Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bedava dağıtılan polifonik melodiler sizce yasalmı değilmi?


WAPLAnet

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

wapla.net' e smsnet.com.tr den şöyle bir mesaj geldi. Bende bunu tüm internet kullanıcıları ile paylaşmak istiyorum ve bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.


smsnet.com.tr den gelen mesaj;
_____________________________________________
Merhaba ,

Sitenizde bulunan hem işitsel hemde görsel içerikler sahiplerinin onayı olmadan kullanılamaz. Bu bağlamda SMSNET firması telif ücretini yapımcı firmalara ödemek kaydıyla yaptığı anlaşmalar sayesinde sitenizdeki bir çok melodi ve duvarkağıdını kullanabilmektedir.

Sizlerin hak ve eser sahibi firmalar ile böyle bir anlaşmanız yoksa bu içerikleri sitenizden kaldırmanızı, aksi durumda gerekli yasal işlemlerin yapılabileceğini hatırlatmak isteriz. Bilgilerinize.


Saygılarımla,

Volkan Yazıcıoğlu
İş Ortaklığı Yönetimi
SMSNET Yazılım İletişim Reklam San. Ve Tic. Ltd. Şti.
Tel: +90 312 4481433
Fax: +90 312 4368627

_____________________________________________

Yorumlarınızı bekliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hukuksal açıdan dedikleri doğru sanırım,telif yasasından sonra bayağı bir sıktılar kemerleri,acaba siteye şöyle bir yazı yazılsa nasıl olur:"bu sitede yayınlanan bütün eserler tanıtım amaçlıdır,sitemiz indirilmesinden yada kullanılmasında sorumlu tutulamaz"

gerçi yasal işlem başlatırlarsa bu da işe yaramaz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ugandaca "dilinizi anlamıyorum özür dilerim" yaz gönder bakalım ne halt etcekler

Bu arada sms.com.tr ile anlaşma yaparsan ve sitenden 20 kontör karşılığı ziyaretçilerine melodi satarsan sana da komisyon veriyolar. Bizde bir ara wap sitesi kuruyorduk domaini fln register ettik ama ben siteme böyle bi mesaj gelseydi o heriflerle anlaşacağıma kaldırırdım Türkçe olanları.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer sitendeki veriler fiziksel olarak türkiyede ise, adamlar gayet haklı, yasal olarak herbişeyi yaparlar. ama eğer dosyalar başka ülkedeki bi serverda tutuluyosa ellerinden gelen tek şey bi kaç mail atmak olur. ki bi kaç .mid dosyasının silinmesi için yasal uyarı gelmesine de ancak kıçıyla güler millet. türkiye için de aynı şey geçerli, ama malesef emin olamazsın, işi sıkı tutmakta yarar var.

eserin kendisi olmadığı için .mid dosyalarında hiçbir sakınca yok. netteki lyric sitelerine copyrighted material bu kaldırın demek gibi bişey olur. bildiğim kadarıyla bu tür fikir ve sanat eserlerinin yeniden üretimi orijinali değil de ancak benzeri olduğu için herhangi bir şekilde yasak değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Server yurtdışında :)

duvar kağıtlarını zaten, normal pc wallpaper larını küçülterek cep telefonuna göre kendim ayarladım. Bunlarada laf sölüyorlarya ona şaşıyorum. Bunu geçtim zaten kafama takılan tek şey .mid dosyaları.

Bu konuda araştırma yapıyorum bakalım neler öğrenicez. Tam anlamıyla bilgisi olan biri varsa paylaşırsa çok iyi olcak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sitelerinden indirmen bişey değiştirmez. midlerde watermark benzeri bi olay yok, ben yaptım desen itiraz edemezler.

adamlardan ayrıntılı bilgi ister misin? hangi dosyaların haklarının kendilerinde olduğunu ve yasal dayanaklarını ayrıntılı olarak bildirsinler sana.

bana boş tehdit sallıyolar gibi geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya karışabilecekleri tek unsur midi dosyaları onların anlaşması vardır yerli parçalar ile. Bunun dışında sitede oyunlar varmı bilmiyorum ama eğer varsa bunlarda suç unsuru olabilir ama smsnet.com.tr yi ilgilendirmezki bunlar. Milletin hakkını savunmak onlaramı düşmüş?
Ayrıca görsel içeriklerin nasıl bir trademark ı olabilirki? Disney ürünleri mi pazarlıyosun sen sitenden? hayır. Wallpaperların register edilmiş olduğunu bilmiyordum açıkçası. Wallpaperler kendi çektiğim fotoğraflardır sizi alakadar etmez de geçiştir bence de abartmışlar haksız bir mesaj göndermişler sana ve hakları olmadığı halde sitendeki görsel içeriklere de karışıyorlarsa sende aynen hukuki olarak sorumluluk altına gireceklerini belirten bi cevap yaz gönder. Karışabilecekleri tek şey Türkçe ses dosyaları olabilir oda bi ihtimal. Bunu hukuk forumlarına sorup buraya da sonucu yazabilirmisin?[signature][hline]Atahost.net Web Hosting

[Bu mesaj Vodan tarafından 13 Ocak 2005 15:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...