Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kış lastiği uygulaması

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Suark said:

paramecium said:

Selam,

Balkona koyabilirsin :)

Ben ustamı arayıp bir jant fiyatı alayım! Kötü kaçtı yaaa!

Saygılar.

askıda durması gerekmıomu lastıklerın

motor/bisiklet lastikleri gibi hafif degiller, agir olduklari icin iskeletin balance i bozmamak adina dik bir sekilde yere koyulur, periyodik olarak 90 derece cevrilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

16" jant sipariş ettim Renault'dan. 4 adet jant(Fransa yapımı) 1.100TL(nakit fiyatı bu, kredi kartına 1.300TL gibi salak bir fiyat) tutuyor.

205/55R16 için TS850 fiyatları:
91T 250-260TL (nakit-kredi kartı)
91H 280-290TL (nakit-kredi kartı)

T olarak alacağım sanırım, H almaya gerek yok.

Böylece bana maliyeti 1.040+1.100=2.140TL olacak. Lastik başına 535TL. Eğer 205/55R17 almaya kalksaydım Bridgestone'da LM25 gibi eski bir modeli 450TL'e almak zorunda kalacaktım. Conti'de o ölçü yok :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Salak Renault gitmiş 205/55R17 koymuş!

15" jant baktım ama ön diskler sıkıntı çıkartıyor, olmuyor :(
Mecburen bildik yoldan ilerledim; 205/55R16 :D 16" alaşım jant fiyatı 700TL/ad civarındaymış. Benim 17" olanları satıp komple 16" sete geçsem daha süper olur. Kışlıkta olmasa bile yazlıklarda yine düdükleneceğim mevcut ölçüyle :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Dün akşamüstü, büyük oğlumu doktora götürürken sağ ön lastik çok hızlı bir şekilde patladı; ~120km/h hızla giderken emniyet şeridine geçene kadar lastiğin anasını ağlattım sanırım : Şimdi tek başına onu değiştirmek de olmaz, 2 lastik parası kaçacak bana :( RFT mi alsam diyorum ama performansları da o kadar iyi olmuyor :(

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki ben lastik ömrü hakkında bir şey sormak istiyorum. Lastik ömrü ne kadardır?
Astra bi aracımız var. Lastik üretim tarihi 35. Hafta 2009. Bu gün muayeneye girip geçti araç diş derinliğinde sıkıntı yok demek ki ama lastik bayatlamış olabilir mi 5 sene sonunda?
Lastik aracın üstünden hiç çıkmadı sürekli kullanılıyor bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

50 ila 70k km yapmamis, fakat 5 yasini doldurmus lastikler yakindan incelenmeli. Uzerlerinde, yan cepherlerinde ve iclerinde ufak catlaklar, yirtiklar olusmaya basladiysa, artik balans tutmuyorsa (sokulup bakilmali) artik degistirilme zamani gelmistir. Yok iyi durumdaysa 1 sezon daha binilip tekrar kontrol edilir.

Ben guvenlik sebeplerinden oturu 5 seneyi gecirmeden degistirirdim, ki oyle de yapiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar

her yıl ---->1 Aralık-1 Nisan<-----

tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulanacaktır.

Burda bulunsun tarih lazım olur belki
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Fansız ablalar yapmışlar bir lastik ve deneyen kişi de 'fark hissediliyor' demiş ama sayısal bir değerlendirme yok; herşey hissiyat! Artı ve eksi noktaları bilip ona göre değerlendirmek gerekli. Rakamlar olmadan bildiğin taksici yorumu olmuş; ben Petlas'ı severim, Petlas süper!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ben kış lastiklerini söktüm ama sanki kış lastikleri daha iyi tutuyordu 15 16 derece kuruda bile. kış lastikleri pirelli snowcontrol 2, yaz lastiklerim hankook ventus prime 2. yaz lastiklerini inceledim aşınma falan da yok, zaten 10 bin km yapıldı yaz lastikleriyle.

bu niye olur? değiştirsem mi hankookları bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...