Pluton Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 Selamlar. Yapmak istediğim olayı örnekle anlatayım. Benim yaklaşık 60-70 column olan bir tablom var diyelim. (5-6 farklı tablo varda tek tablodan gidelim) Ben burada ki veri sütunun da sadece birkaç alanı değiştirip diğerleri aynı kalacak şekilde kopyalayıp yeni veri olarak yazmak istiyorum. Daha kısa sütunlu bir tablodan örnek vereyim; ID | isim | yas | sehir | bitki | hayvan 1 | pluton| 26 | bursa | lale | inek böyle bir tablom olduğunu düşünelim. Ben bu veriyi birde şöyle girmek istiyorum; 2 | pluton| 26 | bursa | papatya | aslan Ama bunu kopyalayıp sadece bitki ve hayvan satırını değiştirip insert edicem. Bu şekilde birşey yapmamız mümkün mü sql server 2014 üzerinde ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 bana da öğretin lan şu yazılım işini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 aptala anlatır gibi anlatan bir yer yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 http://www.codecademy.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 insert into t1 (ID, isim, yas, sehir, bitki, hayvan) select 2 ID , isim , yas , sehir , 'papatya' bitki , 'aslan' hayvan from t1 where id = 1 Emin olamadım yazarken, gerçekten istediğin bu mudur diye... Genelde bu tür durumlarda, sonradan sıkıntı yaşamamak için, güncellediğin kayda ek id atanır. Şöyle, ID alanı kayıtların unique'liğini sağlıyor. Ama kişinin pluton olduğunu takip edemiyorsun. Bu nedenle ek olarak user_id vs. gibi ayrı bir id tutmak gerekli. Ayrıca update_date gibi bir şey tutmak iyi olurdu. Bir de kendi işini kolaylaştırmak adına current_flag koymanı tavsiye ederim. Böylece bir kişinin en son kaydını komplike sorgu yazmadan bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar