Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

modelden ve fotoğraftan karakalem çalışmalarım

punchac

Öne çıkan mesajlar

desen derken tam neye karşılık geldiğini bilmiyorum
ama genç arkadaşın giymiş olduğu t-shirt'in göğüs kısmında ki kıvrımlara sanki biraz...[signature][hline]
deli haci demiş ki
Gidemediler. Almanlar onları saatte 10.000km yapan dikine kalkan, yatay düzlemde parande atabilen avcı bombardıman keşif uçaklarından açılan lazer ateşiyle yolda düşürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

hah ya.. hay eline sağlık ya. herkes böyle çalışsa keşke en azından bi süreliine. tebrik ediyorum. çalışmalara da yorum yapabilirim hiç belli olmaz.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

forma yönelik hatalardan bahsetmiycem.
bu tür çalışmalarda ezber, diğer türlü çalışmalardan daha çok yadırganır. suratlarda, özellikle ikincisinde ezber etkileri var. yine özellikle ikincisindeki işleme mantığı marmaranın tarzını andırıyo. eskiz resimin bitme aşamasında neredeyse tamamen yokolmuş oluyo yani. bu da bi yaklaşım sevmesem de :P birinci çizimde özellikle kollarda kendini belli eden ve güzel bi şekilde yerleştirdiğin dinamik kontürleri daha bol kullanmanı tavsiye edebilirim. ikinci çalışma o bakımdan monoton kalmış. bi de genel olarak el çalışman lazım gibi geldi bana. :) albümden pieta çalışmana da baktım.. yani epey hatalar var özellikle abdominal bölümde ve torsolarda ama yine de hoş. çizimleri böyle işlemek güzel bişi. neyin fazla olduğunu görmek adına en azından. bi de kontrası yükseltmeni, daha doğrusu siyah ve beyaz dengesini tam siyah ve tam beyaz diye koymanı önerebilirim. son olarak formları hallettikten sonra sile boza atmosferik etkileri katarak resmi gerçek bir 3 boyuta kavuşturmanı da önerebilirim.

tekrar teşekkür ederim yorum yapılabilir resimler koyduğun için :)[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...