Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Basit bir soru soracagım, kitlendim kaldım

Bu Java'da swing ile formlar ile ugrasirken, swing propertylerini drag&drop yaparken nasıl istedigimiz yere koyuyorduk ?

Cunki drag&drop yapınca, belirli yerlerde sabitleniyor itemlar. Onun icin bir sey vardı da unuttum

Layout ile ilgiliydi, boyle istedgimiz sekilde surukleyebiliyorduk itemlari
Mesaj tarihi:
drag dropla ugrasılmaz ya
mesele layoutlarla ilgili, eğer bir layout varsa ona gore konumlandırıyor.

Bu arada, swing yakında olmayacak, tarih olacak. öğreniyorsan javafx öğren.
Mesaj tarihi:
Bunu programlamaya açsaydı ala olurdu.Konunun yeri burası değil.

Çemkirmeye müteakip,

Bende zamanında bunların hepsini araştırdım.Sürükle bırak tıkla kod yaz mantığında elimdeki bir projeyi çözmek için bayaa bir tool bakındıydım.Problemi cross platform çözmem gerektiği için pinegrow node-webkit(html-javascript-css üçlüsüde diyebiliriz yani) iklisinde karar kıldım.Vaadin-eclipse ikiliside bu konuda biraz ilgi gösterilirse güzel bir çözüm oluşturabilirdi ama ihtiyacım olan tooları vaadin bünyesinde toparlamam hali hazırdaki programlama bilgimi aştı.html css js üclüsüne biraz daha aşına olduğum için o yolda yürümeye karar verdim.

Bu bahsettiği şey group layout.Her idenin buna desteği yok.Mesela intellij idea'nin gui designerında yok.Aynı şekilde eclipse window builderda buna destek vermiyor.

Netbeansdeki gui designerda group layout var ama son ürün yani gui'nin olduğu .java çöp satır dolu oluyo.Gerekli gereksiz bir sürü kod oluşturuyo netbeansdeki designer.Component'e tıklayıp arkasında ilgili eventa kod yazmak o eski delphi, visual basic mantığında muazzam kolaylık sağlıyo ama o çöp satırlarla uğraşmak zamanla keyfini kaçırabilir.

Bunların alayına group layout özelliği olan 3. parti bir kütüphane ekleyip problem çözülebiliyor ama o da paralı.
http://www.formdev.com/jformdesigner/doc/layouts/grouplayout/

Oracle java development kit'in designerında group layout vardı ve bayaa temiz kod oluşturuyodu gibi hatırlıyorum ama yanılıyo olabilirim.

Öneri : Scene builderla javafx e dalmak daha mantıklı gibi.Ya da [macaw,pingrow], html, css, javascript yardırıp gidicen işte eline ne geliyosa ...(macaw da pinegrow da paralı ama kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.X()

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/sb2download-2177776.html

Gelinim sana söylüyorum kızım sen anla konulu bir yazının daha sonuna geldik.

Kızını dövmeyen dizini döver diyen varsa müdahale etsin.Bu kavramlara bende yeni yeni aşina oluyorum.
  • Yeni Oluştur...