Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Websitesi Fizibilite Çalışması


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Aklınızdaki bir iş fikri ile ilgili bir websitesi kurmak istiyorsunuz ve bununla ilgili araştırma yaptınız. Rahatlıkla ulaşabileceğiniz ve bulmanız gereken yorumlamanız gereken veriler hangileridir ?

Benim düşünebildiğim rakiplerin alexa sıralaması, anahtar kelimelerin arama hacmi, rakiplerin site trafiği, rakiplerin pagerank değerleri. Buraya kadar geldim ama tıkandım devamında bir yardımcı olursanız sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fikrin ne bilmiyorum ama şu işe yarar genelde.

Tek sayfalık launch page'ler oluyor ya, o tarz bir site yap. Çok vaktini almaz zaten. İsim olarak da bir şey salla, şu şu şu de, kısaca anlat, sonra daha çok merak edenler vs tarzı bi spot yazıp mail adresinizi verin de. Tek sayfalık, formdan oluşan bi sayfa olacak yani.

Sayfayı yayına al, linkini de lead toplayacağın kanallarda paylaş (mesela adwords kampanyası yap, ne bileyim forumlara gönder eşe dosta yolla vs vs, yani site yayındayken sana nasıl ziyaretçi gelecekse öyle yap), sonra beklemeye geç. Bakalım ne kadar mail adresi gelecek, bakalım kaç kişi ilgilenecek.

Mail adresini dahi vermezlerse insanlar para hiç vermezler zaten. Ha mail adresi verirlerse daha temelden, başlamadan bir customer base sahibi olursun.

Edit: fikrim çalınacak diye korkuyorsan hiç bulaşma bu işlere. Idea is nothing, execution is bilmemne diye bi laf var o çok önemli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saydiklarinin hepsi SEO related. Haliyle devede kulak kaliyor istedigin sey icin.

* Site ne sitesi? Yayina acilmasi icin gerekenler neler? Mesela sahibinden.com gibi bisey acacaksan en zor sey siteyi guncel tutacak insan ve ziyaretci gucu. Kodlamasi falan ikinci planda kaliyo.
* Rakip var mi? Varsa kimler?
* Gelir kaynagin ne? Komisyon mu reklam mi? Reklam ise gerekli insan gucu - reklam geliri kurtariyo mu? Komisyon ise ilk soruya geri donduk, siteyi guncel tutacak ziyaretci ve insan gucu masrafi ?

Oturam yazarim bi 20-30 madde de vakit yok, haliyle boyle uzayip gidiyo diyeyim kisaca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...