Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu laptopa iyi harddisk alsam hızlanır mı?

Drall

Öne çıkan mesajlar

acer aspire 5738 model laptopum aldığı darbeler sonucu harddiskine veda etti içindeki yedeklenmemis onbinlerce fotoğrafla. kurtaramıyorum onu, en son ubuntu live ile girdim pcye, harddisk yok görünüyo öyle de. dedim bu kurtarılamıcak muhtemelen. gerçi hala belki bağlantı kablosu uçmustur falan diye bi umudum var ama neyse ona sonra dönücez. ben simdi bu bilgisayara (Intel® Core™2 Duo CPU T6600 @ 2.20GHz × 2, Gallium 0.4 on AMD RV710, 3gb ram, anakartım ne bilmiyorum) harddisk olarak 16mb ya da 32 mb cache bellekli 7200 rpm bisey, ya da sshd falan taksam hızlanır mı alet? oyun oynamıyorum. sadece internet, film ve download falan. ya da bu alete para harcayacağıma bu isleri daha iyi yapabilmek icin minibook + ekran, ya da windows tablet + ekran falan mı alsam. neyse, ben bu aleti kullanayım iyisi mi o kadar param yok sdf

sonuç olarak, bu laptopa 7200 rpm ya da 5400 rpm hdd alsam hız farkı olur mu? ya da 7200 rpm ile su tarz bi ssd hdd hibridi arasında ciddi fark olur mu? ona göre en ucuz neyse onu alıcam. bi de hdd ikinci el alasım gelmedi, ama hd tuner ile kontrol edilmis ikinci el hdd de iyidir diyosanız 40 liraya 160gb hdd bulunuyo sanırım öyle bisey alıp geçerim.

bi de o ölü harddiskini su yere götür orada icindeki her seyi kurtarırlar dediğiniz bi yer var mı? ben bi bilgisayarcıya götürdüm hddyi taktı sata kablosuna baktı açılmıyo bu ölmüs dedi geri verdi.

edit: su anda bu mesajı ubuntu live ile yazıyorum. bilgisayar harddisk olmadan çalısıyor yav vay anasını dedim. bu sayede baska parcalarında sorun olmadığını biliyorum, sadece cd rom ve harddisk gidik. harddiskin kablosu gidik mi değil mi onu bilmiyorum bu arada. bi de istanbulda beyoğlundayım ona göre tavsiye ederseniz hos olur. eminönü olsun mecidiyeköy olsun kadıköy olsun buralardaki bilgisayarcılara gitmek kolay olur benim için
Sosyal ağlarda paylaş

bataryam zaten ölü sarj aletini çıkardım mı bir dakikası var. bi de laptop esek ölüsü gibi. daha hafif tasınabilir biseylere gecmeyi cok istiyorum. ama ufukta ona dökecek para da yok gibi, ondan buna bi hdd takıcam mecbur. ama iste 5400 rpm ve 7200 rpm arasında 30 40 lira fark edicek hız farkı oluyo mu? bi de 8mb cache ile 16 ve 32 mb cache bellekler arasında da öyle fark oluyo mu oyun oynamayan birinin fark edebileceği
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

bataryam zaten ölü sarj aletini çıkardım mı bir dakikası var. bi de laptop esek ölüsü gibi. daha hafif tasınabilir biseylere gecmeyi cok istiyorum. ama ufukta ona dökecek para da yok gibi, ondan buna bi hdd takıcam mecbur. ama iste 5400 rpm ve 7200 rpm arasında 30 40 lira fark edicek hız farkı oluyo mu? bi de 8mb cache ile 16 ve 32 mb cache bellekler arasında da öyle fark oluyo mu oyun oynamayan birinin fark edebileceği

bi 60 gb ssd al işini her türlü görür.
Sosyal ağlarda paylaş

Hariciyi kutusundan cikardim laptopa taktim guzel oldu. Eski hddyi de bigun cok param olunca bi veri kurtarma sirketine veriyim diyorum. Baktim netten de fiyatlar 200$dan binkusurlere kadar gidiyo. Var mi tanidigi bi sirket olan? 200$ in garantisi olsa simdi vercem ama daha fazlasi beni asar, hdd iki uc sene kutunun icinde yatsa ekstra bi bilgi kaybi olmaz de mi seneler sonra da gotursem ayni miktar veriyi kurtarabilorler?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...