paramecium Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Selam, said: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekipler, Mahmutbey Gişeler'de egzoz gazı emisyon denetimi yaptı. Kontrollerde, belirlenen değerlerin üzerinde emisyon değeri çıkan araçlara 1755 TL ceza kesildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un çeşitli noktalarında egzoz gazı emisyon denetimi yapıldı. Gün boyu sürecek denetim için seçilen noktalardan birisi de Mahmutbey Gişeler'di. Sabah saatlerinde buraya gelen bakanlık personeli ve trafik polis yapılacak denetim için hazırlıklar yaptı. Trafik polisleri otobüs, TIR ve kamyonları durdurdu. Mobil bir araçta bulunan sistem ve cihazlarla durdurulan araçların egzoz gazı emisyon değerleri ölçüldü. Kontrollerle ilgili bilgi veren bir yetkili, "Az önce şehirler arası bir otobüsü denetledik. 2009 model bir araç. Yönetmelikteki ölçüm değeri bu aracın 2,5'dur. Değeri geçseydi, yasal işlem uygulayacaktık. Ancak değerleri normal çıktı. Ölçümlerde değerleri yüksek çıkan araçlara yasal işlem uygulanacaktı" dedi. Kontrollerde, belirlenen değerlerin üzerinde emisyon değeri çıkan araçlara, Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi uyarınca 1755 TL ceza kesildi. Sanırım elimizdeki emisyon belgelerinin bir değeri yok, ekipler kendi kontrollerini yapıyor gibi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 iyi de arac muayenelerinde zaten yapilmiyormuydu ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 keşke uygun belge düzenleyenlere de sahtecilikten ceza yassalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Genelde otobüsler ve yük taşıyan araçlar için oluyor. Bursa'da ara ara özel halk otobüslerini denetlerler mesela. 10 numara yağ kullanımını yakalamak için yapıyorlar. Bineklere uygulayacaklarını sanmıyorum. Zaten 10 numara yağı bineklerde kullanmayacaklarına göre muayeneden muayeneye yapılması problem olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Çok saçma zaten devletin onayladığı istasyonlara gidip ölçümü yaptırıyoruz. Hani ruhsata bakar oradan süresi geçmiştir ceza keser anlarım ama ona rağmen ölçmeleri saçmalık :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 belli de olmaz ki 2015 butcesine adamlar su kadar trafik cezasi geliri hedefliyorum diye madde koymus..kurcalaya kurcalaya illa ki kafa basi butce hedefini tutturacaklar bize.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 ha bir de üretici firma zaten vermiyor zaten emisyon garantisini devlet akaryakıtçıları denetlesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Selam, Ben çok gördüm emisyon değeri tutmayıp da ölçüm yapan istasyonun ayarla hedefi tutturduğunu. Belki onlar da bunun farkına varıp kontrol etmek isteyebilir. Otomobillerden ziyade ticari araçlara kitlerler diye düşünüyorum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 en son yaptığrıdğımda ölçüm cihazını bile açmamışlardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2014 Rerore said: en son yaptığrıdğımda ölçüm cihazını bile açmamışlardı bisiklet mi goturdun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar