1962 . . . . . . 29 1995 29 1996 29 1997 gibi. Ama ben yukarıdaki kodu girip datamı görmek için PRINT X Y Z; yazdığımda bana yalnızca 26 ülkenin datasını veriyor. Son 3 ülkenin verisini göstermiyor ve dahası yaptığım analizlerde kullanmıyor da. Böyle olunca bir kaç şey denedim; İlk olarak 5 yatay kesit ve 5 zaman serisi içeren bir veriseti hazırlayıp onu yükledim: 1 ? SET NOBS = 5*5; 2 ? SMPL 1 NOBS; 3 ? FREQ (PANEL, ID=id); 4 ? READ (FILE='E:deneme.xls'); 5 ? PRINT GDP Bunda tüm veriyi print etti. Daha sonra çok büyük bir dataset kullandım: 1 ? SET NOBS = 34*22; 2 ? SMPL 1 NOBS; 3 ? FREQ (PANEL, ID=id); 4 ? READ (FILE='E:deneme.xls'); 5 ? PRINT GDP Bunda yine ilk örnekteki gibi ama bu sefer son 3 ülkeyi değil de 4-5 ülkeyi ve bir ülkenin de 30 yıl civarı bir verisini görünürde rastgele olarak kaale almadı. Sonra acaba bu SET NOBS kısmında hinlik yapsam diyip yine ilk 29*38'lik veri setiyle ama bu sefer 1 ? SET NOBS = 32*38; 2 ? SMPL 1 NOBS; 3 ? FREQ (PANEL, ID=id); 4 ? READ (FILE='E:deneme.xls'); 5 ? PRINT GDP (Son 3 ülkeyi almamıştı ya, ben de sanki 29 değil 32 ülke varmış gibi sayıyı arttırdım. Ama verimde yine 29 ülke ve 38 yıl var.) Şeklinde çalıştırdım. Böyle yapınca tüm veri setimi şak diye yazdırdı. Tabii böyle sallamasyon bir şey yapıp da tüm çalışmamı buna bağlayamam. Problemin kaynağını çözmem gerekiyor ama bilgi düzeyim inanılmaz sınırlı (çalışma alanım değil zaten, uygulamalı iktisatçıyım sdf). Dünden beri 800 sayfa kadar user/reference manual okudum, hala sorunun kaynağını çözemedim. Verilen tüm örnekler yaptığımın aynısını yapıyor ama onlar olması gerektiği gibi sonuçlar buluyorlar. BANA BİR AKIL FİKİR VERİN LÜTFEN :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Ha bu arada .xls, .txt, .dta, .dat vs. bir sürü formatta veri atmayı denedim; hepsinde aynı şey oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 veriyi bi yere upload etsene, pastebin falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 http://pastebin.com/BQYuZRkb RNG hepsi, veriseti büyüklüğü kaynak koddakiyle aynı olsun da kodu modifiye etmeden bir deniyim diye hazırlamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 sana bu kadar basit bir cevap verdigim icin uzgunum. ama datanin boyutu 29 x 38 degil :) 32 x 38. bu yuzden de zaten 32 x 38'lik yeri cover ediyor. 1. 2. yillarda 38 datan var ama 3. yildaki data sayin 76. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Belli kesitleri iki kez yazmışım kopyaladıktan sonra ben de diyorum 1102 birim olması lazımken nasıl 1217'de bitiyor bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 lan boyle birsey icin durum de istenmez ki, BI SAKIZ YOLLA BARI. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Yanlışlıkla editledim, geri zekalıyım yazmıştım. Kalsın burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Center Fresh ateşliyim bi paket. Yalnız öteki datayı da mı yanlış hazırlamışım ben? Of kontrol edeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 fizban said: lan boyle birsey icin durum de istenmez ki, BI SAKIZ YOLLA BARI. Yalnız yine aynı problem oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Ya şöyle bir sıkıntı var, ben frekansı belirlerken ekstra bir parametre daha eklersem zaten hata veriyor. Normalde FREQ (PANEL, ID=id, T=38) yazıp READ edebilmem lazım. Ama oradaki T=38 ibaresini koyduğum zaman; panel conflict; OLDT = 38 NEWT= 114 diyor. Az önceki hatalı veriyle çalıştığımda böyle bir hata olması gayet normaldi (aslında değil çünkü 114 birimlik zaman serisine sahip bir yatay kesit yoktu hatalı veride de). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Şimdi yeni veriseti oluşturup tekrar girince oldu. Anlamadım neden eskisini düzenlememe rağmen hala hata verdiğini. Boşuna acı çekiyormuşum. Nasıl dikkat etmedim böyle bir şeye onu da anlamıyorum. 80 kere kontrol ettim dosyaları her şeyi, başka veri setleri hazırladım vs. hepsinde mi hata yapmışım lel... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2014 Valla sonuçları da aldım. AWW, şimdi modifiye etmesi kaldı kendi datama göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar