Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Selam 2. universiteyi okumaya baslamamla birlikte ilk programlama kursumda basladi malum. Sinif 60 kisi oldugu icin bazen hocadan yardim almak zor oluyo. Suraya yazsam ara sira sorularimi da bana destek ciksaniz? Google'dan ariyorum genelde nasil yapacagima da ulasiyorum ama bazen ne yaptigimi anlamadan biseyler yapiyorum, buraya yaziyim dedim onun yerine. Simdi söyle bi sorumuz var; User'dan saniye inputu al, bunu dakika saat saniye bazinda göster diyo mesela soru. Söyle dusundum; static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Time conversationn"); double sec, min, hour; Console.Write("Write seconds: "); sec = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); min = sec / 60; hour = min / 60; Console.WriteLine(sec + "seconds are: " + hour + " hours and " + min + " minutes and " + sec + " seconds."); Netekim tabiki dogru olmuyo cunku artan saniyeleri dakikalari hesaplayip o sekilde yazdiramiyorum. Timespan class'i ile cözulebilir diye okudum, nasil kullanacagimi tam anlayamadim timespan'i. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 mod'unu almayı denedin mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Mod = Modulus? modulus'u de tam cözebilmis degilim. Onla ilgili de bi soru vardi hatta. Atiyorum user 3800 saniye dedi 3800 / 3600 % mu yapiyoruz modunu almak icin? Mod formulunu cozsem yapabilirim aslinda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 neyini cozemedin, kalani veriyo iste. mod 5/2 = 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 ozaman sumudur; min % sec yapip kalan saniyeleri bu sekildemi aliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 eve modülüs, normal sayı sistemi 10 luk mod'a göre düşün, burda 60'lık mod kullanırsın ve 65 sn kullanıcı verisi verildiğinde artan = 65 % 60; dersen eğer 5 sn artanı bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 x % y dediginde sana x/y'nin kalanini vericek. Mod dedigin bundan ibaret. edit : lan, yazarken araya girdi biri, Sukru bile cevaplamis. meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 olucak ulen okadar, eheueh seviyom sizi cok sagolun, azcik ugrasam bakam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 bu cevabimi is basvurularinda kullanicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 sdkjghsdk mod ile yinede yapamiyorum pöff lan cikamadim isin icinden yarim saattir söyle yaptim userin yazdigini inputsec olarak aldim önce sonra söyle yaptim ama yinede tam olarak butun saniyeleri 1 hour 58 minutes 32 seconds gibi gösteremiyorum hour = inputsec / 3600; min = inputsec / 60; sec = inputsec % 60; dakikalari mesela 1 hour 60 minutes falan diye gösteriyo dfhsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 pislik yapıp c#'ta şunla da çözebilirsin, yöntem belirtilmemişse. TimeSpan.FromSeconds() Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 artan = inputsec % 60; min = (inputsec - artan) / 60; hour = min / 60; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 yöntem belirtilmemis, netekim sanirim oraya gelene kadar ya timespan i göstericekler ya da modulus ile yapmayi göstericekler emin degilim tam. Timespan'i de anlayamadim gerci ya ulan noobluk acaip zor ismis sdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Zikko said: artan = inputsec % 60; min = (inputsec - artan) / 60; hour = min / 60; hemen deneyeyim bakim cok sagolasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Cozdum valla sagolun :) hour = inputsec / 3600; secleft = inputsec % 3600; min = secleft / 60; sec = secleft % 60; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Yepyeni bi soruyla karsinizdayim dsg Simdi bi alana dikdörtgen bi cit cevirilcek. Cit in yukseklik ve genisligini kullanicidan aliyoruz. Koyulacak her tahtanin arasinda bide bosluk olcak bunu da kullanicidan aliyoruz. Koyulacak her tahtanin genisligi 10cm. Kullanicinin girdigi genislige bosluklarla birlikte kac tane tahta sigar onu hesaplamam lazim. Cit cevirilecek alanin genisligini, tahtanin genisligi + bosluk genisligine bölerek cözerim dedim, netekim söyle bi sorun var: Genislige 10 tane tahta yanyana sigiyosa arasinda 9 tane bosluk oluyo. Dolayisiyla alan genisligi / (tahta genisligi + bosluk genisligi) formulu siciyo burda. Su sekilde hesaplarsam: int tahtavebosluk = tahtagenislik + bosluk; int hesap = genislik / tahtavebosluk; olarak hesapladigimda sondaki olmayacak olan bosluguda hesaba katarak bölmus oluyorum. Modunu aliyim dersem bu sefer if kullanip genislikte bir tahtalik bosluk varsa eklemem gerek, netekim if kullanmak yok dediler. Cikamadim isin icinden sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Söyle bisey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 zorla bulursun, bu tarz sorular güzel beyin cimlastiği yaptırır ve mantığın oturmasını sağlar, yardım almadan yapman senin için daha iyi. ödevin deadline'ına 15 dk kaldı bulamadım yetişin de yapalım, onun haricinde sana zarar vermiş oluruz. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 ehuehe yok ya bunlar ödev degil aslinda, kendi kendimize alistirma yapmak icin. Zorladim ama surekli bi problem cikiyo, ya kac tahta gerektigi 9,4 gibi bisey cikiyo ya sonda bosluk kaliyo cozemedim biturlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 cit sayisi x citin genisligi a bosluk genisligi b dersen cit_sayisi = toplam_genislik / (x*a) + ((x-1) * b) dersen cikar muhtemelen zira x harici herseyi biliyo olcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 iyide cit_sayisi = toplam_genislik / (x*a) + ((x-1) * b) dersek x = toplam_genislik / (x*a) + ((x-1) * b) x'i bilmeden x*a x-1 falan nasil yapicam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 a 10cm'mis zaten, digerlerini de kullanicidan aliyosun iste. Atiyorum alan 3metre, cit araligi 5cm dersem formul sana oluyo 300 = (10x) + ((x-1) * 5) 300 = 10x + 5x - 5 x = 20.33 Haliyle 20 tane cit dosuyosun iste. Bu arada yanlis yazmisim formulu. toplam_genislik = (x*a) + ((x-1) * b) olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 kutu adeti = ( toplam genişlik + verilen kutu aralığı) / ( 10 + kutu aralığı) formulün budur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 sagolasiniz cözdum yine ehueh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 off son tahtadan sonra sacma bosluklar kalicak bicok uzunluk icin, uyuz olur insan asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar